Свържи се с нас

Новини

Протестите срещу тока прерастнаха срещу бедността, отсече Николов

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За съжаление се случи очакваното и независимо от въпросите, които се задават дали това не в интерес на опозицията ще кажа, че никой няма основание да се радва на случващото се в България. Гражданите започнаха да осъзнават все повече голямата лъжа в последните 4 години, но това не може да топли никого. Истината е, че протестите, които започнаха заради цената на тока вече не са протести срещу високите сметки, а те са протести срещу бедността. Според мен легитимните представители на законодателната и изпълнителната власт вече нямат полезен ход, с който да отговорят на очакванията на хората. Това заяви в Габрово на пресконференция народният представител от Коалиция за България Ивелин Николов.

По думите му министър – председателят Борисов действа е в паника. „След като уволни новата шефка на ДКЕВР, преди тя да стигне до кабинета си, Борисов видя, че това не помага. Сега си мисли, че с отстраняване на Симеон Дянков ще успокои хората. Оставката на Дянков е нещо правилно, но много закъсняло и вече безсмислено. Имал съм възможност няколко пъти да кажа, че именно той е най-вредният за България.  Вече си отиде, но сътвореното от него остава, както и неговото разбиране, че хората без доходи могат да осигуряват финансовата стабилност на държавата. Всички обществени недоволства са в следствие от тези негови разбирания, защото Дянков си отива, но Закона за Бюджета остава и независимо дали Томислав Дончев или някой друг финансов министър промяна няма да има“, категоричен беше Николов.

Според народния представител оттук нататък, за да се спре агонията на българския народ правителството трябва да хвърли остава. „За да няма агония още 4 месеца, колкото по-скоро този срамен за България парламент се разпусне, толкова по-добре. Да се върви към нови избори през пролетта, за да може хората да кажат кого искат. Агония още 4 месеца с това Правителство  и това мнозинство съвсем ще задълбочи икономическата ситуация и жизненото равнище на хората. Голямата е отговорността на всички политически партии, за да докажат, че са чули мнението на хората и за следващия парламент да излязат с платформи и кандидати, които наистина ще работят за хората“, допълни към казаното той.

Ивелин Николов коментира още и темата за скандиранията на тълпите. „Очевидно е, че гражданите на България протестират срещу мизерията, протестират срещу ГЕРБ, но и протестират срещу личности от други партии, които не работят в интерес на хората. Протестът е антиправителствен, но и на моменти става и антисистемен, защото им омръзна да бъдат лъгани.  Наистина сега ще проличи зрелостта на партиите може ли да отговори на обществените очаквания, защото ако партиите не отговорят алтернативите са само две – поява на нов „балон – месия“, който уж ще спаси България, другият вариант е анархия и край на демокрацията в България. Няма демократична система без политически партии“, каза в заключение Ивелин Николов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица