Свържи се с нас

Новини

ГЕРБ – Групировка за Едноличен Рекет над Българите

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Нашето общество е изправено пред изключително голяма и тежка опасност. Малка група хора, вождовете на ГЕРБ, превърнаха гражданите за европейско развитие на България в групировка за едноличен рекет над българите. Това заяви на пресконференция в Габрово Георги Терзийски от гражданската квота, втори в листата на Коалиция за България за предстоящите парламентарни избори.

От казаното стана ясно, че основна цел пред българските граждани на 12 май ще бъде спасяването на демокрацията в страната. „На второ място трябва да изискваме да се спазват законите и на трето място – трябва да възстановим държавността в България“, каза още Терзийски. По думите му всички тези неща са били грубо потъпквани по време на управлението на ГЕРБ, като биват продължени и в момента.

Призивите, които Борисов и Цветанов издигат по отношение на това как трябва да се води предизборната кампания, Терзийски определи като призиви на страхливи хора. „Те искат, ако може кампанията въобще да не се провежда, защото има много въпроси, на които са длъжни да отговорят не само пред хората, обществеността, а по всяка вероятност и пред Прокуратурата“, допълни още той.

Кандидатът за народен представител коментира фактите, които излязоха в последно време в публичното пространство, като ги определи като разкриващи огромния айсберг на злоупотреби с власт, извършвани по време на управлението на ГЕРБ и добави: „Символът на това управление до момента бяха „калинките“, но сега станаха символ и „бръмбарите“. Недопустими са тези методи, които са провеждани не само отсега, но и от цялото управление на ГЕРБ.“

Според него подслушването има за цел да шантажира и изнудва политици и бизнесмени. „Невъзможно е тези подслушвания да са били извършвани без знанието на Цветан Цветанов. Той носи пряка отговорност за това закононарушение и за всички демократични правила, поставяйки в риск демокрацията в България“, категоричен бе Георги Терзийски.

*Избори 2013*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Грейнаха коледните светлини на Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Използвайте по предназначение контейнера за дървесни отпадъци

Published

on

Община Трявна призовава всички граждани да използват контейнера за дървесни отпадъци в града по предназначение и в него да не бъдат изхвърляни друг вид отпадъци!

Апелът се отправя след като при последното извозване на металния съд в него са забелязани изхвърлени битови отпадъци като смачкани кашони и картони, полиетиленови торбички с пластмасови бутилки и друг вид едрогабаритни отпадъци.

Припомняме, че контейнерът бе доставен в Трявна през месец март тази година след сключено споразумение между Община Трявна и “Кроношпан България” ЕООД – преработвател на дървесина с изградени модерни съоръжения за рециклиране на дървесни отпадъци и услугата се ползва от всички наши граждани напълно безплатно за срок от 3 години.

Големият син съд е разположен до ул. “Белчо Белчев” и е с вместимост 38 куб. м. като основната цел е в него да бъдат изхвърляни само клони, стари и негодни за употреба дървени материали като шкафове, маси и пр., които в последствие се преработват и така отпадъчната дървесина отново се използва за производството на плочи (плоскости) от дървесни частици.

Извозването на дървените отпадъци веднъж седмично до предприятието във Велико Търново е в помощ и на Община Трявна, тъй като до март тази година местната власт извозваше този вид отпадъци до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово и заплащаше за тяхното транспортиране до там.

Не на последно място, с предоставения метален контейнер се подобрява качеството на екологичната среда в Община Трявна и този вид отпадък успява да се рециклира, затова апелираме да не се злоупотребява с изхвърлянето на друг вид отпадъци в него!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово остава в тъмночервената зона

Published

on

Само 7 области в страната, сред които Габрово, остават в тъмночервената зона по показател 14-дневна заболяемост на 100 хил. души население. Другите области са Враца, Монтана, Перник, Русе, Софийска област и София–град. В жълтата зона, със заболяемост до 250 на 100 хил. души население, освен област Кърджали вече е и област Силистра.

Това става ясно от актуалната карта на 14-дневната заболеваемост, изготвена от Националния център по заразни и паразитни болести към 28 ноември т.г. 

В червената зона, където 14-дневната заболяемост е от 250 до 500 на 100 хил. души, към днешна дата се намират областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Спада и заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19. Към 5 декември 2021 г. 38% са свободните легла. 38,6% са свободните легла за консервативно лечение на пациенти с коронавирусната инфекция, а от интензивните легла в страната свободни са 32,3%.

Сто седемдесет и два са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 в област Габрово, а деветнадесет души са загубили битката за живота си с вируса през последните седем дни.

Данните, които обхващат периода от 30 ноември до 5 декември, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През изминалите седем дни общо 37 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 135 са били на домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 254 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са установените в Габрово, общо 100 души. Петдесет и две са положителните проби в Севлиево, по десет са тези в Дряново и Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица