Свържи се с нас

Новини

БСП внесе кандидат – депутатската си листа в РИК

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

БСП регистрира днес кандидат – депутатската си листа за Габровски многомандатен избирателен район. Водач на листата за народни представители на социалистите е бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков,  втори е Георги Терзийски от гражданската квота,  трети е областният координатор на БСП – Габрово Кристина Сидорова. Останалите места са за учителя по немски език в Националната Априловска гимназия Митка Георгиева, Марияна Маринова от Дряново – учител в СОУ “Максим Райкович”, икономистът Калина Щерн от Севлиево, студентът по право Цонко Кръстев от Трявна, а осмото място бе определено за коалиционния партньор от ПБС Веселин Игнатов.

„България продължава да е най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз, а българите да живеят най-зле. Очакванията ни са през тази кампания и резултатите от нея да успеем да направим така, че младите хора в България да имат основателна причина да останат да работят и живеят тук, да осигурим достоен живот на хората от третата възраст, а на активните българи да създадем възможност да работят за себе си, за децата си, за бъдещето на страната“, заяви Йордан Стойков.

Според него всеобхватната и дълбока икономическа криза, 650 000 трайно обезверени и безработни, както и хората изгубили вяра в политическата система в страната трябва да намерят своето основание да погледнат с повече надежда към българския парламент и към хората, участници в тази кампания. „Надявам се добрият тон и силата на аргументите на надделеят в кампанията“, категоричен бе Стойков.

Кандидатът за народен представител от гражданската квота Георги Терзийски заяви, че всички граждани на България са станали жертва на едно антибългарско, самодоволно и арогантно управление на ГЕРБ. „Пред нас времето поставя изключително ясни, но тежки изисквания. Държавата трябва да бъде извадена от тази тежка криза, в която ни вкараха управляващите от ГЕРБ, които забравиха, че имат народ“, каза Терзийски.

По думите му всеки един от нас е свидетел на това, че в наше време нарицателно станаха  хората-факли. „Това правителство докара хората до онзи момент, в който дори ежедневните усилия за физическо оцеляване вече не могат да бъдат реализирани и те посягат на живота си по един изключително жесток начин в знак на протест. Това за мен е антибългарско управление и то не трябва да бъде допускано повече. От тази гледна точка аз се радвам, че не съм бил консенсусна личност и напълно съм убеден и съзнавам, че далеч не всички ме харесват. Естествено, след като 3 години съм бил категорична опозиция на това управление не всички ще ме харесват“, допълни още той.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

4 Comments

 1. Dimi

  05.04.2013 at 11:58

  Това са лично назначените от Станишев кандидати за депутати.

 2. BL

  05.04.2013 at 15:16

  Стандъртът Егоист, който Сергей Станишев еднолично наложи в БСП е просто зловещ контрапункт на горящите се като живи факли отвратени от живота българи. Егоистите на Станишев няма да могат да спрат тази жестока действителност на отчаяни самоубийци, защото елитът на БСП вече са хора, които са готови заради личните си амбиции и мераци да изгорят цели градове и села, а не да спасят отделни хора. Битката егоисти срещу горящи ще бъде разчетена безкомпромисно от избирателите и няма да бъде простена на червената партия, която не крие, че се гнуси от хората и улицата. Егоистите в БСП вече са по-страшни и по-опасни и от олигарсите. Затова са такива шантави и социологическите резултати Борисов и ГЕРБ са с преднина не защото качват доверие, а защото към БСП има не отлив, а пресъхване на доверие. И няма как да не е, след като във важни комисии на партията Станишев продължава да толерира бившия си съветник в Министерски съвет Росен Карадимов, който заедно с приятелката му Моника командваха реално докато Станишев се правеше на премиер.

 3. MB

  05.04.2013 at 18:35

  Разпадът в БСП започна от момента, в който Станишев се обгради с лизачи, които лансира навсякъде из София, повярва си, че е велик и започна еднолично да взема решения. Избираемите места в листите ги е определил той без да се съобразява с желанието на хората по места. Събира местните председатели на партията само за да им съобщи какво са решили членовете на националния съвет, в който влизат точно тези лизачи (местният представител там е Стойков). Поинтересувайте се колко партийни организации в Габровска област са издигнали за народен представител Й. Стойков. Отговор: не повече от 2-3 севлиевски, където Стойков е промил мозъците им и е обещал „нещо си“. И това ще е НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ на червените(ако го изберат разбира се).
  А около Терзийски мирише на „закупуване“ на второто място. И ако Стойков имаше малко достойнство и му пукаше за БСП, не би допуснал до него да се нареди точно този. Всъщност двамата са си лика прилика – мишоци откъдето и да ги погледнеш.
  Такъв позор в тази партия не е имало до сега!

 4. Iveta

  06.04.2013 at 8:35

   Стойков, за ваше сведение, беше един страхотен кмет, който направи супер много за града. А Иван Иванов с какво ще запомним? Довърши вече разработени проекти от Стойков, друго? Този човек дори не излиза по улиците, не съм се разминала нито веднъж с него по севлиевските улици, нито преди, камо ли след като стана кмет. Той въобще севлиевец ли е?И какво-срам го е да се поразходи или като върви брои звездите?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Областният ще даде началото на „Културен жест“

Published

on

В навечерието на светлите Великденски празници Областният управител на Габрово поставя началото на инициативата „Културен жест“. Тя е част от предстоящо мащабно събитие, което Областна администрация – Габрово и Държавен архив – Габрово организират, съвместно с регионални и местни културни институти и ще посветят на 24 май.

„В условия на световна пандемия сме и това няма как бързо да се промени. Но може всички заедно да направим така, че дните да са изпълнени с позитивни мисли и красота, с която ни дарява изкуството във всичките му направления. Тази инициатива е покана през следващата седмица да четем заедно любими стихове, откъси от произведения, а защо не да изпълняваме любими песни, да рисуваме… „

Начало на инициативата ще даде областният управител Невена Петкова. Какво ще сподели или прочете тя ще може да гледате и слушате на Facebook страницата на Областен управител на област Габрово в понеделник, точно в 18.00 часа.

А кои други представители на институции ще се присъединят, ще разберете ако всеки ден в същия час отново сте „там“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Евродепутатът Цветелина Пенкова за кампанията #PRAYATHOME

Published

on

#PRAYATHOME е името на кампанията, която стартира на Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник, инициирана от евродепутата Цветелина Пенкова. Основният призив е да бъдем отговорни, солидарни и да проявим разбиране към всички тези хора, които полагат денонощно усилия, за да могат да опазят нашето здраве. А отговорната позиция е, по празниците да се опитаме да създадем едни традиции, които не са типични за нас и да останем вкъщи.

Всички искаме да излезем по-бързо от тази здравно-икономическа криза и да се върнем към активния си начин на живот, да празнуваме в храмовете, по площадите, с близки и приятели. Препоръките на Щаба са да се ограничат тези масови събирания, защото съществува сериозен риск това да ни върне със седмици назад. Призивът и на църквата е да останем вкъщи, да се помолим от там и да не посещаваме храмовете. Имаме уверения, че всички мерки за дезинфекция ще бъдат направени. Факт е, че първите, които подкрепиха #PRAYATHOME са докторите и медицинския персонал от Центъра за спешна медицинска помощ – София, начело с директора д-р Георги Гелев. Разбира се, включиха се много колеги от Европарламента и някои популярни български лица, обясни Пенкова пред Дарик радио.

Въпреки, че никой не беше подготвен за толкова огромна криза, реакциите на европейските институции бяха навременни и адекватни, каза евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. 812 млн. евро ще бъдат на разположение на България, които могат да се използват в борбата с коронавируса. До края на годината се очакват още над 500 млн. евро, което означава, че България ще получи близо 1 млрд. и 400 млн. евро за борба с тази криза. Взимат се мерки и в научноизследователската дейност, за която също се отделят средства, така че финанси за преодоляване на ситуацията има.

Относно този шум на антиевропейски настроения, който имаше в някои страни. Факт, е че имаше държави, които реагираха прибързано и затвориха границите си, като Унгария, например, което създаде проблем за транспорта и транспортирането на стоки, а зелените коридори са от изключително значение на този етап. Но реакцията беше много навременна и бърза и тези граници бяха отворени. Взеха се всички необходими мерки.

По отношение на европейската солидарност, бих искала само да посоча някои цифри. Франция изпрати на Италия над 1 млн. маски и хиляди предпазни костюми, помощта на Германия вече се измерва в тонове, над 7 тона са изпратени материали – маски, костюми, респиратори. Солидарността я има, може би трябваше да реагираме по-бързо, но вече има осигурено финансиране и активна комуникация между държавите-членки.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължава премахването на опасни дървета край жп линията в Трявна

Published

on

снимка: Община Трявна

От вчера, 9 април, Община Трявна стартира премахване на дърветата край жп линията в град Трявна в участъка между квартали „Тепавици“ и „Божковци“.

снимка: Община Трявна

Дърветата, които ще бъдат премахнати, са в недобро състояние, изсъхнали и създават предпоставка за инциденти.

снимка: Община Трявна

На тяхно място ще бъдат засадени нови подходящи дървесни видове, както и храстова растителност.

снимка: Община Трявна

Със съдействието на служители от РУ на МВР Трявна се създава необходимата организация на движението на моторни превозни средства в този участък.

снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица