Свържи се с нас

Новини

Коалиция за България даде старт на кампанията си

Published

on

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България - Габрово

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

Коалиция за България направи официално откриване на предизборната си кампания за област Габрово. В Художествената галерия “Христо Цокев” в Габрово се събраха десетки членове и симпатизанти на коалицията, пред които бяха представени кандидатите за народни представители от листата на социалистите за седми многомандатен избирателен район, както и приоритетите в управленската им програма. Водач на листата е Йордан Стойков, втори е Георги Терзийски, трета е Кристина Сидорова, четвърта е Митка Георгиева, пета – Марияна Маринова, шеста – Калина Щерн, седми – Цонко Кръстев и осми е Веселин Игнатов.

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

„Правителството на Бойко Борисов беше изметено от народното недоволство. Давам си сметка, че политиците загубиха връзка с хората и не сметките за тока извадиха хората на улицата. Гневът и недоволството бяха справедливи. Истинската причина е, че диалогът между политическата класа и народа се превърна в монолог, назидателно говорене от послания, идващи от медиите. Това не може да продължава. За Бойко Борисов и хората около него залогът  е  дали те ще останат във властта и продължат това, което правеха досега или ще понесат своята отговорност за стотиците хиляди загубили работата си, десетките фалирали фирми, „калинките“, рекетът над бизнеса, за човешките съдби, които бяха разпилени.  Ние от Коалиция за България сме си обещали да върнем България на хората, да я отвоюваме от монополите и “мутрите”, за да я направим достойно място за живеене. България заслужава по-добро. Само заедно сме силни“, заяви водачът на Коалиция за България – Габрово Йордан Стойков.

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

„Моето участие в тази кампания е кауза, а не предизборна борба. Вярвам и считам, че тя трябва да бъде и ще бъде кауза на по-голяма част от българския народ. Ние повеждаме тази кауза с мотото да върнем България на хората, да дадем възможността хората да си върнат нормалния и спокоен живот, защото всички имаме нужда от това. Всеки има нужда от спокойствие за работата си, за старините си, за бъдещето си. Бизнесът има нужда от спокойна и предсказуема среда. Естествено тази кауза минава през безусловното и окончателно изриване на ГЕРБ от властта, защото в продължение на три години и половина това беше антибългарско и човеконенавистно управление, воювайки със собствения си народ. Тези хора наистина няма място нито в управлението, нито в живота ни, защото докараха хората до крайно отчаяние и ги лишиха от надеждата им за жавот“, заяви вторият в листата на КБ – Габрово Георги Терзийски.

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

Петте приоритета в управленската програма на Коалиция за България представи областният лидер на социалистите Николай Григоров. Първият приоритет са инвестиции и производство, повишаване на заетостта и доходите от труд, както и подкрепа на земеделското производство – 250 000 работни места в края на мандата, нови програми за определени групи, 10-годишна програма за индустриални предприятия, гарантирано разплащане на дължимите от държавата средства, облекчено кредитиране на бизнеса, минимална работна заплата в края на мандата от 450 лв., замяна на плоския данък с прогресивно облагане на доходите на физически лица и запазване на корпоративния данък на 10%,  подкрепа за кооперациите и минимално гарантирана рента.

Втори приоритет – ограничаване на монополите и енергийния произвол, чиста природа и природни ресурси за обществото. Това включва въвеждане на по-ниска тарифа за заплащане на електроенергия за потребление до определен лимит, отмяна на законови норми, които предоставят монополно положение на тесен кръг фирми, разбиване на изкуствените монополи.

Трети приоритет – стимули на отглеждане на деца в семейството, образование и напредък на нацията. Това включва увеличаване на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст до размера на минималната работна заплата, увеличаване на детските добавки, увеличаване на еднократната помощ при раждане, увеличаване стимулите за отглеждане на деца с увреждания в семейна среда, държавата да осигури изцяло и само издръжката в държавните и общински училища, професионално образование, издигане престижа на българския учител, взаимодействие между университетите и бизнеса.

Четвърти приоритет – здравеопазване, с грижа към хората, подкрепа за възрастните хора и хората с увреждания. Това са преориентиране на здравната система към предотвратяване и профилактика на социално значими заболявания, премахване лимитите за направления при специалист, намаляване на такса достъп при посещение при лекар за пенсионерите на 1 лев, спиране на увеличаването на осигурителния стаж възрастта за пенсиониране.

Пети приоритет – държава, която принадлежи на народа. Незабавни мерки за овладяване и ограничаване на престъпността, особено на битовата такава, противодействие на корупцията, пряк избор с участието на всички магистрати на членовете на Висшия съдебен съвет. „Ангажираме се да проведем форум под мотото „Отворен парламент“, с който граждански организации да дискутират приоритетите в работата на следващия парламент. Да внесем и подкрепим законопроект, който да свали бариерата за валидност на националните и местните референдуми. Да включим граждански експерти за наблюдение върху дейността на регулаторните органи, държавните и общинските комисии за обществени поръчки. Да създадем публичен регистър за всяка обществена поръчка“, поясни Николай Григоров.

*Публикуваният материал е предоставен от предизборния щаб на Коалиция за България – Габрово. Информационният сайт “Габрово Нюз”  не носи отговорност за съдържанието на статията.*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Консултации със специалисти в МБАЛ „Св. Иван Рилски” през декември

Published

on

Д-р Мария Георгиева – специалист-хематолог, ще консултира на 3 декември 2022 г.
Час за консултация с д-р Георгиева могат да си запишат всички пациенти, които са: с нисък или висок хемоглобин, ниски или високи левкоцити, ниски или високи тромбоцити, които опипват необясними формации по тялото си или имат известна кръвна болест и се нуждаят от проследяване и активно наблюдение, или са насочени за консултация от личния лекар.

На 11 декември са консултациите с д-р Илия Фидошев – специалист в областта на общата и онкологична хирургия. Д-р Фидошев извършва профилактика за: рак на гърдата, рак на горен и долен гастроинтестинален тракт, хемороидална болест, проктология /фисури и фистули/; както и лечение на трудно зарастващи рани. Работи конвенционални и мини инвазивни /безкръвни/ хирургични операции при: жлъчно-чернодробни болести, слабинни хернии, пъпни хернии, апендицит и дебелочревни тумори.

Д-р Диляна Атанасова – акушер-гинеколог, ще консултира пациенти на 17 декември 2022 г. Д- р Атанасова, д.м., е специалист с дългогодишна професионална практика в СБАЛАГ Майчин дом“ и в “МАРКОВС”, София. Учредител и член на Българската Асоциация по Ултразвук в Акушерството и Гинекологията, член е и на Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията. Автор на над 70 научни труда в български и чуждестранни научни издания, с участие в повече от 80 конгреса, конференции, симпозиуми, семинари.

Д-р Владимир Лазаров – специалист УНГ болести, ще преглежда пациенти на 21 декември 2022 г. Д-р Лазаров извършва консултативно-диагностични прегледи и лечение на заболявания в ушите, носа и гърлото при деца и възрастни: затруднено носно дишане, синузит, гласови разстройства, хъркане, възпаления на външното и средното ухо, фарингит, аденоидни вегетации при малки деца. Извършва слухопротезиране с дигитални слухови апарати, както и изследвания като аудиометрия и тимпанометрия.

Консултациите с външни специалисти са срещу заплащане и се осъществяват след предварително записване на тел. 066/99 00 90. Подробна информация за дейностите, услугите и условията, които предлага МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово”, може да намерите на адрес: www.mbal-ivanrilski.com.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица