Свържи се с нас

Новини

Ограничение в движението, заради „Узана`2013“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Във връзка с организирането и провеждането на общинска обществена проява, преминаване на автомобили по маршрут “Узана`2013”, в събота и неделя (22 и 23 юни) в Габрово ще бъдат наложени временни ограничения в движението на МПС, съобщих от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В събота, от 09.45 ч. до 12.30 ч., ще бъде забранено движението на МПС през пл. Възраждане и бул. Априлов в участъка от Областна управа до Централна поща.

След приключване на техническия преглед, автомобилите, които ще участват в проявата, ще се придвижат организирано до  старт-линията край бивша туристическа база “Тота Венкова”. Групата ще бъде водена от пилотен полицейски екип, с чиито сигнали и указания останалите участници в движението трябва да се съобразяват.

От 14.00 ч. до приключване на официалната тренировка в три манша /около 18.00 ч./ ще бъде затворен участъкът от бивша туристическа база “Тота Венкова” до местността “Узана”.

Същата отсечка ще бъде затворена и на следващия ден – неделя,  за времето от 09.00 ч. до около 14.00 ч.

Желателно е зрителите да пристигнат по-рано от обявения начален час, за да имат възможност да си изберат подходящи места преди подходите към трасето да бъдат затворени.

Препоръчително е публиката да се разположи на високи скатове, където евентуални инциденти не биха засегнали зрителите. Родителите са длъжни да упражняват непрекъснат и строг контрол над децата си.

Забранено е преминаването през трасето, заставането от външната страна на завоите, както и на обозначените с полицейска лента места.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Двама в ареста заради марихуана в буркани

Published

on

Двама севлиевци бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Операцията е била проведена в петък, 23 септември. Криминалисти извършили претърсване в два частни имота в града.

В едното от жилищата, обитавано от 28-годишен мъж, полицаите намерили буркани, съдържащи суха зелена листна маса, с тегло 13 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Задържан бил и 32-годишен севлиевец, държащ в жилището си също марихуана. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напит по пладне велосипедист се самоконтузи на ул.“Орловска“

Published

on

Неприятен инцидент посред бял ден с пиян велосипедист изправи косите на минувачи. Сцената се разиграла в съботния ден, около 13.35 часа, на ул.“Орловска“ в Габрово.

Пристигналият на мястото на пътнотранспортното произшествие екип на полицията установил, че 64-годишен велосипедист не е контролирал непрекъснато движението си, ударил се в бордюр и паднал на тротоара.

Мъжът бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където след прегледа бил освободен с контузна рана на главата.

Проверен бил за употребата на алкохол, като дрегерът отчел 1.09 промила. ПТП-то е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Представят сборника „Къде ли не съм строил…“ в Историческия музей на Дряново

Published

on

Почти едно десетилетие съставителят на сборника „Къде ли не съм строил“, Николай Пенчев, е работил като уредник, а през 1985-86 г. и временно е изпълнявал длъжността директор на Исторически музей – Дряново. И въпреки, че след това напуска институцията, той остава пристрастен към изследване историята на Дряново и дряновския край.

Има множество публикации в местния печат и няколко участия в научни конференции като любима тема на неговите проучвания са строителите от Дряновско. Сега своите статии, и на други изследователи на строителните традиции тук, Николай Пенчев събра и издаде в сборник.

Освен публикуваните в периодичния печат и в други медии текстове, книгата му съдържа 130 страници с 10 различни приложения, където лесно и удобно могат да се открият интересни данни и направят справки за селищата от Дряновско, и имената на майстори, предприемачи, строителни инженери, техници, наименования на инструменти, термини от практиката.

„Къде ли не съм строил“ представлява интерес за всеки, който се интересува от историята на Дряново и дряновския край. Събитието ще се състои на 27 септември, вторник, от 17.30 ч. в Исторически музей – Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица