Свържи се с нас

Новини

Започна изграждането на обходния път на Поповци

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров даде старт на изграждането на обходния път на село Поповци. Това стана факт на тържествена церемония, на която бе направена първа копка на обекта. На събитието присъстваха още областният управител Мариян Костадинов, зам.-кметът на Габрово Климент Кунев,  кметът на с.Поповци Румяна Иванова, директорът ОПУ – Габрово инж.Деян Георгиев и представителят на Консорциума изпълнител на обхода Денка Генчева.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Едно от предимствата на този път и то в стила на габровци е, че с него ще хабят по-малко бензин и ще си търкат по-малко гумите на колите. Това е основното предимство, тъй като дори за тези 1,9 км., трасето се скъсява с приблизително 400 метра. Разбира се, има и други предимства. Те са свързани с безопасността. Фактът, че строителството на този участък е започнато още преди 30 години не говори добре за държавата. Замразеното строителство носи най-големите загуби за икономиката. За това този обход, въпреки своите кратки километри трябва да се сключи и да приключи час по-скоро, а това ще стане след 4 месеца“, заяви инж. Лазар Лазаров.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Събрали сме се, за да довършим една 30-годишна история. Щастлив съм, че съм габровец. Поздравявам изпълнителя. Една доказана фирма с опит в инфраструктурното строителство. Убеден съм, че в срок обектът ще бъде завършен. Надявам се, че края на лятото или началото на есента да поздравим кмета на Поповци“, каза областният управител Мариян Костадинов. Думите му бяха допълнени от зам.-кмета Кунев, който сподели, че обходният път ще подобри транспортната достъпност до Габрово, ще повиши инвестиционния интерес към града и ще осигури дългоочаквано спокойствие на родителите на децата от Поповци.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Изпълнител на обходния път е Консорциум „ПС-АМ”, в който участват „Пътстрой Габрово“ АД и „Автомагистрали „Черно море“ АД. Договорът за строителство е 3 590 790, 99 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Пловдивинвест” АД. Стойността на договора е 26 160 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 168 календарни дни.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Път ІІ-44 Севлиево – Габрово – обход на с. Поповци е един от важните пътни проекти в Габровска област. Той свързва път I-4 София – Варна с път I-5 Русе – Велико Търново – Габрово – Стара Загора и се използва от тежкотоварните камиони за връзка между северозападната и централната част на страната с Южна България чрез прохода Шипка. В момента целият транзитен трафик преминава през центъра на Поповци. С изграждането на обходния път движението ще бъде изнесено извън селото, с което ще се подобрят условията за живот и ще намалее замърсяването на въздуха.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица