Свържи се с нас

Икономика

2013 – година на големите инвестиции за Габрово

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

2013-та година ще бъде година на големите инвестиции. Това обеща кметът на община Габрово Таня Христова пред местните медии на редовния си брифинг, на който беше направен отчет на изпълнението на бюджета за миналата  2012 година, както и представен проектобюджета за 2013 год.

„Наистина това ще бъде година, която ще бъде запомнена и надявам се ще бъде начало на един възходящ строително-ремонтен процес и процес, който ще има отражение върху качеството на живот на габровци. Инвестициите не са просто, за да бъдат реализирани и отчетени, и разходите възстановени. Тези инвестиции са наистина за хората. Аз вярвам и съм убедена, че габровци вярват, че нашият град има какво да показва оттук насетне. Има много голям потенциал, който заедно със здравия разум, който мисля че всички се опитваме да поощряваме ще докажем, че Габрово е град, който е жив и който се развива, преборвайки песимизма и негативното мислене, въпреки трудностите, които не отричам, че съществуват в нашето ежедневие“, каза кметът Христова.

Таня Христова беше категорична, че не смята, че с един бюджет в рамките на 12 месеца могат да се постигнат чудеса. „Може да се постигне много, но за да има устойчиво развитие трябва да разглеждаме един бюджет като част от една мащабна политика, която е насочена в посока на развитие на нашия град. Убедена съм, че всички ние сме участници в полагането на основите на този процес на развитие. Много зависи от всички нас дали наистина ще бъдем истински коректив, истински открити и ангажирани с всичко, което се случва. Предстои много работа. Вярвам, че ще успеем, стига да имаме отношение на собственост към всичко, което правим в нашия град – на откритост, на прозрачност. Не казвам, че няма да грешим. Не казвам, че сме разработили перфектния бюджет, не се ангажирам и с твърдението, че проектите ни са най-добрите, но работим с отношение и желание да инвестираме, да създаваме, да участваме в този процес по най-адекватен начин“, допълни още кметът.

Предстои да бъде направено публично обсъждане на проектобюджета за 2013 година, както и на отчета за 2012 г., което ще се състои във вторник (12 февруари) от 17,30 часа в Ритуалната зала на Общината. Поканени в обществения дебат са жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствените организации и цялата общественост. Материалите по проекта за Бюджет 2013 г. и Отчет 2012 г. са на разположение на гражданите в Центъра за информация и услуги в сградата на общинската администрация, както и на електронната страница на Община Габрово. Те могат да бъдат разгледани и оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

Икономика

Предколеден Фермерски пазар на 10 декември

Published

on

Да продължим традицията – подготвяме празничната декемврийска трапеза с продукти от Фермерския пазар на 10 декември.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ – запазеното време от месеца за покупки на любимите продукти, произведени от местни малки ферми и производители. Любими, защото винаги се усеща, когато всичко е минало през ръцете на някого, който работи с любов и внимание. От вкуса до опаковката, капчицата любов винаги личи.

„Кога ще има отново фермерски пазар, защото свърши любимото ми сирене?“ Или: „Има едно мляко, което го има само на фермерския пазар!“; „Ще дойдат ли хората с биокозметиката, защото нещата ми свършиха, пък аз само от там купувам?“; „Сокът от рози е супер – ще има ли и този път?“; „А суджуци и кашкавал от овче мляко?“; „А вино?“; „А малиново?“ Отговорът на всичко е „да“.

Подготвяме декемврийските празници и на фермерския пазар ще има всичко нужно, за да бъдат те вкусни и уютни. И вино, и мед, и сладкиши, и мляко и млечни продукти, и деликатеси от месо и мляко.

На 10 декември ще има и един нестандартен участник – магазин „Берьозка“, който ще ни предложи продукти от руската, украинската, белоруската, молдовската и прибалтийската кухня – нещо различно за празниците! Къде да ни намерите – мястото си остава същото – паркингът на магазин BILLA, до Спортна зала „Орловец“ в Габрово.

BILLA винаги са заставали зад малките производители и семейни фирми, за което им благодарим. Датата е 10 декември, събота. Ще я има и любимата томбола – всеки пазарувал на базара ще получи номерче, с което може да спечели чудесна награда – пълна торба с продукти от фермерския базар.

Заповядайте! Очакваме ви, за да дадем заедно старт на вкусния семеен и празничен декември!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Информационни събития за предстоящите мерки на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Община Трявна и Местната инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ отправят покана до всички заинтересовани лица за участие в провеждането на информационни срещи/обучения в гр. Трявна във връзка с отварянето на предстоящи приеми по мерки от Стратегията за местно развитие на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“.

Събитията ще се проведат днес, 1 декември, от 14.00 ч. в Многофункционална зала „Дръзновение“ и утре, 2 декември, от 15.00 ч. в ДГ „Калина“ – Трявна.

На информационните събития ще бъде предоставена информация за предстоящи мерки от Програмата за развитие на селските райони, условията за кандидатстване с проекти и изпълненията им.

Семинарите се провеждат в изпълнение на дейности по Споразумение за изпълнение на Стратегия за ВОМР №РД 50-45 /30.04.2018 год. по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 год.

Зареди още

Икономика

Трявна с номинация за седемте годишни награди в туризма

Published

on

Община Трявна е номинирана в категория „Туристическа община“ в седмото издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна в 12.30 ч. на 28 ноември и ще продължи до 23:59 ч. на 5 декември. Общината ни влиза в надпреварата начело с още 11 български общини.

„Изключително сме радостни от новината, че нашата прекрасна община е допусната до финалната фаза на конкурса и вече е в надпреварата за спечелването на приза „Туристическа община“. Считам, че градът ни се е доказал като предпочитана туристическа дестинация и е известен със своето богато културно-историческо наследство! Призовавам всеки да подкрепи Трявна, защото тя го заслужава и ние се гордеем с това!“, сподели кметът Силвия Кръстева по повод тазгодишната номинация на Община Трявна за Годишните награди в туризма 2022.

Всеки, който желае да даде своя вот може да го направи оттук. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове.

Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, посочват още от Министерството на туризма. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, тази година са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.

Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица