Свържи се с нас

Новини

Кметът определи въпросите на „ДНЕС“ като необосновани

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

На поставените от Гражданско движение „ДНЕС“ въпроси ще предоставя писмени отговори. Бих коментирала формулирането на въпросите като до известна степен необосновано формулирани, поради случайна или неслучайна липса на информираност. Това, което прочитам във въпросите е до някаква степен нежелание всичко, което е говорено в рамките на дългия период на подготовка на проекта, на информираност, която е получавана по различен начин, да се отрази това като съдържание във въпросите. Това заяви кметът на Габрово Таня Христова по време на редовния си брифинг по отношение на писмото с въпроси, което изпратиха в кметската институция ГД „ДНЕС“ – Габрово относно изпълнението на проекта за Водния цикъл на града.

Кметът определи още съдържанието на писмото като тенденциозно. „За мен лично звучат тенденциозно и несериозно част от въпросите, които са формулирани, защото квалификация като „Дано не се потвърди максимата, че се търси работа за човека, а не подходящия за длъжността служител“, звучи някак много лишено от конкретика. Тъй като става въпрос предимно за въпроси свързани с проекта за Водния цикъл няколко пъти лично съм отговаряла и на запитвания в Общински съвет, както и на въпроси поставени в различни формати, и стоя зад решението си за целесъобразния и законосъобразен избор на всеки един от екипа на проекта“, каза Таня Христова.

По думите на кмета ръководителят на екипа на Проекта с много различни по своя характер дейности не предполага компетенции свързани с тясна експертиза. „Не случайно в екипа на Водния цикъл има немалко инженери, представител на ВиК, административни експерти, има цяла една Община, която стои зад гърба в работата на този проект. Длъжностната характеристика на ръководителя е съгласувана с управляващия орган на оперативната програма, одобрена и подписана от мен напълно показва какви са правата, задълженията, функционалните оперативни връзки на този човек, който към момента изпълнява функциите си, смятам достатъчно добре. Така, че квалификации, че този човек има специалност английска филология – нещо са се объркали представителите на „ДНЕС“, допълни Христова.

Таня Христова беше категорична, че в Община Габрово, за конкретния служител, не се търси длъжност или поне тя не е в ролята на търсещата длъжност за конкретно лице. „Обикновено съм в позицията да търся хора, за да изпълняват ангажиментите си“, каза още кметът, който призова, когато има сигнали за нередности относно изпълнението и влагането на материалите незабавно да се алармира с конкретика. „Само тогава има смисъл и само на такива сигнали ще реагираме. В противен случай нямам причина го правим, защото губя и пилея ресурсите на гражданите“, заяви в заключение още Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица