Свържи се с нас

Новини

В Севлиево отделят 113 хил. лв. за организация на движението

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево предвижда 113 хил. лева през 2013 год. за изпълнение на мерките по Генералния план за организация на движението (ГПОД). Новината съобщи днес кметът д-р Иван Иванов на редовния си брифинг. Той поясни, че планът за организация на движението е за срок на изпълнение 5 години и може да бъде променян.

Според Генералния план за организация на движението се предвижда въвеждането на еднопосочно движение по улиците: ”Ген. Скобелев” от ул.”Ген. Никола Генев” до ул.”Д-р Иван Филипов”; ул.”Хаджи Стоян” от ул.”Стефан Пешев” към ул. ”Иван Преснаков”, ул. ”Христо Филев” от ул. ”Георги Бенковски” до ул.”Стефан Пешев”; ул.”Отец Паисий” от ул.”Дунав до ул. ”П. Р. Славейков”.

Реконструирано ще бъде кръстовището на  ул. ”Марин Попов” и ул. ”Никола Петков”, а кръстовището на ул. ”Росица” до кръстовището с ул. ”Мара Гидик” следва да бъде разширено.

Промяна на трасето за движение на тежкотоварните автомобили ще има по ул. ”Велика и Георги Ченчевеви” от ул. ”Росица” до ул. ”Верешчагин”. За решаването на  проблема с тежкотоварното и транзитно  движение в посока изток – запад е наложително проектирането и изграждането нова връзка по ул.”Велика и Георги Ченчеви”, от ул. ”Росица” до ул. ”Верешчагин”.

В генералния план е заложено още изграждането на кръгови кръстовища на улиците ”Стефан Пешев” и ул. ”Велика и Георги Ченчеви”; ул. ”Стефан Пешев” / ул. ”Ген. Никола Генев”/ул.”Княз Александър Батемберг.

Актуализирани са местата за поставяне на изкуствени неравности. Към момента по уличната мрежа на Севлиево са изградени 18 броя изкуствени неравности. По отношение височината и ширината всички те не отговарят на изискванията на новата наредба, според която трябва да бъдат 4 м. широки, а височината им да не надвишава 7 см. Освен подмяната на съществуващите, нови изкуствени неравности са заложени да бъдат изградени на ул.”Св. Св. Кирил и Методий” – две преди пешеходните пътеки в близост до учебните заведения, на ул. ”Васил Левски” – в близост до учебното заведение, на ул. ”Ненко Илиев” – преди пешеходната пътека до учебното заведение, както и на ул. ”Росица” – преди кръстовището с ул. „П. Р. Славейков”.

 Върху самите неравности ще бъдат начертани пешеходни пътеки, което значително ще улесни пресичането на пешеходците.

Пешеходен светофар „по заявка” ще бъде монтиран на ул. ”Никола Петков”, в близост до кръстовище с ул. ”Странджа”. Сигнализиране на пешеходните пресичания със жълта мигаща светлина „преминаващ пешеходец”.

Монтиране на нови жълти мигащи светлини „Преминаващ пешеходец на следните места: на двете пешеходни пътеки по ул. ”Никола Петков”, на пешеходната пътека до спортната зала и до болницата по ул. ”Стефан Пешев” и срещу магазина германска верига за бързооборотни стоки на ул. „Стара планина”. Светофарна уредба ще бъде монтирана и на кръстовището на ул. ”Васил Левски”/ул.”Стефан Пешев”.

По плана за движение са заложени още реконструкция и промяна в регулирането на кръстовището на ул. ”Стара планина”/ул.”Росица”/ ул.”Дунав”. Реконструкция на част от ул. ”Дедерица”, реконструкция на кръстовище ул.”Ген.Никола Генев”/ ул.”Опълченска”.

В ГПОД са предвидени промяна местоположението на кооперативния пазар, въвеждане на синя зона със заплащане на престоя и паркирането, както и осигуряването на по-голям брой паркоместата за хора с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Консултации със специалисти в МБАЛ „Св. Иван Рилски” през декември

Published

on

Д-р Мария Георгиева – специалист-хематолог, ще консултира на 3 декември 2022 г.
Час за консултация с д-р Георгиева могат да си запишат всички пациенти, които са: с нисък или висок хемоглобин, ниски или високи левкоцити, ниски или високи тромбоцити, които опипват необясними формации по тялото си или имат известна кръвна болест и се нуждаят от проследяване и активно наблюдение, или са насочени за консултация от личния лекар.

На 11 декември са консултациите с д-р Илия Фидошев – специалист в областта на общата и онкологична хирургия. Д-р Фидошев извършва профилактика за: рак на гърдата, рак на горен и долен гастроинтестинален тракт, хемороидална болест, проктология /фисури и фистули/; както и лечение на трудно зарастващи рани. Работи конвенционални и мини инвазивни /безкръвни/ хирургични операции при: жлъчно-чернодробни болести, слабинни хернии, пъпни хернии, апендицит и дебелочревни тумори.

Д-р Диляна Атанасова – акушер-гинеколог, ще консултира пациенти на 17 декември 2022 г. Д- р Атанасова, д.м., е специалист с дългогодишна професионална практика в СБАЛАГ Майчин дом“ и в “МАРКОВС”, София. Учредител и член на Българската Асоциация по Ултразвук в Акушерството и Гинекологията, член е и на Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията. Автор на над 70 научни труда в български и чуждестранни научни издания, с участие в повече от 80 конгреса, конференции, симпозиуми, семинари.

Д-р Владимир Лазаров – специалист УНГ болести, ще преглежда пациенти на 21 декември 2022 г. Д-р Лазаров извършва консултативно-диагностични прегледи и лечение на заболявания в ушите, носа и гърлото при деца и възрастни: затруднено носно дишане, синузит, гласови разстройства, хъркане, възпаления на външното и средното ухо, фарингит, аденоидни вегетации при малки деца. Извършва слухопротезиране с дигитални слухови апарати, както и изследвания като аудиометрия и тимпанометрия.

Консултациите с външни специалисти са срещу заплащане и се осъществяват след предварително записване на тел. 066/99 00 90. Подробна информация за дейностите, услугите и условията, които предлага МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово”, може да намерите на адрес: www.mbal-ivanrilski.com.

Зареди още

Новини

Премахват опасна саморазрушаваща се сграда в центъра на Габрово

Published

on

*Използваната визуализация е на Google Street View.

Опасна саморазрушаващата се сграда на ул.“Еким Цанков“, в центъра на Габрово, ще бъде премахната, съобщиха от местната общинска администрация. Във връзка с предстоящото ѝ събаряне в района на Централния пазар в областния град, с цел предпазване от инциденти, изпълнителят на обекта е монтирал предпазна ограда пред блок Чайка.

В петък, 2 декември, по ул. „Еким Цанков“, съвместно с Областната дирекция на МВР – Габрово, предстои въвеждане на временна организация на движението. Тя ще обхване улиците, съседни на ул. „Еким Цанков“ /ул. „Опълченска“, ул. „Цар Калоян“, ул. „Н. Палаузов“/, по които ще бъдат поставени знаците за организация на движението.

В понеделник, 5 декември, докато траят строителните дейности по събарянето на сградата, ул. „Еким Цанков“ ще бъде затворена за движение в участъка от ул. „Даскал Цвятко“ до ул. „Козлодуй“.

Община Габрово се извинява за причиненото неудобство и призовава водачите на ППС и пешеходците да проявят разбиране и търпение, докато трае събарянето на сградата и да спазват въведените в района ограничения на движението.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица