Свържи се с нас

Новини

БМЧК – Габрово отчете своята дейност

Published

on

снимка: БМЧК - Габрово

снимка: БМЧК – Габрово

В края на миналата работна седмица (18 януари) се проведе Общо събрание на клубовете на Български Младежки Червен кръст – Габрово. След отчет на дейността за периода 2011-2012г., делегатите избраха новото си ръководство. За областен координатор бе избран Пламен Обрешков, а за негови заместници – Станимир Тепавски от Национална Априловска гимназия и Божимир Маринов от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. За делегати на ХІІ-тия Национален събор на БМЧК бяха избрани Пламен Обрешков и Биляна Петкова от Национална Априловска гимназия, а за представител на БМЧК в Общото събрание на БЧК- Габрово бе определен Пламен Обрешков.

снимка: БМЧК – Габрово

Гости на събранието бяха зам.-кметът на Община Габрово Нела Рачевиц, Невяна Башлиева – главен специалист в отдел „Здравеопазване и спорт“ на Община Габрово, Катюша Станчева – РИ на МОН, Даниела Пенева – Началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в РЗИ – Габрово и г-жа Антоанета Янкабакова – Директор на ИМКА – Габрово.

снимка: БМЧК - Габрово

снимка: БМЧК – Габрово

На състоялото се събрание беше представен и план за дейностите през 2013 г. и основните насоки за работа на младежката организация за периода 2013 – 2014. . БМЧК – Габрово ще се стремят към повишаване на организационния капацитет и институционално укрепване на БМЧК, повишаване квалификацията на доброволци от областната структура на БМЧК – гр.Габрово, чрез провеждане на обучения на общинско, областно и национално ниво. Също така и за повишаване знанията на децата и младите хова за хуманитарното право и червенокръстките ценности и принципи, намаляване на насилието и агресията сред децата и младите хора в училищната и извънучилищната среда.

Други от приоритетните насоки през периода са намаляването на стреса сред подрастващите, повишаване на социалната интеграция на децата и млади хора в риск, чрез разширяване и разнообразяване на дейностите на БМЧК и увеличаване на капацитета на доброволците за работа с деца и млади хора в риск. Ще бъдат разширени и разнообразени дейностите, свързани с намаляване на здравната уязвимост на децата, младите хора, хората в активна възраст и хората от третата възраст, чрез промотиране на здравословен начин на живот. ще се търси повишаване качеството на обучението по първа помощ, първа психологична помощ, психосоциална подкрепа, промотиране на доброволчеството и дейностите на младежката организация, като за целта ще бъдат създадени клубове в малките населени места и община Трявна.

Ще се провеждат работни срещи по основните направления на дейност на БМЧК на представители на различните клубове в рамките на областната организация и между отделни областни организации. Ще се осигуро финансова стабилност на БМЧК – Габрово за качествено реализиране на дейностите и услугите, чрез Международни партньорства и фондове за финансиране на младежки програми и ще бъде развита фондонабирателната дейност на общинско и областно ниво.

Очакваните резултати за организацията са повишаване на организационния капацитет и институционално укрепване на клубовете, увеличаване на броя и активизиране на доброволците и членовете; създадени 4 нови клуба в малките населени места; по-добро разбиране на дейността на младежката организация и възможността да бъде подкрепена и намалена уязвимост сред децата и младите хора в общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица