Свържи се с нас

Новини

Нови стандарти в работата на администрацията

Published

on

снимка: Община Габрово

Делегация от Община Габрово беше на тридневно работно посещение в побратимения полски град Нови Сонч. Това информира експертът  „Публичност и визуализация” към габровската общинска администрация Миглена Въгленова. Визитата е част от заложените дейности по проект „Развитието на човешкия потенциал – фактор в модерната европейска общинска администрация”.

В дните от 26 до 28 февруари ключови експерти от нашата Община имаха възможност да проучат на място конкретни подходи, практики и документи за управление на човешките ресурси и административните процеси в полската Община. Разгледани са теми, свързани с планиране на потребностите от нови служители в Община Нови Сонч, както и тяхната селекция. Директорът на дирекция „Организационна” Агата Яшинска представи звеното по въвеждане на новопостъпили служители, процесите на обучение и подготвителните стажове. В специален панел секретарят на Общината Марек Олениач изложи методите за оценяване на служителите, стратегиите за мотивация и стимулиране на заетите в администрацията.

снимка: Община Габрово

По време на официалното посрещане на габровската делегация зам.-кметът Йежи Гвидж изрази надежда, че проектът, чиято основна цел е обмяната на опит в управлението на човешките ресурси, ще бъде от полза, както за Габрово, така и за Нови Сонч и ще прибави допълнителна стойност в партньорските отношения между двата града. От името на Община Габрово презентация направи главният архитект Татяна Стойкова. Тя акцентира върху методите за привличане на млади хора и създаването на мотивация за работа в структурите на държавната администрация. В рамките на посещението са проведени срещи с пълномощника на кмета на Нови Сонч по социалните въпроси Марта Мордарска и с Войчех Пех – пълномощник по въпросите на системата за управление на качеството. Габровската група присъства и на заседание на общинския съвет на града, където се срещна с председателя Йежи Витушински.

снимка: Община Габрово

Много от темите предстоят да бъдат задълбочени по време на второто работно посещение в Нови Сонч, което ще се проведе от 8 до 12 април тази година. Целта му е свързана с разработване и въвеждане на общинска стратегия за управление на човешките ресурси. Стратегията ще допринесе за постигането на основния приоритет – „Повишаване на институционалния и административен капацитет”, залегнал в Общинския план за развитие, както и за постигане приоритетите на Областната стратегия за развитие 2009 – 2013. Документът ще се ползва и от двете Общини като бъде детайлизиран за всяка поотделно.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Вълна от съпричастност и подкрепа в габровска фейсбук група

Published

on

Вълна от съпричастност и подкрепа на хора в нужда и абитуриенти в неравностойно положение в местната фейсбук група „Похвалите и абсурдите на Габрово“.

Потребители на социалната мрежа от Габрово, членуващи в групата, предлагат своите коли, костюми и дори джобни на завършващи ученици, които не могат да си позволят тази възможност. Благородните жестове предизвикаха вълна от одобрение и положителни реакции.

Чрез Групата добри хора протегнаха ръка за помощ и подкрепа на жена от Габрово, на която ѝ се бе наложило в кратки срокове да намери работа и нов дом.

Ако и Вие желаете да станете част от това социално пространство на Габрово, можете да го направите от този линк, както и да присъедините Вашите приятели към него.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„България Пее“ с Маестро Йордан Камджалов в Габрово

Published

on

Инициативата „България Пее“ с Йордан Камджалов и „Музикална лаборатория за човека“ ще се състои в Деня на Габрово – 17 май, от 19.00 часа на площад „Възраждане“.

„България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила, не трябва да се изоставя, трябва да се ползва и днес.“

С това убеждение Йордан Камджалов и „Музикална лаборатория за човека“ създават и реализират инициативата „България пее“.

В понеделник на площад „Възраждане“ ще прозвучат едни от най-популярните български песни, свързани с националните ни празници и българско самосъзнание.

Музикалният формат е отворен за всеки, без значение има или не музикална подготовка.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Входът за него е свободен!

Маестро Камджалов и хористите от Лабораторията ще ни потопят в света на музиката и ще ни предизвикат да участваме в създаването на един общ хор, който да изпрати послание за силата на общността и смисъла да бъдем заедно!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Местен земеделец се споразумя за пробация

Published

on

На 12 май т.г., в заседание по наказателно дело от общ характер, състав на Окръжен съд – Габрово одобри споразумение между прокурор при Габровска окръжна прокуратура и защитника на мъж от Габрово, с което на последния се налага наказание пробация за извършени две престъпления – представяне на неверни сведения, с цел получаване на финансиране от европейски фондове и от бюджета на Република България и документно престъпление.

Съгласно споразумението, подсъдимият с инициали С.С., се признава за виновен в това, че през периода 5 април 2018 г. – 15 май 2019 г., при условията на продължавано престъпление, представил неверни сведения пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да получи плащания по схеми за подпомагане на земеделски производители, средствата за които са осигурени от европейски фондове и от бюджета на Република България.

Местният земеделец се призна за виновен и в това, че през периода 10 юли 2017 г. – 5 юни 2018 г., при условията на продължавано престъпление, съставил неистински частни документи – договори за наем на земеделска земя, и ги употребил пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да докаже, че съществуват наемни правоотношения между него като наемател и лицата, посочени в договорите като наемодатели.

За горепосочените престъпления на габровеца бе определено общо наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица