Свържи се с нас

Любопитно

Първата twall стена в България е факт в Габрово

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Първата twall стена в България вече се намира в габровската спортна зала „Орловец“. Това стана факт, след като кметът на Митвайда, Германия Матиас Дам официално предаде съоръжението на кмета на Габрово Таня Христова и в присъствието на трикратния световен шампион в този спорт тревненецът Ивайло Белев. Twall стената бе спечелена от председателя на Общинския съвет Николай Сираков миналата година,  когато в състезание, проведено в германския град показа най-бързи реакции, побеждавайки петима немски кмета.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Зад тази стена се крие едно истинско партньорство, което ни дава възможност да развиваме най-различни способности. Това, което е всъщност в историята на тази стена е добрият модел, който ни демонстрира Митвайда – между Техническия университет, между фирма, Община и възможността Митвайда да бъде известно по целия свят и да имаме тук пред нас световния шампион. Благодаря за това, че Габрово е отново на първо място и ще бъде известно с twall, което всички разбрахме, че дава неограничени възможности. Обръщам се към децата – оттук насетне настоявайте пред вашите директори и учители всяко училище да има подобно съоръжение. Надявам се инициативите, които ще бъдат фокус на нашия партньорски съвместен път ще бъдат достъпни и видими за всички“, заяви Таня Христова.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Самата стена е един интерактивен спортен уред, при който мотивиращият елемент е светлината.  Съоръжението се използва за трениране бързината на реакциите, координация, издържливост, т.е. състезателят се опитва колкото се може по-бързо да удря светещите елементи. Twall стената предлага няколко различни игри, които могат да бъдат практикувани освен за спорт така и за забавление. Такива стени се използват от професионални състезатели от различни видове спорт за техни тренировки, сподели шампионът Ивайло Белев.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Деветчленната немска делегация, която се срещна вече с кмета Таня Христова е в Габрово по случай отбелязването на 40-годишнина от сътрудничеството между Техническия университет – Габрово и Висшето училище в Митвайда, водена от ректора на Висшето училище Лудвиг Хилмер и от кмета на града Матиас Дам.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица