Свържи се с нас

Новини

Здравният министър посети МБАЛ – Габрово

Published

on

снимка: Министерство на здравеопазването

снимка: Министерство на здравеопазването

Ден след като ураганната буря връхлетя Габрово, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров посети областната болница в града МБАЛ „Тота Венкова”, за да се запознае на място с щетите, които бурните ветрове нанесоха на болничната сграда. Въпреки, че по време на бедствието в града е било спряно електричеството, аварийното захранване в областната болница се е включило и не са възникнали проблеми при оказването на медицинска помощ на хоспитализираните пациенти.

Поради силните ветрове 50 линейни метра от обшивката на покривната конструкция на лечебното заведение бяха отнесени от вятъра, счупени бяха 18 прозореца и 6 врати. 80 кв.м. от външната топлоизолация на АГ комплекса са паднали, а 360 кв. метра битумна хидроизолация в котелно помещение е повредена. Пациентите от Кожно отделение, което се намира на последния етаж на болницата, са били прехвърлени в друго отделение, а тези на хемодиализа оставени да пренощуват в болницата.

Здравният министър е разговарял с пациентите от пострадалите отделения, които своевременно са били преместени в други отделения на болницата. Той ги е уверил, че трябва да са спокойни, тъй като ръководството на болничното заведение е предприело всички необходими мерки. Проф. Петров оцени обстановката като бедствена, но изтъкна, че в резултат на предприетите действия и много добрата организация от страна на екипа на лечебното заведение и на РЗИ-Габрово, болницата възстановява нормалния си ритъм на работа.

Министърът на здравеопазването е бил информиран, че специална комисия в лечебното заведение вече е започнала да оценява размера на нанесените щети, а ремонтни групи вече са започнали възстановяването на щетите. Директорът на болницата д-р Нели Савчева  е информирала проф. Петров, че пострадалите сгради са застраховани, което ще покрие разходите по ремонтите.  Здравният министър е бил информиран и за създалата се ситуация в общинската и белодробна болница в Трявна, където стихията също нанесе щети по покриви и прозорци. Там е имало също прекъсване на електричеството, но няма пострадали пациенти. 

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица