Свържи се с нас

Новини

В Севлиево отделят 113 хил. лв. за организация на движението

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево предвижда 113 хил. лева през 2013 год. за изпълнение на мерките по Генералния план за организация на движението (ГПОД). Новината съобщи днес кметът д-р Иван Иванов на редовния си брифинг. Той поясни, че планът за организация на движението е за срок на изпълнение 5 години и може да бъде променян.

Според Генералния план за организация на движението се предвижда въвеждането на еднопосочно движение по улиците: ”Ген. Скобелев” от ул.”Ген. Никола Генев” до ул.”Д-р Иван Филипов”; ул.”Хаджи Стоян” от ул.”Стефан Пешев” към ул. ”Иван Преснаков”, ул. ”Христо Филев” от ул. ”Георги Бенковски” до ул.”Стефан Пешев”; ул.”Отец Паисий” от ул.”Дунав до ул. ”П. Р. Славейков”.

Реконструирано ще бъде кръстовището на  ул. ”Марин Попов” и ул. ”Никола Петков”, а кръстовището на ул. ”Росица” до кръстовището с ул. ”Мара Гидик” следва да бъде разширено.

Промяна на трасето за движение на тежкотоварните автомобили ще има по ул. ”Велика и Георги Ченчевеви” от ул. ”Росица” до ул. ”Верешчагин”. За решаването на  проблема с тежкотоварното и транзитно  движение в посока изток – запад е наложително проектирането и изграждането нова връзка по ул.”Велика и Георги Ченчеви”, от ул. ”Росица” до ул. ”Верешчагин”.

В генералния план е заложено още изграждането на кръгови кръстовища на улиците ”Стефан Пешев” и ул. ”Велика и Георги Ченчеви”; ул. ”Стефан Пешев” / ул. ”Ген. Никола Генев”/ул.”Княз Александър Батемберг.

Актуализирани са местата за поставяне на изкуствени неравности. Към момента по уличната мрежа на Севлиево са изградени 18 броя изкуствени неравности. По отношение височината и ширината всички те не отговарят на изискванията на новата наредба, според която трябва да бъдат 4 м. широки, а височината им да не надвишава 7 см. Освен подмяната на съществуващите, нови изкуствени неравности са заложени да бъдат изградени на ул.”Св. Св. Кирил и Методий” – две преди пешеходните пътеки в близост до учебните заведения, на ул. ”Васил Левски” – в близост до учебното заведение, на ул. ”Ненко Илиев” – преди пешеходната пътека до учебното заведение, както и на ул. ”Росица” – преди кръстовището с ул. „П. Р. Славейков”.

 Върху самите неравности ще бъдат начертани пешеходни пътеки, което значително ще улесни пресичането на пешеходците.

Пешеходен светофар „по заявка” ще бъде монтиран на ул. ”Никола Петков”, в близост до кръстовище с ул. ”Странджа”. Сигнализиране на пешеходните пресичания със жълта мигаща светлина „преминаващ пешеходец”.

Монтиране на нови жълти мигащи светлини „Преминаващ пешеходец на следните места: на двете пешеходни пътеки по ул. ”Никола Петков”, на пешеходната пътека до спортната зала и до болницата по ул. ”Стефан Пешев” и срещу магазина германска верига за бързооборотни стоки на ул. „Стара планина”. Светофарна уредба ще бъде монтирана и на кръстовището на ул. ”Васил Левски”/ул.”Стефан Пешев”.

По плана за движение са заложени още реконструкция и промяна в регулирането на кръстовището на ул. ”Стара планина”/ул.”Росица”/ ул.”Дунав”. Реконструкция на част от ул. ”Дедерица”, реконструкция на кръстовище ул.”Ген.Никола Генев”/ ул.”Опълченска”.

В ГПОД са предвидени промяна местоположението на кооперативния пазар, въвеждане на синя зона със заплащане на престоя и паркирането, както и осигуряването на по-голям брой паркоместата за хора с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Комисията за борба с корупцията с изнесена приемна в Габрово и Дряново

Published

on

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-то Народно събрание ще проведе изнесена приемна в Габрово на 13 юли, понеделник.

От 10.30- до 12.30 часа в залата на първия етаж на Община Габрово експертите към Комисията ще отговарят на въпроси и сигнали на граждани.

По-късно през деня приемна ще се проведе и в Дряново. Началният час е 14.30, в сградата на Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разрешиха провеждането на съботния пазар, но на ново място (обновена)

Published

on

Провеждането на съботния пазар в Габрово е разрешено. Той ще се проведе на ул.“Д.Л.Заменхоф“, в участъка от Търговска база до магазин от голяма търговска верига, а не както досега на ул.“Свищовска“.

Това стана ясно след проведеното днес, 10 юли, следобедно заседание на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на КОВИД – 19. Мястото осигурява оптимално спазване на всички противоепидемични мерки. Участъкът ще бъде затворен за движение на автомобили от 06.00 часа до 14.00 часа в съботния ден, 11 юли.

Община Габрово призовава всички търговци на седмичния пазар за промишлени стоки тип „битак“, на фермерския пазар, на Централния кооперативен пазар и пазар Шиваров мост да спазват строго необходимите противоепидемични мерки и да носят предпазни маски и ръкавици.

Посетителите на всички пазари на територията на общината трябва да избягват струпванията, да спазват необходимата физическа дистанция и да носят предпазни маски и ръкавици.

Кризисният щаб предлага още на кметовете на общините в област Габрово при провеждане на кооперативни пазари, фермерски пазари, стокови тържища и пазари тип „битаци“ до 15 юли, същите да се провеждат при строго спазване на противоепидимичните мерки, указани от министъра на здравеопазването.

Трябва да се спазва поточност на движението, разстояние от минимум 2 метра между търговските маси, а дистанцията между клиентите да от 1,5 метра, като е препоръчително носене на лични предпазни средства /маски/ от купувачи и продавачи.

Щабът реши още, че в периода от 10 до 12 юли, включително, на територията на област Габрово се допуска провеждането на предварително организираните групови празненства – сватби, кръщенета и други семейни празненства, с над 30 присъстващи, но при стриктно изпълнение на всички противоепидемични изисквания, посочени в заповедта на министъра на здравеопазването от 9 юли.

*Публикуваната информация е актуализирана в 18.10 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Дъжд от голове в мачовете от 20-я кръг на Неделната по футбол

Published

on

Истински дъжд от голове се изля в неделния следобед, когато се изиграха мачовете от 20-я кръг на Английската неделна лига на Габрово.

Той започна с дербито между „Палаузово БТ“ и „Копакабана“. Двата отбора изиграха красив и динамичен мач, в който постоянно се догонваха в резултата. В крайна сметка, с два късни гола, „Копакабана“ изтръгна успеха с 4:3. Два гола за победителите отбеляза Пламен Меразов, а по един вкараха Ивелин Димитров и Даниел Христов. За „палаузовци“ на два пъти се разписа Николай Стоянов, а веднъж Мартин Иванов.

Във втората среща, тимът на „Мърси“ записа убедителна победа над „Идеал Стандарт Видима“, с 14:4. Павел Йорданов и Станислав Димов се разписаха по четири пъти, Цветан Енчев отбеляза хеттрик, два гола добави Божидар Василев, а веднъж вкара и Боян Димов. За „севлиевци“ два гола вкара Симеон Иванов, а по веднъж точни бяха Тихомир Мангелов и Александър Тодоров.

В третата среща, лидерите от „Ресторант Еделвайс“ също бяха убедителни и надиграха „Рио“ с 16:3. Впечатляващите тринадесет гола отбеляза Иван Лесев, два добави Милен Панчев, а един Димитър Христов. За „Рио“ два гола вкара Мартин Ширтев, а един Васил Цвятков.

В последната среща за деня, „ФК Орлите“ поведе рано срещу „Pasta Gabrovo“, с гол на Йоан Василев, но допусна късен обрат и загуби с 1:2. Головете за победителите отбелязаха Румен Радков и Ивелин Павлов.

В класирането лидер е „Ресторант Еделвайс“ с 46 т., пред „Копакабана“ с 44, „Мърси“ с 40, „Палаузово БТ“ с 37 т., „Pasta Gabrovo“ с 34 т., „ФК Орлите“ – 21 т., „Идеал Стандарт Видима“ е с 9 т. и „Рио“ с 3 т.

При голмайсторите далеч напред се откъсна Иван Лесев от „Ресторант Еделвайс“ с 45 гола, пред Павел Велчев от „Палаузово БТ“ с 29, Христо Минчев от „Pasta Gabrovo“ с 27 гола, Павел Йорданов от „Мърси“ с 23 гола, Андриян Христов от „ФК Орлите“ с 22 гола и др.

Тази неделя, 12 юли, в 10,30 часа започват мачовете от 21 кръг на АНЛ – Габрово. След последната заповед на министъра на здравеопазването, БАМФ призовава всички състезатели да идват сами на игрището за минифутбол, без приятели, приятелки, съпруги и деца, за да спазим всички необходими предписания за безопасност.

Пристигането на терена е необходимо да става непосредствено преди срещата, а напускането да е веднага след нея. БАМФ благодари за разбирането на всички състезатели.

Ето и програмата за 21 кръг:
10:30 КОПАКАБАНА – Pasta Gabrovo
11.30 Рио – Палаузово БТ
12:30 Мърси – Ресторант Еделвайс
13:30 ФК Орлите – Идеал Стандарт Видима

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица