Свържи се с нас

Новини

Нови стандарти в работата на администрацията

Published

on

снимка: Община Габрово

Делегация от Община Габрово беше на тридневно работно посещение в побратимения полски град Нови Сонч. Това информира експертът  „Публичност и визуализация” към габровската общинска администрация Миглена Въгленова. Визитата е част от заложените дейности по проект „Развитието на човешкия потенциал – фактор в модерната европейска общинска администрация”.

В дните от 26 до 28 февруари ключови експерти от нашата Община имаха възможност да проучат на място конкретни подходи, практики и документи за управление на човешките ресурси и административните процеси в полската Община. Разгледани са теми, свързани с планиране на потребностите от нови служители в Община Нови Сонч, както и тяхната селекция. Директорът на дирекция „Организационна” Агата Яшинска представи звеното по въвеждане на новопостъпили служители, процесите на обучение и подготвителните стажове. В специален панел секретарят на Общината Марек Олениач изложи методите за оценяване на служителите, стратегиите за мотивация и стимулиране на заетите в администрацията.

снимка: Община Габрово

По време на официалното посрещане на габровската делегация зам.-кметът Йежи Гвидж изрази надежда, че проектът, чиято основна цел е обмяната на опит в управлението на човешките ресурси, ще бъде от полза, както за Габрово, така и за Нови Сонч и ще прибави допълнителна стойност в партньорските отношения между двата града. От името на Община Габрово презентация направи главният архитект Татяна Стойкова. Тя акцентира върху методите за привличане на млади хора и създаването на мотивация за работа в структурите на държавната администрация. В рамките на посещението са проведени срещи с пълномощника на кмета на Нови Сонч по социалните въпроси Марта Мордарска и с Войчех Пех – пълномощник по въпросите на системата за управление на качеството. Габровската група присъства и на заседание на общинския съвет на града, където се срещна с председателя Йежи Витушински.

снимка: Община Габрово

Много от темите предстоят да бъдат задълбочени по време на второто работно посещение в Нови Сонч, което ще се проведе от 8 до 12 април тази година. Целта му е свързана с разработване и въвеждане на общинска стратегия за управление на човешките ресурси. Стратегията ще допринесе за постигането на основния приоритет – „Повишаване на институционалния и административен капацитет”, залегнал в Общинския план за развитие, както и за постигане приоритетите на Областната стратегия за развитие 2009 – 2013. Документът ще се ползва и от двете Общини като бъде детайлизиран за всяка поотделно.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Шестима починали и 73 заразени с КОВИД – 19 за последните дни

Published

on

Шест души са починали, а 73 са новозаразените с коронавирус през последните няколко дни на територията на област Габрово. Данните на Регионалната здравна инспекция в Габрово са за периода от 1 до 3 март, включително.

В първия ден на месец март потвърдените случаи на КОВИД – 19 в региона са 42. Починали са двама мъжe и една жена, на възраст от 64 до 75-годишна възраст, всичките от Габрово.

За периода 2 – 3 март новорегистрираните случаи на вирусната инфекция са 31, а битката за живота си са изгубили трима мъже, 75-годишен от Габрово и двама севлиевци, на 57 и 74 години.

От потвърдените 73 случаи в областта за периода от 1 до 3 март, 50 пациенти са с леки симптоми или без симптоми и провеждат домашно лечение, а останалите 23-ма души са хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

За периода от 1 до 3 март в четирите общини на област Габрово най-много заразени с КОВИД – 19 има в Габрово, общо 38 случаи. Тридесет и една са положителните проби в Севлиево, три в Дряново и една в Трявна.

По данни на Министерството на здравеопазването през изминалото денонощие на територията на областта са регистрирани нови 6 заразени с коронавирус.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Започна модернизацията на пистата и терена на стадион „Христо Ботев“

Published

on

С церемония по извършване на символична първа копка днес, 4 март, започнаха дейностите по реновиране и модернизация на лекоатлетическата писта и футболния терен на стадион „Христо Ботев“ в Габрово.

Официалното начало поставиха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на община Габрово Таня Христова, които дадоха старт на предстоящите строително-ремонтни дейности по модернизацията на спортното съоръжение в нашия град.

За обновяването на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“ Община Габрово кандидатства пред Министерството на младежта и спорта. В своето изказване кметът Таня Христова благодари на спортното министерство за указаната подкрепа.

Предложението включва нова естествена трева за игрището (8 812 м2), изграждане на съвременна поливна система и подмяна на дренажните тръби. Ще бъдат доставени и две нови футболни врати.

Предвижда се обновяване на прилежащата лекоатлетическа писта (400 м) и съоръженията към нея. Заложени са шест коридора с настилка тип „ин ситу“, сектори за хвърляния, сектори за хоризонтални и вертикални скокове.

Планираната стойност на проекта е 1 199 746.63 лв. със срок за изпълнение от осем месеца. Безвъзмездната финансова помощ е 100% и се отпуска по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Няма да има промяна в датите на пролетната ваканция

Published

on

Министерството на образованието и науката няма да променя утвърдения график на ваканциите за учениците.

Пролетната ваканция за учениците от 1 до 11 клас ще бъде от 3 до 11 април, включително.

За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април, включително.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица