Свържи се с нас

Новини

Западната част на Габрово остава без вода в сряда

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Във връзка с изпълнението на обект от Водния цикъл на Габрово – превключване на нова главна мрежа по ул.”Македония”, в сряда (12 юни), временно ще бъде преустановено или нарушено водоподаването на райони от Лявата (Западна) част на Габрово. Това съобщиха от „ВиК“ – Габрово.

Без вода ще останат: част от бул.”Априлов”, улиците „Юрий Венелин“, „Кирил и Методий“, „Лазар Донков“, „Добри Карталов“, „Ванче Михайлов“, „Драва“, „Съзаклятие“, „Чардафон“, „Емануил Манолов“, „Добруджа“, „Смърч”, „Чавдар”, „Средна гора”, част от „Никола Войновски”, бул.”Трети март”, кварталите „Бакойци” и „Маркотея”.

С намалено налягане и липса на вода по високите части ще са улиците „Алеко Константинов“, „Омуртаг“, „Баждар“. Районът на бул.“Могильов“ до S-а. Районът от Техническата гимназия до ф.“Рекорд“ с кварталите Гарата, Колелото, комплекс „Христо Ботев“, долната част на ул.“Свищовска“, улиците „Лазурна”, Венец”, „Хризантема”.

Селата в посока Севлиево – Поповци, Гергини, Гарван, Николчовци, Райновци.

„Водоподаването ще бъде спряно в 7:30 часа сутринта и ще бъде възстановено след превключването на новата мрежа, което ще се стараем да стане в рамките на работния ден“, споделиха от „ВиК“ – Габрово.

Община Габрово и „ВиК“ поднасят своите извинения за причиненото неудобство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

Новини

Купа и три медала за ШК „Орловец 1997“ в Световния ден на шахмата

Published

on

С купа, златен, сребърен и бронзов медал се завърнаха състезателите на ШК „Орловец 1997“ – Габрово Денислав Иванов, Иван и Диана Екимова от шахматен турнир, който се проведе в Казанлък по повод Световния ден на шахмата, 20 юли.

16-годишният Денислав Иванов спечели турнира от 12 до 16 годишна възраст, като без нито една загуба, с 4 победи и три равенства, заслужено се нареди първи и грабна купата, и златния медал.

В турнира за деца до 10 години сребърен медал спечели Иван Екимов, във възрастовата група до 8 години, като с 4 победи и едно равенство заслужено се нареди втори.

Диана Екимова постигна 4 победи от 7 партии и грабна бронзовия медал при момичетата до 10 години.

Освен купи и медали, състезателите получиха и предметни награди, осигурени от организаторите на турнира – ШК „Казанлък 21“.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в област Габрово

Published

on

В средата на тази седмица, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“.

В Габрово полицейски екип и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите извършваха проверки на автомобили на пътя между Габрово и Дряново.

В рамките на два часа полицейските служители провериха общо 42 МПС-та и 48 лица, сред които 11 товарни автомобили.

Установени са били 6 нарушени и връчени 2 електронни фиша. Контролните органи от Областен отдел „Автомобилна администрация“ извършили проверка на 4 товарни автомобила, а служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ – 42.

Екипът на Агенция „Митници“ проверил 7 автомобила, а служителите на НАП – 9 и техните водачи.

В рамките на два часа в Севлиево са били извършени проверки на 38 автомобила и 42 лица, като констатираните нарушения 6, а връчените електронни фиша са три. Екипите на РУ Дряново извършили проверка на 31 МПС и 34 лица, за които са установили 2 нарушения. В Трявна били проверени 21 автомобила и 29 лица, за които са констатирани 3 нарушения. Връчени са 2 ел. фиша.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица