Свържи се с нас

Новини

Дряново бе домакин на националния Турнир по лека атлетика на писта

22 клуба и над 230 лекоатлети участваха в Републиканския турнир по лека атлетика за момчета и момичета, юноши и девойки младша възраст в Дряново

Published

on

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

За седма поредна година Дряново беше домакин на националния Турнир по лека атлетика на писта. Тази пролет спортната проява постави рекорд, като общо 22 клуба записаха над 230 състезатели в стартовите листи – Локомотив- 26 Горна Оряховица, Локомотив – 55 Горна Оряховица, Локомотив – 2010 Горна Оряховица, Юниверсал – София, Елит Враца, Орловец Габрово, Нови пазар, Атлетик-90 Луковит, Разград, Загорец – Нова Загора, Стогос Нова Загора, Тунджа Ямбол, Мизия, Карнобат, Атлетик Тервел, Хаммер Трявна, Атлетика – 2012 Велико Търново, Алтиус Свищов, Шампион Сунгурларе, Дунав – Русе, Локомотив Русе и домакините от Локомотив Дряново.

снимка: Община Дряново

Най-добре се представиха лекоатлетите на Атлетик 90 от Луковит, Трявна, Дунав Русе, Ямбол, Локомотив 55 Горна Оряховица и Свищов.

снимка: Община Дряново

Общо 15 клуба си тръгнаха с медали от състезанието в Дряново.

Победителите в отделните възрастови групи са: момичета 400 метра – Ния Вичева – Орловец Габрово, момчета 400 метра – Димитър Иванов – Хаммер Трявна, момичета 12-13 годишни 600 метра – Росица Канева – Тунджа Ямбол, момчета 12-13 годишни 800 метра – Николай Радоев – Атлетик 90 Луковит, момичета 14-15 годишни 800 метра – Теодора Гърбова – Атлет Карнобат, момчета 14-15-годишни 800 метра – Християн Стоев – Орловец Габрово, девойки 1500 метра – Моника Георгиева – Локомотив 2010 Горна Оряховица и юноши 1500 метра – Нягол Няголов – Атлетик Тервел.

снимка: Община Дряново

И тази година спортната проява стана възможна благодарение подкрепата на Община Дряново, Българска федерация по лека атлетика, Клуб по лека атлетика „Локомотив\“ Дряново, Диджей Диас и „Лактима“ Велико Търново.

Специални гости на турнира бяха Диян Драшков – спортен директор на Българска федерация по лека атлетика, един от най-успешните български бегачи Евгени Игнатов и заслужилия гражданин на Дряново Пенка Балева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Невиждано „природно явление“ в нощното небе на Карнавала в Габрово

Published

on

Невиждано по своите мащаби за България „природно явление“ предстои да завладее нощното небе над Габрово в очаквания с огромно нетърпение Карнавален ден, 21 май. То е уникално по своя характер и е свързано със звездите.

Феноменът, който ще може да се наблюдава с невъоръжено око от целия Балкански полуостров и още по-ясно от площад „Възраждане“ в събота, около 22.00 часа, е кулминацията, предшестваща музикалното участие на световните звезди C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys, които ще радват от откритата сцена габровци и гостите на града.

Самият Илон Мъск възнамерява да изпрати част от своите сателити, които да заснемат от космоса събитието над Габрово, което само по себе си говори за интереса, което то представлява и всички ще се насладят.

Зад впечатляващата шоу програма, която ще очарова и пренесе в друго измерение всеки, който я наблюдава, стои млад екип от доказали се професионалисти, които показват, че вече небето не е граница.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

На празник „С читалището в сърцето” отслужиха водосвет и раздадоха курбан за здраве

Published

on

На празник „С читалището в сърцето” беше отслужен водосвет и раздаден курбан за здраве. Тържеството на поляната пред параклис „Св. Йоан Кръстител” в селищно образувание „Хоталич” на 14 май организираха от Народно читалище „Развитие-1870”.

А поводът бе празник в чест на живота, дни след като в Читалището откриха обновения модерен салон и отбелязаха рожден ден навръх Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий. Молебена уважиха служители, художествени ръководители, преподаватели, самодейци и приятели на читалище „Развитие”.

Със заупокойна молитва присъстващите почетоха паметта на читалищни дейци, които загубиха живота си по време на пандемията. С водосвета и освещаването на курбана отец Цонко нарече здраве, благоденствие и успехи за всички работещи в Читалището и приели го в сърцето си.

А председателят Данаил Лалев обеща всяка година на това място да има такъв празник – с музика, песни, кръшни хора и наздравици от сърце и душа.

Автор: Десислава Димитрова – организатор при НЧ „Развитие-1870”
Снимки: Божидар Генков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ се завърнаха от практика в Германия

Published

on

От практика в Шкойдиц, Лайпциг – Германия се завърнаха петнадесет ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. За натрупаните впечатленията от преживяното и наученото в интернационалния кампус на Виталис – партньор на габровската гимназия организация, разговаряхме със самите участници.

Ето както сподели Петя Христова, ученичка в 11 „А“ клас, специалност „Икономика и мениджмънт“.

– Кое бе най- ценното от престоя ви в Германия?
– Престоят ми в Германия  беше едно неповторимо изживяване. Запознах се с нов програмен продукт и научих много нови и актуални неща по икономика и мениджмънт. Въвеждахме данни, обработвахме ги. Работният ни език беше английски и сега мога много по-спокойно и уверено да общувам и работя с този език. Посетихме градовете Дрезден, Лайпциг и Хале. Бях изненадана от  инфраструктурата на тези градове. Те ме впечатлиха с красиви паркове, места за отдих и много информация за историческото им миналото и културните забележителности. Докоснах се и до прекрасната  катедрална музика, специфичната немска кухня и бит, така усъвършенствах и познанията си по немския език. Това е стимул да подобрявам в бъдеще непрекъснато и професионалната си подготовка.“

– С какво ще бъдем запомнени в Германия?
– В Германия ще бъдем запомнени с добрата си професионална подготовка и желанието ни да научим новости по мениджмънт и маркетинг, стремеж за опознаване на немската култура, история и постижения. Опитахме се да пренесем и частица от българската традиция, кухня и бит, и национално чувство за хумор, да бъдем запомнени с това от полските, македонски и кипърски ученици.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица