Свържи се с нас

Новини

Общината създава програма „Младеж“

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Макар и с много малък ресурс, който няма да надхвърля 10 000 лева като начало, Община Габрово ще създаде програма „Младеж“, която ще даде шанс на всички младежки организации, проявяващи интерес, да подадат проектни идеи, които да бъдат финансирани и реализирани на територията на нашата община. Новината съобщи в началото на седмицата кметът на Габрово Таня Христова на среща с местни журналисти.

„За да се намери най-качествената инициатива, трябва да се даде шанс на хората, които искат да се изявят да се конкурират. Поради тази причина взехме решение да създадем програма „Младеж“. Знам, че тече интензивен процес. Дадено е шанс на младежките организации да участват в идентифициране  на приоритетите в поставяне на критериите и изискванията. Вярвам, че младежкият ентусиазъм и отношението към нещата, които всички искаме да виждаме в нашия град ще доведат до една добра инициатива. Дали младежките организации ще препознаят една обща платформа и ще се обединят, за да бъдат заедно или дали ще идентифицираме няколко приоритета, които просто ще позволят множество малки проекти да се случат в града или селата – това е въпрос вече на дебат и дискусия“, заяви Таня Христова.

Тя определи създаването на програма „Младеж“ като една добра стъпка и че такъв трябва да е подходът занапред и в сферата на културата и областта на спорта. Кметът изрази надежда, че към Габрово ще има много инициативи, които да препознаят  града ни като територия, в която да се предлага разнообразен събитиен и културен продукт. „Мисля, че габровци заявиха, че жадуват за  качествени културни събития“, допълни още Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица