Свържи се с нас

Новини

Община Дряново се включва в „Да изчистим България за 1 ден“

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кметът на община Дряново д-р Иван Николов призовава жителите на общината и тази година да подкрепят с участие кампанията „Да изчистим България за един ден”, която ще се проведе на 20 април. По традиция в седмицата преди Националната кампания, съгласно график на Община Дряново, ще се извърши и мащабното пролетно почистване на град Дряново, в което биха могли да участват всички дряновци, информират от администрацията.

На 15 април /понеделник/ се започва с улиците: „Александър Стамболийски”; .„Рачо Стоянов”; „Камен Калчев”; „Марко Марчевски”; „Райна Княгиня”; „Янко Дряновец”; „Г.С. Раковски”; „Проф. Далев”; „Арх. Пенчо Койчев”; „Александър Рашенов” и кв. „Изгрев”.

На 16 април /вторник/ почистването обхваща: ул. „Гурко”; ул. „Никола Мушанов”; ул. „Железничарска”; ул.„Михаил Иванов”; ул. „Димитър Крусев”; ул. „Димитър Благоев”; ул. „Борова Гора” и Надлеза.

На 17 април /сряда/ пролетното почистване продължава в района на: ул. „Матей Преображенски”; ул. „Стара планина”; ул. „Хаджи Димитър”; ул. „Бузлуджа”; ул. „Станционна”; ул. „Генерал Столетов”; ул. „Бачо Киро” и Пазара.

На 18 април /четвъртък/ в графика попадат: ул. „Трети март”; ул. „Колю Фичето”; ул. „Васил Левски”; ул. „Матей Преображенски”; ул. „Христо Ботев”; ул. „Шипка”; ул. „Сава Йотов”; ул. „Васил Левски”; ул. „Иван Вазов”; ул. „Стефан Караджа”; ул. „Освобождение” и ж.к. „Априлци”.

На 19 април /петък/ в почистване на града се призовават най-активно да участват живущите в района на: ул. „Ангел Кънчев”; ул. „Петър Тананов”; ул. „Христо Дряновски”; ул. „Поп Харитон”; ул. „Христо Максимов”; ул. „Филип Тотю”; ул. „Русчуклийчето”; ул. „Капитан Райчо”; ул. „Досьо Стойнов”; ул. „Стефан Стамболов” и ж.к. „Успех”.

В доброволческото почистване на 19 април ще се включат и служителите на Общинска администрация – Дряново, които ще почистят районът около сградата на общината и Дряновски манастир.

„На 20 април 2013г. /събота/ да станем част от най-мащабния доброволчески проект в България – „Да изчистим България за един ден”. Нека всички вземем участие, като почистим близкия парк, междублоковото пространство, зелените площи и улиците в близост до нашият дом. И нека заедно превърнем почистването на България от еднодневна инициатива в постоянна грижа за опазването на чистотата и красотата около нас. Гражданите, за които красотата и чистотата на града е от значение и покажат това с дела, да бъдат така добри да събират отпадъците в близост до контейнерите за смет, от където в последствие ще бъдат извозени. Нека не изхвърляме растителни и строителни отпадъци в съдовете за смет“, споделят от местната администрация.

За допълнителна информация относно пролетното почистване на град Дряново и Националната кампания „Да изчистим България за един ден” – Мариета Енчева ст.експерт в дирекция УТИСП при Община Дряново, за връзка – тел. 0676 / 7 – 29 – 62, вътр. 123 и на място в сградата на общинска администрация – Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица