Свържи се с нас

Новини

Габрово поставя начало на кампанията „Разумният си ти“

Областна администрация – Габрово е партньор на Национална кампания за повишаване безопасността и намаляване смъртността по пътищата „Разумният си ти“

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Национална кампания за повишаване безопасността и намаляване смъртността по пътищата „Разумният си ти“, чиито партньор е Областната администрация, стартира от Габрово на 19 и 20 април. В кампанията ще се включат близо 200 ученици от 10-ти и 11-ти клас от Национална Априловска гимназия, Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ и Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, пред които ще бъдат представени успешни практики и методи на обучение на бъдещи шофьори.

Предвижда се събитието да бъде открито с шествие от около 50 автомобила от BMW клуб България в памет на загиналите при катастрофи. След това в зала „Япония“ на Художествената галерия „Христо Цокев” ще се състои открит урок по пътна безопасност, воден от гл. инспектор Красимир Костов. По-късно в програмата са заложени решаване на интерактивни листовки на КАТ и ДАИ, картинг, безопасно шофиране и демонстрации от БЧК за оказване на първа помощ, а мястото е полигона в кв. Велчевци.

Събитието в Габрово ще бъде последвано от подобни инициативи във всички областни центрове на страната. Целта е да се покаже, че с правилен, сериозен и задълбочен подход биха могли да бъдат постигнати резултати, които ще работят в полза на обществото. Кампанията обхваща преди всичко децата, тъй като цели да бъдат поставени основите на превъзпитателен процес за постигането на по-голяма пътна безопасност.

Идеята е да се предложи стратегия за промяна на образователната система, целяща намаляване на жертвите на пътя. Тази стратегия ще включи и нова система на обучение на млади шофьори, както и предложение за това правилникът за движение да бъде заложен като задължителен предмет в системата на средното образование.

Кампанията е подкрепена от Министерски съвет; Министерство на вътрешните работи; Областен Управител на област Сливен; Изпълнителна агенция автомобилна администрация Габрово; Агенция пътна инфраструктура; Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността по пътищата; Регионален инспекторат по образование – Габрово; Национална Априловска Гимназия; Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“; Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, както и неправителствени организации и представители на частния бизнес.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Купа и три медала за ШК „Орловец 1997“ в Световния ден на шахмата

Published

on

С купа, златен, сребърен и бронзов медал се завърнаха състезателите на ШК „Орловец 1997“ – Габрово Денислав Иванов, Иван и Диана Екимова от шахматен турнир, който се проведе в Казанлък по повод Световния ден на шахмата, 20 юли.

16-годишният Денислав Иванов спечели турнира от 12 до 16 годишна възраст, като без нито една загуба, с 4 победи и три равенства, заслужено се нареди първи и грабна купата, и златния медал.

В турнира за деца до 10 години сребърен медал спечели Иван Екимов, във възрастовата група до 8 години, като с 4 победи и едно равенство заслужено се нареди втори.

Диана Екимова постигна 4 победи от 7 партии и грабна бронзовия медал при момичетата до 10 години.

Освен купи и медали, състезателите получиха и предметни награди, осигурени от организаторите на турнира – ШК „Казанлък 21“.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в област Габрово

Published

on

В средата на тази седмица, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“.

В Габрово полицейски екип и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите извършваха проверки на автомобили на пътя между Габрово и Дряново.

В рамките на два часа полицейските служители провериха общо 42 МПС-та и 48 лица, сред които 11 товарни автомобили.

Установени са били 6 нарушени и връчени 2 електронни фиша. Контролните органи от Областен отдел „Автомобилна администрация“ извършили проверка на 4 товарни автомобила, а служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ – 42.

Екипът на Агенция „Митници“ проверил 7 автомобила, а служителите на НАП – 9 и техните водачи.

В рамките на два часа в Севлиево са били извършени проверки на 38 автомобила и 42 лица, като констатираните нарушения 6, а връчените електронни фиша са три. Екипите на РУ Дряново извършили проверка на 31 МПС и 34 лица, за които са установили 2 нарушения. В Трявна били проверени 21 автомобила и 29 лица, за които са констатирани 3 нарушения. Връчени са 2 ел. фиша.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица