Свържи се с нас

Новини

Над 15 500 гласуваха за радикална промяна в Габровско

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Над 15 500 избиратели подкрепиха листата на Коалиция за България за област Габрово, като по този начин изразиха своята воля за промяна. Това заяви в Габрово водачът на листата на социалистите Йордан Стойков на пресконференция, на която бяха коментирани резултатите от състоялите парламентарни избори на 12 май.

„Искам да благодаря и на всички останали, които гласуваха законно, честно и отговорно. И с желание да поемат своя личен ангажимент за бъдещето на страната. Независимо за кого са гласували – благодарим им, защото не се включиха в опитите за опорочаване на вота“, каза Йордан Стойков.

По думите му за пръв път в най-новата история на България са се провели избори, които ни връщат години назад. Избори, опит на управляващата групировка да съсипе всички достижения на българската демокрация. „ГЕРБ проведе война срещу всички български граждани. Война срещу демокрацията. Толкова много нарушения на законодателството в една изборна кампания никога не е имало“, допълни Стойков.

Според него откритите 350 000 бюлетини в Костинброд са солидно доказателство за опитите за манипулиране на изборите и мащабната фалшификация на вота. „На всички стана ясно, че да се извърши грозна подмяна на волята на хората ГЕРБ са готови на всичко, за да се задържи тяхната групировката  власт“, каза още той.

„Стотици хиляди българи ни подкрепиха. Искаме да им кажем – усилията ви не са напразни. Ние ще продължаваме да отстояваме свободата и ще се борим за възстановяването на демокрацията в България“, категоричен бе Стойков.

От казаното стана ясно още, че БСП има волята да носи отговорността и да управлява в рамките на програмен кабинет. Готова е да направи необходимите стъпки в рамките на Коалиция за България и с партньорството на останалите парламентарни сили, с изключение на ГЕРБ, за възраждането на българската икономика, възстановяване на държавността и връщането на България на хората.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

7 коментара

7 Comments

 1. м

  13.05.2013 at 18:45

  оф мисля да си спра абонамента за Габрово нюз. Омръзна ми да ме заливате с комунистичеста пропаганда, манипулации и евтини номерца…жалко, бяхте добър новинарски сайт, но и вие станахте продажници. Каква промяна от БСП? 2 мандата улиците ни бяха без ток, централната ни част тънеше в мизерия, работа и инвестиции няма и няма, крадоха, мазаха, ср*ха, па и нагли на всичкото отгоре! На всичката сган в парламента трябва да им се свали имунитета, да живеят на общежитие, 3 пъти дневно да ги хранят на стол, да им дават карта за градския транспорт, минимална работна заплата и по половин ден обществено полезен труд! Това значи да работиш за народа, а не да се возиш в мерцедеса, да си купиш островче и да наглееш из пресата! :@

 2. minus

  13.05.2013 at 18:54

  Къде може да се информирам за мандатното разпределение за Габровска област?

 3. sevlievo

  13.05.2013 at 20:13

  специално в Севлиево в кв. Балабанца основен играч а и единствен в купуване на гласове беше БСП. чрез месния ромски лидер Ряпата купиха масово ромите а специално този път ДПС за първи път не са купували гласове.Нещо повече турците за 1 път се престрашиха да гласуват и за други партии за което им свалям шапка!

 4. ГерманиЦ

  13.05.2013 at 22:04

  до м*
  върви да се лекуваш някъде психопат!

 5. запознат

  13.05.2013 at 23:05

  Лъжете – по-малко от 15 000 са, едва с около 2000 повече от предишните парламентарни избори – точно толкова, колкото купихте

 6. запознат

  13.05.2013 at 23:13

  кой с лъжи се оправдава заради това че плашеше с пистолет представителите на ГЕРБ и то жени, щото е голям мъж.

 7. neiskadasikajeimeto

  15.05.2013 at 14:28

  Абсолютно съгласен с „м
  “ ,но това се отнася за всички партии – никой не влиза в политиката да върши нещо за хората

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Любка Тинчева е новият директор на НМО – Габрово

Любка Тинчева е новият директор на Националния музей на образованието в Габрово. Тя е назначена на длъжността със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, считано от 19 август.

Досегашният директор Мая Карагьозова е освободена поради навършване на пенсионна възраст.

Любка Тинчева. Снимка: НМО – Габрово

Любка Тинчева е най-дългогодишният специалист в музейната институция. От откриването на експозицията през 1986 година досега Тинчева е работила като екскурзовод, уредник, главен уредник, ръководител отдел „Информационно осигуряване, комуникация и мултимедийно студио“.

Завършила е Немската езикова гимназия в Ловеч, Института по международен туризъм във Варна и Великотърновския университет – специалност Български и немски език.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Какво трябва да направим, ако намерим изгубена вещ или лични документи?

Вашите права и задължения, когато намерите изгубена вещ или български документ за самоличност.

Когато намерите изгубена или забравена чужда вещ, Вие не можете да станете неин собственик. Единствено общината или държавата в някои случаи могат да станат собственици на намерени вещи, но ако бъдат изпълнени определени условия.

Според българското законодателство, основно задължение на всеки, който намери чужда вещ, е да съобщи за нея на собственика, на властта или на този, който я е изгубил в продължение на една седмица.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Ако собственикът не може да бъде открит, или не е известен, тогава вещта трябва да бъде предадена в служба „Общинска собственост“ към съответната община. От практическа гледна точка е прието, че предаването на намерената вещ може да се осъществи и в съответното полицейско управление или кметството.

Важно е да се знае, че за неспазване на това задължени в посочения от законодателя 7-дневен срок, е предвидена глоба от 100 лв до 300 лв. Обществените места като летища, метростанции, автобусни и ЖП гари и др. имат собствен ред за предаване на намерени вещи, както и за тяхното съхранение и поискване.

Особеност е, че вещите, изгубени на тези места се смятат за забравени и ако не предадете такава вещ, можете да бъдете обвинен в кражба.

При намиране на изгубен или откраднат български личен документ, Вие сте длъжни да се явите в най-близкото звено БДС при СДВР, ОДМВР или РУ към тях или в дипломатическо или консулско представителство на Република България в чужбина, за да го представите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Млад моторист без книжка се натресе в кола на кръстовище

Млад моторист без книжка се натресе в кола на кръстовище. Инцидентът е станал вчера, 19 август, около 17.15 часа на едно от кръстовищата в Севлиево.

При извършване на предприета маневра за изпреварване, мотоциклетът, който в последствие се оказало, че не притежава книжка, се ударил в предната лява част на движещия се пред него лек автомобил, управляван от 65-годишен севлиевец.

На участниците в пътнотранспортното произшествие била извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, която била отрицателна и при двамата водачи.

Снимката е илюстративна

От извършени справки в информационните масиви на МВР било установено, че 20-годишният моторист от село Богатово не притежавал свидетелство за управление на моторното превозно средство, а управляваният от него мотоциклет не бил регистриран по надлежния ред.

На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е започнато бързо производство под надзора на прокуратурата в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица