Свържи се с нас

Новини

БСП внесе кандидат – депутатската си листа в РИК

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

БСП регистрира днес кандидат – депутатската си листа за Габровски многомандатен избирателен район. Водач на листата за народни представители на социалистите е бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков,  втори е Георги Терзийски от гражданската квота,  трети е областният координатор на БСП – Габрово Кристина Сидорова. Останалите места са за учителя по немски език в Националната Априловска гимназия Митка Георгиева, Марияна Маринова от Дряново – учител в СОУ “Максим Райкович”, икономистът Калина Щерн от Севлиево, студентът по право Цонко Кръстев от Трявна, а осмото място бе определено за коалиционния партньор от ПБС Веселин Игнатов.

„България продължава да е най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз, а българите да живеят най-зле. Очакванията ни са през тази кампания и резултатите от нея да успеем да направим така, че младите хора в България да имат основателна причина да останат да работят и живеят тук, да осигурим достоен живот на хората от третата възраст, а на активните българи да създадем възможност да работят за себе си, за децата си, за бъдещето на страната“, заяви Йордан Стойков.

Според него всеобхватната и дълбока икономическа криза, 650 000 трайно обезверени и безработни, както и хората изгубили вяра в политическата система в страната трябва да намерят своето основание да погледнат с повече надежда към българския парламент и към хората, участници в тази кампания. „Надявам се добрият тон и силата на аргументите на надделеят в кампанията“, категоричен бе Стойков.

Кандидатът за народен представител от гражданската квота Георги Терзийски заяви, че всички граждани на България са станали жертва на едно антибългарско, самодоволно и арогантно управление на ГЕРБ. „Пред нас времето поставя изключително ясни, но тежки изисквания. Държавата трябва да бъде извадена от тази тежка криза, в която ни вкараха управляващите от ГЕРБ, които забравиха, че имат народ“, каза Терзийски.

По думите му всеки един от нас е свидетел на това, че в наше време нарицателно станаха  хората-факли. „Това правителство докара хората до онзи момент, в който дори ежедневните усилия за физическо оцеляване вече не могат да бъдат реализирани и те посягат на живота си по един изключително жесток начин в знак на протест. Това за мен е антибългарско управление и то не трябва да бъде допускано повече. От тази гледна точка аз се радвам, че не съм бил консенсусна личност и напълно съм убеден и съзнавам, че далеч не всички ме харесват. Естествено, след като 3 години съм бил категорична опозиция на това управление не всички ще ме харесват“, допълни още той.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица