Свържи се с нас

Новини

„КВК Габрово“ загуби в Дупница и среща „Пирин“ в 1/4 финалния плейоф

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

„КВК Габрово“ ще спори със състава на „Пирин Балкайнстрой“(Разлог) в четвъртфиналния плейоф от волейболното първенство в Суперлигата. Това стана ясно след изиграването на срещите от последния 18-ти кръг от редовния сезон, съобщиха от  sport – gabrovo.com. В него габровския тим отстъпи с 1:3 при гостуването си на шампиона и лидер във временното класиране „Марек Юнион Ивкони“, а „Пирин“ отстъпи в „Монтана“ с 2:3.

Волейболистите ни загубиха първата част в Дупница с 25:21, но спечелиха втората с 23:25. В следващите две домакините наложиха превес и след 25:20 и 25:16 срещата приключи при резултат 3:1.

„КВК Габрово“ игра без титулярния си либеро Атанас Митев, който пропусна срещата заради травма. На неговото място игра Петър Чераджийски, който в миналия кръг направи своя дебют, при домакинството на „Виктория Волей“.

Любопитен факт е, че отборът ни направи впечатляващите 15 аса в срещата. С 6 точки директно от начален удар се отличи Станислав Петков, 4 аса заби Краси Стефанов и 3 Николай Леков. Любомир Герасимов направи множество промени в състава по време на мача. Николай Кичуков замени Ники Найденов още в първия гейм и остана на терена до края на срещата. Николай Леков, Теодор Бодуров и Стилян Йорданов се появяваха на полето като смени в първите три части и изиграха целия четвърти гейм.

Най-резултатни отново бяха Краси Стефанов и Станислав Петков. Капитанът завърши със 18 точки (58% в атака, 4 аса, 3 блока), а Балки отбеляза 17 (48% в атака, 6 аса). За „Марек“ с 12 точки се отличи националът Костадин Гаджанов (88% в атака, 1 ас, 4 блокади).

От тук нататък започват плейофите. На четвъртфинал „КВК Габрово“, като втори в редовния сезон, ще срещне седмия в класирането – „Пирин Балканстрой“ (Разлог). Ще се играе до две победи в три мача, като габровският тим ще има домакинското предимство. Първата среща ще се състои на 17-ти март в зала „Орловец“, а втората на 19-ти март в Разлог. Ако се стигне до трети решителен двубой, той ще бъде на 21-ви март отново в Габрово.Преди четвъртфиналните плейофи обаче предстоят срещите от финалната фаза на турнира Купа България. Габрово е домакин на финалите, които ще се проведат от 11-ти до 13-ти март в зала „Орловец“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Прокурор Рачева и следовател Йорданов с открит урок пред единадесетокласници от НАГ

Published

on

Като участник в образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ и през настоящата учебна година, Окръжна прокуратура – Габрово проведе поредна среща с ученици от ХІ-ти клас на Национална Априловска гимназия.

Срещата беше организирана в Актовата зала на учебното заведение. Прокурор Людмила Рачева от Окръжна прокуратура – Габрово запозна учениците с професията прокурор, сподели основните му функции, отговорността на професията към очакванията на обществото.

Атанас Йорданов, завеждащ Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Габрово обясни на учениците практически детайли от работата на следователя непосредствено след извършване на престъпление и важността на неотложните следствени действия, с които той е пряко ангажиран, и трудностите, които могат да възникнат при разследването.

На учениците бяха представени казуси от практиката в Габровския съдебен окръг, които предизвикаха голям интерес.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителна кампания „Сбъдни Коледна мечта заедно с мен“ в Габрово

Published

on

Благотворителна кампания в подкрепа на хора, изпаднали в нужда, се организира в Габрово в навечерието на Най-светлите празници. Инициатор на каузата е Иванка Маринова, която през миналата година бе удостоена с наградата „Доброволец на година“ на Община Габрово.

Кампанията „Сбъдни Коледна мечта заедно с мен“ цели подпомагането на възрастни хора, болни, майки с деца и други уязвими групи в нашия град. Всеки, който желае и има възможност, може да я подкрепи като направи дарение. Могат да бъдат дарявани перални, дърва за огрев, хладилници, печки, нови дрехи, телевизори, обувки, храна, завивки, консерви и всичко, което е по възможностите му, както и парични средства.

Благотворителната кауза ще приключи на 12 декември. Кутиите за набиране на парични средства вече са поставени в трите магазина на „SCANDINAVIA standard & shopping“ в Габрово, на адрес: ул.“Шипка“ 9 Е, ул.“Николаевска“ 2 и ул.“Кожарска“1.

Желаещите да подкрепят хората в нужда могат да се свържат с Иванка Маринова чрез Фейсбук профила ѝ, или да пишат на: ivanka_marinova_ivanova@abv.bg . В ход е изготвянето на списък, с хора изпаднали в трудно положение, които дори не подозират, че ще бъдат зарадвани с нещо, от което се нуждаят и мечтаят да получат.

„Всяко едно от моите джуджета има важната задача, а именно да разбере кой от какво точно се нуждае най-много. Ако искате да се включите и да подкрепите Коледната ни магия, моля да свържете се с мен!“, споделя Иванка Маринова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Колективни трудови договори за образованието в Дряново и Трявна

Published

on

Тази седмица се подписаха Общински колективни трудови договори за предучилищното и училищно образование в Дряново и Трявна. Първо това се случи в понеделник, 5 декември в Дряново, където кметът Трифон Панчев, общинският съвет на Синдиката на българските учители към КНСБ и Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в Република България сключиха ново двугодишно споразумение, което влиза в сила от началото на октомври и е второ за мандата на общинското ръководство.

В четвъртък, 8 декември в Трявна за първи път социалните партньори се договориха за системата на образованието на общинско ниво. Кметът Силвия Кръстева е първия кмет, който облича в документ ангажираността на местната управа към проблемите на учителската гилдия. Редом с Общината, страни по договора са Синдиката на българските учители към КНСБ, Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” и Съюза на работодателите в системата на народната просвета в Република България.

Колективните договорености за Дряново и Трявна предвиждат освен спазването на отрасловите параметри за системата на образованието и допълнителни придобивки на общинско ниво. Денят 25 май се определя като допълнителен платен годишен отпуск за всички образователни институции от двете общини. В Трявна се споразумяха за по-висок размер на заплащането за лекторските часове на педагозите магистри и бакалаври и пет дни платен отпуск за родителите с три и повече деца до 18 години.

Педагози от Дряново и Трявна ще получават награди в две направления. Първото отличие е за принос в развитието на образованието на общината и ще се присъжда на учители с педагогически стаж над 30 години на територията на съответната община и упражнено право на пенсия. Наградата ще се връчва по случай празниците на града или 24 май.

Педагози от училищата и детските градини ще бъдат отличавани и за издигане авторитета на общината при получени национални и международни награди – лични или на техни ученици от олимпиади, конкурси и състезания. Наградата ще се връчва по случай 24 май.

Инициативата за колективното договаряне в Дряново и Трявна бе на Синдиката на българските учители към КНСБ, а проектите на документи и преговорният процес се осъществиха с помощта на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица