Свържи се с нас

Новини

Станимир Флоров похвали Областната дирекция

Главен комисар Станимир Флоров: Резултатите от работата на Областната дирекция на МВР – Габрово по противодействие на престъпността несъмнено са добри

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Борбата с битовата и конвенционална престъпност в малките населени места трябва да продължава да е сред приоритетите в ежедневната полицейска работа, защото реалният критерий за ефективността на нашата работа е оценката на обществото, заяви гл. комисар Станимир Флоров, заместник – главен секретар на МВР и директор на ГДБОП, по време на отчет-анализа на дейността на ОД на МВР-Габрово. Повод за думите му бе фактът, че разкриваемостта на кражбите на имущество /които са основна част от престъпленията в региона/ е увеличена с почти 10 процента спрямо 2011 г. – 56,29% за 2012 г. при 47,40% за 2011 г.

Снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово

Снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово

На годишната среща със служителите присъстваха още гл. комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН, г-жа Надежда Желева – заместник – окръжен прокурор, и г-н Минко Минков – заместник – окръжен съдия.

Висока оценка за постигнатото през 2012 г. дадоха, както представителите на професионалното ръководство на МВР, така и тези на прокуратурата и на съдебната власт. С постигнатите 65.95 процента разкриваемост, ОДМВР-Габрово се нарежда на почетното четвърто място в страната.

Главен комисар Николай Николов изказа най-искрена благодарност към служителите на ОУПБЗН и на ОДМВР, които всеотдайно и безрезервно участваха в дейностите по предотвратяване на последиците от ураганната буря, връхлетяла Габровски регион в средата на март т.г., като заяви, че показаното високо ниво на координация между службите може да бъде пример за ефективността на работата в екип.

Г-н Минков пожела сили и кураж за преодоляване на неизбежните трудности в ежедневната дейност на полицейските звена, като изрази задоволство от цялостната работа на ОДМВР-Габрово през миналата година.

Резултатите за 2012 г. дават основание за заслужено самочувствие в бъдещата Ви работа и трябва да бъдат стимул за постигането на още по-високи цели, заяви г-жа Желева, която отбеляза, че добрите постижения се дължат и на доброто сътрудничество между органите на полицията и на прокуратурата.

За усилията на полицейските служители, довели до високите резултати, благодари и директорът на ОДМВР комисар Денислав Донков. Той пожела на целия състав здраве и удовлетворение от нелеката и високо отговорна работата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Над 20 часа продължава снеговалежът над Габрово

Published

on

Близо 20 часа продължава снеговалежът на територията на Габрово. Снежната покривка в града е 15-17 см. по високите части на общината минава 30 см.

На Шипка вали слаб сняг, температурата на върха е – 10 градуса, настилката се обработва периодично, проходимо е при зимни условия.

Главните пътища от Републиканската пътна мрежа също се почистват и обработват, включително и към курортен комплекс Узана. Температурата в града е минус 6 градуса, приоритетно се почистват маршрутите на обществения транспорт, подходи към лечебни заведения, училища, детски градини и ясли.

Пътищата към населените места в общината също се почистват и обработват. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват, част от тях с известно закъснение. Няма населени места с нарушено електроподаване.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали. Въпреки че за област Габрово няма обявено предупреждение от НИМХ, температурите до утре сутрин ще бъдат около минус 8-10 градуса, на места и по-ниски.

Община Габрово призовава гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си, както пеша, така и с автомобил.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Какво трябва да знаем, ако детето ни е под карантина?

На вниманието на родителите, чиито деца са под карантина.

Published

on

Родителите на деца, върнати от детско заведение (детска градина или ясла), вкл. и заради карантина, имат право на болничен лист. Това е посочено в Кодекса за социално осигуряване.

Родителите на ученици до 14 години, които не посещават училище поради въведените противоепидемични ограничения, имат право на месечна целева помощ, в случай че са принудени да излязат в неплатен отпуск, тъй като не могат да работят дистанционно, нямат възможност да ползват платен отпуск и не са в болнични.

За семейства с едно дете размерът на помощта е равен на минималната работна заплата – 650 лв. За семейства с две и повече деца помощта е 150% от размера на месечната минимална работна заплата или 975 лв.

Помощта се отпуска на семейства, в които средният доход на човек е по-нисък или равен на 150% от минималната заплата или 975 лв. Това означава, че за да има право на такава подкрепа от държавата, семейство с едно дете трябва да има общ доход до 2925 лв., а с две деца – до 3900 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почти 1 000 заразени с КОВИД – 19 през миналата седмица, 22 са починалите

Published

on

Двадесет и двама души са загубили битката за живота си, а деветстотин шестдесет и четири са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 през миналата седмица на територията на област Габрово.

Данните, обхващащи периода от 17 до 23 януари, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През миналата седмица общо 129 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 835 провеждат домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 964 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са положителните проби в Габрово, общо 667.

Сто деветдесет и четири са тези в Севлиево, петдесет и две в Трявна, и петдесет и една в Дряново, са отчетените резултати през миналата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица