Свържи се с нас

Новини

Българските майки сме силни жени

Кристина СИДОРОВА е магистър по социално управление и майка на второкласник. Кандидат за народен представител от листата на Коалиция за България.

Published

on

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

Кристина СИДОРОВА е магистър по социално управление и майка на второкласник. Кандидат за народен представител от листата на Коалиция за България.

–          Какво Ви даде силата и самочувствието да се кандидатирате за народен представител?

–          Целият ми жизнен път е преминал заедно с моите близки, колеги, приятели, заедно с моите съграждани в Габрово. Тук съм родена, тук учих, тук родих и отглеждам детето си. Вече съм убедена, че ние младите хора можем да направим повече за страната си и за всички около нас. За мен решението на проблемите е в гражданската активност и в отстояването на принципни позиции. Много неща от сегашното ни всекидневие не ми харесват и ме дразнят. Трябва да има промяна.

–          Нали не си мислите, че сама можете да промените много?

–          Не. Нямам такива илюзии, но затова в левицата винаги сме залагали на екипността. Кандидатирам се заедно с хора, на които вярвам. Които са се доказали и като професионалисти, и като почтени българи. Всички знаем какво направи Йордан Стойков за Севлиево и за нашия край, а Митка Георгиева е една от най-уважаваните и обичани учителки в Габрово. Нека не изреждам качествата на всеки един.

–          Казвате, че много неща се нуждаят от промяна. Накъде основно ще насочите Вашите усилия?

–          Необяснима е липсата на отношение и политика на държавата в помощ на родителите, които отглеждат своите деца. Абсурдно е да се обяснява, че парите за отглеждане на дете трябва да са по-малко, за да се правели детски градини, а дори е нагло обяснението, че майките не трябва да получават по-високи майчински, за да не мързелуват. Тези твърдения на правителството на Борисов са обида за майките. Но ние българските майки сме силни жени и ще отстояваме правата си. А демографската криза е факт. Не съм чувала за друго правителство в света, което така на практика да воюва със собствения си народ. Имаме достатъчно ресурс да създадем законодателство, което да стимулира семейството да живее по-добре и да се чувства по-родолюбиво. Да се чувства част от единната ни държава.

–          Габровци знаят, че от съвсем млада свързахте всекидневието си със социалистите. Какво друго освен политиката?

–          Обичам хубавата музика. Обичам да съм сред природата. Голямата ми слабост е спортът. Чичо ми е известен в цялата страна габровски треньор и синът ми от първолак тренира ръгби. Заедно сме по стадионите и залите…

–          Какво очаквате от изборите в неделя?

–          Очаквам да гласуваме с повече разум и надежда за бъдещето. Ние сме с номер 5 в бюлетината, но не е това най-важното. Най-важното е наистина да се гласува, за да докажем, че от всички ни зависи какво ще се случи. Иначе другите решават вместо нас. Няма после как да се сърдим на политиците, ако не сме участвали в избора.

Пресцентър Коалиция за България.
*Избори 2013*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ограничават движението в района на Севлиево на главния път София – Варна

Published

on

От утре – 6 октомври, се ограничава движението в посока Варна по път I-4 в района на Севлиево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За изпълнение на дейности по пътната настилка при укрепване на свлачището при 84-ти км на първокласния път и откоса от южната му страна трафикът от първокласния път ще се отклонява при п. в. „Севлиево“ по обходни маршрути за леките и тежкотоварните превозни средства.

Автомобилите до 3,5 т ще преминават през Севлиево – с. Богатово – път I-4, а преводните средства над 3,5 т ще се насочват по пътя Севлиево – Драгановци – Габрово – п.в. „Поповци“ – път III-5004 /Обход на Габрово/ – Киевци – Думници – Рязковци – път I-5 Габрово – Дряново – Велико Търново – път I-4.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява за причиненото неудобство при пътуването, но укрепителните дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по първокласния път.

С изпълнението на проекта ще се спре разрушителното действие на свлачищния процес, възникнал от дестабилизиране на откоса поради високото ниво на река Росица, както и от водонасищане на насипа от лошото отводняване на пътя.

До момента укрепителните дейности чрез изграждането на две силови укрепителни пилотни системи се изпълняваха без отбиване на движението. Сега предстои да се изпълнят дейностите по пътната настилка, като се очаква те да завършат до края на октомври 2022 г.

Отводняването ще се осъществява посредством надлъжния и напречния наклон на пътя, както и чрез нови окопи, подокопни дренажи и контролно-ревизионни шахти, които ще отвеждат повърхностните и дренираните от пътния насип води извън компрометирания участък. Ще бъде възстановена и настилката като се създадат необходимите условия за безопасно преминаване на моторните превозни средства.

Обектът се изпълнява по проект за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Разпитаха 19 свидетели по делото за бащата, убил 2-годишната си дъщеря

Published

on

Окръжен съд – Габрово откри съдебното следствие по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против Д.М. Севлиево.

Същият е предаден на съд с обвинение в това, че на 4 февруари 2021 год., в жилището си в Севлиево, умишлено умъртвил малолетната си рождена дъщеря, която се е намирала в безпомощно състояние.

В хода на заседанието, проведено на 3 и 4 октомври т.г., бяха разпитани 19 свидетели и 3 вещи лица. Като доказателства по делото бяха приети изискана от съда медицинска документация, както и заключенията на част от експертизите, изготвени на досъдебното производство.

Разглеждане на делото бе отложено за разпит на неявили се свидетели и вещи лица, и за събиране на още писмени доказателства. Следващото заседание е насрочено за края на месец октомври 2022 година.

Припомняме, че след деянието бащата опита да сложи край на живота си. Полицаи го откриха в неадекватно състояние, с порезни рани в областта на китките и глезените. След кървавото убийство извършителят бе транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, а след стабилизирането му, с прокурорско постановление бе принудително настанен в психиатричната болница в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обновеният мъжки отбор на БК „Зограф“ с демо тренировка в Трявна

Published

on

Обновеният отбор на баскетболния клуб „Зограф“ – Трявна, който на практика връща мъжете отново в първенството след дългогодишно прекъсване, бе представен през изминалата събота във възрожденския град. На срещата присъстваха кметът на община Трявна Силвия Кръстева, президентът на българската федерация по баскетбол и единствения българин, играл в НБА, Георги Глушков, президентът на БК „Зограф“ – Трявна Добринка Манева, треньори и състезатели.

Сключеният договор за сътрудничество между тревненския тим и габровския „Чардафон“ дойде тематично с отбелязването на 70-годишния юбилей на баскетбола в Трявна в средата на тази година, с което мъжкият отбор отново ще може да играе в „Б“ група Център на българската баскетболна лига.

„Идеята за този мъжки отбор беше, че цяло лято имахме разговори с клуба на Трявна ‘Зограф“, с нашия клуб „Чардафон“, с кмета и с общината, разговаряхме това нещо да се осъществи, т.е. да работим и двама клуба заедно, за което аз много се радвам като треньор, че успяхме това нещо да го създадем и идеята е всички да разберат, че ние се обединяваме с цел да може да привлечем повече деца и масовост в град Трявна, да има баскетбол и най-вече да има мъжки отбор в град Трявна“, коментира наставникът на БК „Чардафон“ – Габрово Антонио Станков.

Така, тематично пред символа на възрожденска Трявна – часовниковата кула бе направена и първата официална снимка на мъжкия отбор на БК „Зограф“ – Трявна с новите екипи на момчетата. Кметът на община Трявна пожела успех и попътен вятър на играчите, след което бе удостоена с почетна фланелка от треньора на БК „Чардафон“ Антонио Станков.

„В отбора са 15 състезатели. Има и деца, които са под 18 в този отбор, има и мъже, които са над 18, двама треньори – в мое лице и колегата Стефан Иванов, като той ще бъде старши треньор, защото аз съм старши треньор на „А“ група в „Чардафон“. Аз ще помагам и ще му бъда помощник, а той ще бъде старши треньор Стефан Иванов“, допълва още наставникът.

Представянето на отбора бе съчетано и с демонстративна тренировка в двора на СУ „Петко Р. Славейков“, на която момчетата впечатлиха официалните лица с добра физическа форма и подготовка преди началото на сезона.

„Тренировката премина добре, направихме няколко примерни упражнения да видят какво могат момчетата и след това направихме игра 5 на 5 и това беше. Накрая се поздравихме и си пожелахме успех! Глушков и кметът също пожелаха успех на момчетата, имаха разговори с тях, с мен и си пожелахме успех през новия сезон и всички да бъдем здрави!“, сподели Антонио Станков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица