Свържи се с нас

Новини

Спортната асоциация на МВР награди габровски полицай и пожарникар

Published

on

снимка: Пресцентър - МВР

снимка: Пресцентър – МВР

Спортната асоциация на МВР връчи своите годишни награди за 2012 година. С плакет при индивидуалните спортове при мъжете бе отличен републиканският шампион по стрелба Недко Димитров от Областната дирекция на МВР – Габрово. При колективните спортове на церемонията бе отличен и Ивайло Иванов от областната пожарна, който с колегата му Деян Иванов от ОДМВР – Бургас станаха станаха републикански шампиони по плажен волейбол.

снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово

Началник сектор „Криминална полиция” при РУП-Габрово гл. инсп. Недко Димитров, снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово

Асоциацията на МВР развива много и разнообразни спортове на високо равнище. Поддържаме и традицията на високото спортно майсторство. Удовлетворени сме, че в условия на криза изпълняваме дейностите от спортния календар, което коства не малко усилия. Успяваме да инвестираме и във високия спорт – с тези думи главният секретар на МВР Калин Георгиев се обърна към присъстващите на традиционната церемония за връчване на годишните награди на Спортната асоциация на МВР за 2012 г.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов благодари на асоциацията за положените усилия и специално за популяризирането на спорта сред децата. „Благодаря на всички директори на ОДМВР за дадената от тях възможност децата да се приучат на спорт, на  бойни изкуства и да  се запознаят с полицейската работа. Благодарение на колегите от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” над 600 екипа и 8000 деца през изминалата година участваха в различни спортни инициативи. Благодаря и на служителите на МВР, които поддържат добра спортна форма и с вида си вдъхват респект и уважение.”

По традиция от години МВР осигурява щат за практикуване на високо спортно майсторство. Тези спортисти прославят държавата, но са и отлични инструктори за служителите на МВР в спортната им подготовка. Да припомня, че олимпийските медали от 2012 г. за България също са за спортисти на МВР – Станка Златева и Кубрат Пулев. Те са посланици на България и популяризатори на спорта сред децата – добави министърът.

Той подчерта ролята на треньорите за възпитаването на спортуващите деца, които са добър пример за връстниците си. „Те са бъдещите лидери на гражданското общество на една България на солидарност и взаимопомощ”. Министър Цветанов благодари на медиите  за сътрудничеството при отразяване на спортните събития, а също и на хората, подпомогнали със средства и усилия поддържането и обновяването на спортната база.

Спортисти, треньори и деятели, постигнали високи постижения и дали своя принос за спорта в МВР получиха специални награди от министъра на вътрешните работи  Цветан Цветанов, от главния секретар на МВР Калин Георгиев и заместник-министрите Димитър Георгиев и Веселин Вучков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„От Месамбрия до Несебър“ на шеф Мария Озтюрк в Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

АПИ: До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт!

Published

on

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас.

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg.

Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр. Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти.

Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Служители на РЗИ-Габрово излизат на протест

Published

on

Служители на Регионалната здравна инспекция в Габрово ще изразят подкрепата си и ще се присъединят към Националния протест на работещите в РЗИ по места, който ще се състои на 26 септември, понеделник.

„Търпението и проявената от нас толерантност, в името на общественото здраве, са категорично изчерпани“, заявяват работещите в РЗИ – Габрово. Протестът е подкрепен от синдикалните структури по места, където има такива.

Инспектори, експерти, специалисти и изпълнители от РЗИ-Габрово отново ще бъдат на работните си места, изпълнявайки изискванията на държавната служба, ръководени от интересите на държавата, но с призив „За достойно заплащане на труда ни“. Служителите на РЗИ са неуморно на своя пост в името на общественото здраве. „Три години работихме в условията на световна пандемия. Малцина си дават сметка за всеотдайната ни работа и дейностите ни по овладяване на пандемията от КОВИД-19, за 24-часовото разположение, за неуморния труд през почивни и празнични дни, за готовността и саможертвата в полза на общественото благо. Задачите и отговорностите на Регионалните здравни инспекции, като териториален орган на МЗ, не се изчерпват с КОВИД-19.

Ние осъществяваме и организираме държавната здравна политика на територията на съответната област. Изключителната роля на служителите на РЗИ е осигуряване на превенция, промоция и контрол на общественото здраве в България. Задълженията ни се увеличават и разширяват по обем и направление всеки изминал ден. Вменяват ни нови задължения и отговорности, при които проявяваме отдаденост и професионализъм. Изискванията на професията ни налагат задълбочено познаване и компетентно прилагане на националното и европейско законодателство, и приложимите национални и международни стандарти в областта на общественото здраве.

Ежедневната ни работа е свързана с усвояването и прилагането на Закона за здравето, Закона за лечебните заведения, Закона за водите, Закона за защита от шума в околната среда, Закон за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, и много други нормативни разпоредби, свързани с опазването на здравето на населението.

Всекидневно се сблъскваме с общественото недоволство и негативи, които неизменно се проявяват поради естеството на работата ни. В тези трудни моменти не си позволяваме да проявим безотговорност, не абдикираме от ангажиментите си, съзнавайки благородната си мисия и отчитайки, че е наш дълг да сме винаги на „първа линия“ в името на живота и здравето на хората.

Служителите в Регионалните здравни инспекции бяха обнадеждени от декларираното пред обществото намерение на управляващите да припознаят Здравеопазването, като сектор с приоритетно значение. Същевременно, с огорчение констатираме, че позицията ни на държавни служители дава основание на управляващите да ни разглеждат като външни на системата, поради което не можем да се ползваме от постигнатите колективни споразумения в отрасъл „Здравеопазване“. 

Заплащането на труда на служителите на РЗИ силно изостана и по отношение на заплащането на труда в други сходни териториални администрации (второстепенни и третостепенни разпоредители на бюджетни средства-БАБХ, Изпълнителна агенция по горите, Изпълнителна агенция по лозята и виното, Изпълнителна агенция за борба с градушките, НЗОК и други).

С Постановление на Министерски съвет (ПМС) №210 от 29.07.2022 год. са одобрени допълнителни разходи по бюджета на МЗ за увеличаване на разходите за персонал за 2022 год. С това е осигурен финансов ресурс, който според изричния текст на чл. 1 от цитираното ПМС е целеви и следва да е насочен само и единствено към „достигане на минималните нива на заплащане, договорени в Колективния трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ 2022 год. за второстепенните разпоредители към министъра на здравеопазването“.

Резултатът към днешна дата – липса на каквато и да е индикация, че одобрените допълнителни разходи по бюджета на МЗ ще бъдат използвани за увеличение на основните възнаграждения на работещите в РЗИ, каквото е предназначението на част от тези средства съгласно чл. 1 и чл. 2 от ПМС №210/29.07.2022 год. „, изтъкват в своите аргументи за недоволството здравните служители.

Те настояват за две неща. Увеличение на основните възнаграждения на работещите в регионалните здравни инспекции със задна дата и срок до 25.10.2022 г., както и заличаване на исторически натрупалите се диспропорции при заплащане на труда при служители заемащи еднакви длъжности.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица