Свържи се с нас

Новини

Наградиха талантливите деца на Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Училищно настоятелство – Севлиево раздаде за 10-ти пореден път наградите си за талантливите деца на Севлиево, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация. Тази година номинирани бяха 102 деца, от които 46 получиха престижни отличия. Основните критерии, на които трябваше да отговарят изявените деца, е да са постигнали I, II или III място в конкурси, олимпиади и състезания на национално и международно равнище в областта на науката, и в областта на музикалното, певческото, изобразителното, танцовото и театралното изкуство.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

„Постиженията ви на национални и международни конкурси са повод да се гордеем с вас, защото вие, младите хора показахте, че по нищо не отстъпвате на своите връстници в цяла България и извън нея. Моят съвет е да държите високо нивото на образованието си. Инвестирайте в себе си, учете и не се отказвайте, защото България се нуждае от хора като вас – млади, умни, образовани и трудолюбиви. Убеден съм, че успехите ви те първа предстоят“. С тези думи кметът д-р Иван Иванов се обърна към талантливите деца на Севлиево, като им пожела да покорят нови върхове в сферата на науката и изкуството.

За да проверят знанията на присъстващите, организаторите бяха подготвили викторина със забавни въпроси, а за доброто настроение на всички се погрижиха възпитаниците на Читалище „Развитие 1870 ”, с изпълнения на акордеон, синтезатор и тамбура.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Награди получиха:

Вокална формация „Upstream voices“ с ръководител Ценка Горалова
Яна Димитрова получила „Гран – При” на Национален конкурс за изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора” – гр. Свищов – 2013 г.
Гала Ботева спечелила специална награда на детското жури и 1-ва награда – златен медал на национален конкурс „15 Лалета” – гр. Хисаря – 2013 г.
Сияна Калоянова получила 2 – ра награда –на Национален конкурс за изпълнители на популярна песен „Съзвездие” –
Траяна Цонкова с 2 – ра награда – сребърен медал –на Национален конкурс „15 лалета” – гр. Хисаря – 2013 г. – май
Флория Цанкова с 1 – ва награда – златен медал –от Националния конкурс „15 лалета” – гр. Хисаря – 2013
Антония Пенева с 2 – ра награда – сребърен медал – Национален конкурс „15 лалета” – гр. Хисаря – 2013 г.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

АРТ ЦЕНТЪР „ВИДИМА“ с ръководител Снежана Велчева
Яна Пенчева спечелила награда от сдружение „Духовно огледало” за участие в откриване на изложбата във Виена на детски Арт център „Видима” в „дом Витгенщайн” .
Жана Василева и Преслава Василева с награди за цялостен принос в участие на изложба на Арт център „Видима” Париж в централата на „Юнеско” .

Средно общообразователно училище „Васил Левски“
Сезен Ходжа – Трето място в Националния кръг на състезанието по креативно писане на английски език;
Никола Дюлгяров – I място в националния фестивал „Наука на сцената 4”, в направление „Научни експерименти”;
Константин Рачев – I място в конкурса на Фондация „Еврика” – Космосът – настояще и бъдеще на човечеството, в направление „Компютърни творби”;
Димитър Братованов – II място в Национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването Communic@teIT 2013 – направление Мултимедийни презентации; III място в Международния конкурс, посветен на космическите изследвания, „Odysseus“ – март 2013 г. ;
Георги Колев – III място в Международния конкурс, посветен на космическите изследвания, „Odysseus“
Мироцвета Даскалова – II място в Национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването Communic@teIT 2013 – направление Мултимедийни презентации
Надежда Иванова и Преслава Иванова – IV мястов Национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването Communic@teIT 2013 – направление Мултимедийни презентации;
Професионалната гимназия по керамика и мебелно производство, гр.Севлиево
Красимир Цанков, Мартина Господинова и Борис Маринов получили трето място в състезанието „Мебели, стилни мебели и дърворезба“.

Детски комплекс „Йовко Йовков“
Илдъз Ибрямова – 1 място от Шести национален конкурс за изпълнители на народна музика- Русе,
Мартина Кирилова – 2 място на Национален конкурс „Златна есен-плодовете на есента”- Севлиево
Юлияна Мур – 1 място от Национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство „ Орефеева дарба”
Тони Пеев – 1 място в Национален ученически конкурс за рецитатори на руски език
Любомира Георгиева – 1 място от Национален конкурс „Свети Трифон Зарезан”-Сунгурларе
Цвета Цветомирова – 2 място от Национален конкурс „ Малките нашенци”
Волен Валериев – 2 място от Национален конкурс „Свети Трифон Зарезан”-Сунгурларе

Народно читалище „Развитие – 1870“ – Севлиево
Мирослав Христов – ІІ награда от VІІІ Национален фестивал на Музикалните школи
Йоан Димчовски – ІІ награда от VІІІ Национален фестивал на Музикалните школи
Петър Монев – Специалната награда на журито от ХІХ Национален детски фолклорен конкурс „Диньо Маринов“
Иван Яниславов – Златен диплом от Международен конкурс за приложни и изящни изкуства -Занка – Унгария
Анна-Мария Михайлова – награда от ХІІ Международно биенале на детска рисунка – Канагава, Япония, І награда, медал и диплом от Международно биенале за детска рисунка към академията за детско изкуство – Ксанти, Гърция.
Пламена Войводова – І награда, медал и диплом от Международно биенале за детска рисунка към академията за детско изкуство – Ксанти, Гърция.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Бляскав дебют с три купи за балерините от конкурса „България танцува“

Published

on

Блестящо представяне за Балетната школа при Народно читалище „Развитие-1870” в XVI национален конкурс „България танцува“. Тридневният състезателен форум се проведе в обновената спортна зала „Младост” в Димитровград от 18-20 ноември. В конкурса премериха сили 42 формации с 1200 танцьори от цялата страна, разпределени в 48 състезателни категории.

С оригиналните хореографии в класически балет, характерни и съвременни танци, севлиевската балетна школа стана носител на три престижни купи и дипломи. Първото място в категория съвременни танци, първа възрастова група, спечелиха Далия Цонева, София Цонева, Никол Деева, Цветина Цветомирова, Моника Нейчева и Мила Генова. Те дебютираха в конкурса с хореографията „Имаме парти”.

Успех и трето място в категорията за класически балет, първа възрастова група, заслужиха Сияна Балчева, Рая Дочева, Валерия Иванова и Даная Маркова с нежния танц „Лебеди”. С купа и диплом за успешен дебют – специална награда, от XVI национален конкурс „България танцува“, бе удостоена Балетната школа при НЧ „Развитие-1870”. Заслужено отличие и пореден голям успех за художествения ръководител Иванка Цанова, корепетитора Румяна Павлова и талантливите балерини.

Отлично бе представянето на всички деца от школата в конкурса: Велизара Георгиева, Елица Ганчева, Катя Маринова, Раделина Георгиева, Ая Нешева, Лилия Апостолова, Дария Цонева, Радост Панчева, Сияна Ковачева, Боряна Богданова, Василена Василева, Виктория Недялкова, Ема Златославова, Йоана Колева, Рая Балинова, Тиана Атанасова, Александра Събчева, Деница Иванова и Петя Маркова.

В конкурсната програма балерините се представиха с танц върху огъня – „Нестинарско хоро”, „Полонез”, „Танц на куклата”, „Танц на малката принцеса”, „Валс”, „Кармен”, „Тя”, „Сълзата на времето”, „Испански танц” и вариация „Пицикато”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие – 1870“ – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Две коли се удариха тежко на кръстовището на „Еса“ (СНИМКИ)

Published

on

Тежка катастрофа стана на днешния Никулден, 6 декември, в Габрово. Произшествието се случи на възловото кръстовище в кв.“Младост“, образувано между бул.“Могильов“ и ул.“Зелена ливада“, известно сред местните като „Еса“.

Пътният инцидент е възникнал около 14.00 часа. Ударили са се лек автомобил „Киа“ и „Форд Фюжън“, видя репортер на „Габрово Нюз“, който посети мястото на катастрофата, малко след настъпването ѝ. „Киа“-та се е движела направо по булеварда, в посока от стадион „Априлов“ към кв.“Трендафила“.

В зоната на кръстовището се е сблъскала с движещия по бул.“Априлов“ в обратна посока и завиващ наляво към ул.“Зелена ливада“ лек автомобил „Форд“. И двете коли са преминали на зелен светофар, като по всяка вероятност се касае за отнето предимство отстрана на водача на „Форд“-а.

На мястото на катастрофата веднага пристигнаха полицейски екипи и такива на спешна помощ, и пожарната. По непотвърдена информация по-сериозно е пострадал водачът на „Киа“-та, който е бил транспортиран с линейка в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, където ще бъде установено неговото състояние. Шофьорът на „Форд“-а също е бил откаран в лечебното заведение. Пробите за алкохол за отрицателни.

Отзовалият се екип на полицията извърши оглед и запази местопроизшествието, видя още репортерът на „Габрово Нюз“. От катастрофиралите автомобили има изтекли по пътното платно течности, което ще наложи районът да бъде обезопасен, след като колите бъдат изтеглени от мястото.

Пътният инцидент предизвика известни затруднения в движението. Малко след 16.30 часа колите бяха преместени от местопроизшествието.

*Публикуваната информация е актуализирана в 16.35 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Тръгнала по лошия път габровка пак загази покрай дрогата

Published

on

Марихуана, хероин и метамфетамин бяха намерени у криминално проявена габровка. Арестът ѝ бил извършен 2 декември, в района на бул. „Могильов“.

Тогава служители на габровската полиция спрели за проверка 38-годишната жена. Установено било, че тя придобила и държи в себе си суха зелена листна маса, свивка, съдържаща кафяво вещество, както и бяло кристално вещество, реагирали съответно на марихуана, хероин и метамфетамин.

Габровката била задържана по редна на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу нея е образувано досъдебно производство.

Още един арест, свързан с наркотици бе извършен в последните дни, става ясно още от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

При него криминалисти от дряновската полиция задържали мъж за притежание. В хода на полицейската акция, проведена през вчерашния ден, полицейските служители спрели за проверка “Пежо 308“, управляван от 53-годишен местен жител.

При последвалите процесуално-следствени действия в багажното отделение на колата била открита полиетиленова торба, съдържаща 75 грама амфетамин.

Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР, като срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ е била реализирана и в Севлиево. При нея е задържана още млада жена.

Вчера, около 15.30 часа, на ул.“Стара планина“ белезници на ръцете щракнали и 21-годишна жителка на село Шумата. Установено било, че тя придобила и държи в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица