Свържи се с нас

Новини

Съдът прати рецидивист за 8 години „на топло“

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, постановена в понеделник (4 февруари), състав на Габровския окръжен съд осъди мъж от Казанлък (роден 1980 г.) на 8 години лишаване от свобода за извършен от него грабеж, представляващ опасен рецидив.

Подсъдимият, с инициали Ж. Д., бе признат за виновен в това, че на 24 юни 2012 г. около 1,00 часа, на ул. „Любен Каравелов” в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел дамска чанта със съдържащите се в нея вещи и три златни пръстена, всичко на стойност 1002,70 лв., от владението на жена от Габрово, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

Видно от събраните по делото доказателствата казанлъчанинът следвал пострадалата дама известно време преди да я нападне в неосветен участък на улицата в близост до дома й. На опитите й да му се противопостави подсъдимият отвърнал със сила, като я повалил на земята и й нанесъл няколко удара по лицето в областта на дясното око и скула, и в лявата слепоочна област.

За извършеното престъпление Ж.Д. бе осъден на 8 години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим. Съдът определи размера на наказанието при превес на отегчаващите вината обстоятелства, като съобрази високата степен на обществена опасност на извършеното и на подсъдимия (осъждан многократно, включително за престъпление от същия характер).

Съдът уважи изцяло предявеният от пострадалата жена граждански иск в размер на 709,52 лв. за причинени от престъплението имуществени вреди (стойност на отнетите и невъзстановени вещи).

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица