Свържи се с нас

Новини

Стефан Димитров е „Спортист за 2012-та“ на Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Церемония по връчването на наградите „Спортист на годината“ за 2012г. се проведе вчера в спортна зала „Дан Колов“. Приветствие към спортистите и техните треньори отправи кметът д-р Иванов, който подчерта, че призът за спортист на годината заслужава да получи всеки от 41 номинираните състезатели.  Носител на престижното отличие “Спортист на годината“ е Стефан Димитров състезател по таекуондо от спортен клуб „Тервел 2006”, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация. Той е извоювал първо място на Европейско първенство в категория спаринг до 65 кг. юноши младша възраст; първо място на Европейско първенство спаринг отборно юноши младша възраст; второ място на отборно Световно първенство в категория спаринг, второ място на международен турнир в Стара Загора – форма 2-1.

Неговият ръководител Михаил Ботев грабна отличието за треньор на годината за 2012. Отличените в спортната десетка получиха купа и материални награди, осигурени от Община Севлиево.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

На церемонията бяха раздадени награди за категориите Отбори на училища, победители в ученически игри 2011-2012, Отбори на годината в отделните спортове и възрастови групи. Приз за „Принос за развитие на спорта в община Севлиево” получи Спортен клуб по ориентиране „Мазалат 2008”, а за най- проспериращ спортен клуб за 2012 бе отличен Спортен клуб по плуване „Викинг 2008”. Отличието „Треньор с най-голям принос за популяризиране спорта сред децата” получи Сенсей Тихомир Тотев – Треньор на спортен клуб по Карате Киокушинкай.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

10 МЯСТО       Христо Христов  –         СК по самбо и джудо „Раковски”
9   МЯСТО        Стефан Василев –         СК по моделизъм „ИКАР”
8   МЯСТО        Християн Тодоров –     СК по Карате – Киокушин
7   МЯСТО        Живко Димитров –      СК по бадминтон „Хоталич 2005”
6   МЯСТО        Евгени Генов –               СК по самбо и джудо „Раковски”
5   МЯСТО        Доника Ботева –            СК по таекуон-до „Тервел 2006”
4   МЯСТО        Николай Петров –        СК по моделизъм „ИКАР”
3   МЯСТО        Венцислав Христов-    СК по самбо и джудо „Раковски”
2   МЯСТО        Адил Челеби –                СК по борба „Дан Колов”
1   МЯСТО        Стефан Димитров  –    СК по таекуон-до „Тервел 2006”

*Информацията е обнова в 12.05 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Прокурор Рачева и следовател Йорданов с открит урок пред единадесетокласници от НАГ

Published

on

Като участник в образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ и през настоящата учебна година, Окръжна прокуратура – Габрово проведе поредна среща с ученици от ХІ-ти клас на Национална Априловска гимназия.

Срещата беше организирана в Актовата зала на учебното заведение. Прокурор Людмила Рачева от Окръжна прокуратура – Габрово запозна учениците с професията прокурор, сподели основните му функции, отговорността на професията към очакванията на обществото.

Атанас Йорданов, завеждащ Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Габрово обясни на учениците практически детайли от работата на следователя непосредствено след извършване на престъпление и важността на неотложните следствени действия, с които той е пряко ангажиран, и трудностите, които могат да възникнат при разследването.

На учениците бяха представени казуси от практиката в Габровския съдебен окръг, които предизвикаха голям интерес.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителна кампания „Сбъдни Коледна мечта заедно с мен“ в Габрово

Published

on

Благотворителна кампания в подкрепа на хора, изпаднали в нужда, се организира в Габрово в навечерието на Най-светлите празници. Инициатор на каузата е Иванка Маринова, която през миналата година бе удостоена с наградата „Доброволец на година“ на Община Габрово.

Кампанията „Сбъдни Коледна мечта заедно с мен“ цели подпомагането на възрастни хора, болни, майки с деца и други уязвими групи в нашия град. Всеки, който желае и има възможност, може да я подкрепи като направи дарение. Могат да бъдат дарявани перални, дърва за огрев, хладилници, печки, нови дрехи, телевизори, обувки, храна, завивки, консерви и всичко, което е по възможностите му, както и парични средства.

Благотворителната кауза ще приключи на 12 декември. Кутиите за набиране на парични средства вече са поставени в трите магазина на „SCANDINAVIA standard & shopping“ в Габрово, на адрес: ул.“Шипка“ 9 Е, ул.“Николаевска“ 2 и ул.“Кожарска“1.

Желаещите да подкрепят хората в нужда могат да се свържат с Иванка Маринова чрез Фейсбук профила ѝ, или да пишат на: ivanka_marinova_ivanova@abv.bg . В ход е изготвянето на списък, с хора изпаднали в трудно положение, които дори не подозират, че ще бъдат зарадвани с нещо, от което се нуждаят и мечтаят да получат.

„Всяко едно от моите джуджета има важната задача, а именно да разбере кой от какво точно се нуждае най-много. Ако искате да се включите и да подкрепите Коледната ни магия, моля да свържете се с мен!“, споделя Иванка Маринова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Колективни трудови договори за образованието в Дряново и Трявна

Published

on

Тази седмица се подписаха Общински колективни трудови договори за предучилищното и училищно образование в Дряново и Трявна. Първо това се случи в понеделник, 5 декември в Дряново, където кметът Трифон Панчев, общинският съвет на Синдиката на българските учители към КНСБ и Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в Република България сключиха ново двугодишно споразумение, което влиза в сила от началото на октомври и е второ за мандата на общинското ръководство.

В четвъртък, 8 декември в Трявна за първи път социалните партньори се договориха за системата на образованието на общинско ниво. Кметът Силвия Кръстева е първия кмет, който облича в документ ангажираността на местната управа към проблемите на учителската гилдия. Редом с Общината, страни по договора са Синдиката на българските учители към КНСБ, Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” и Съюза на работодателите в системата на народната просвета в Република България.

Колективните договорености за Дряново и Трявна предвиждат освен спазването на отрасловите параметри за системата на образованието и допълнителни придобивки на общинско ниво. Денят 25 май се определя като допълнителен платен годишен отпуск за всички образователни институции от двете общини. В Трявна се споразумяха за по-висок размер на заплащането за лекторските часове на педагозите магистри и бакалаври и пет дни платен отпуск за родителите с три и повече деца до 18 години.

Педагози от Дряново и Трявна ще получават награди в две направления. Първото отличие е за принос в развитието на образованието на общината и ще се присъжда на учители с педагогически стаж над 30 години на територията на съответната община и упражнено право на пенсия. Наградата ще се връчва по случай празниците на града или 24 май.

Педагози от училищата и детските градини ще бъдат отличавани и за издигане авторитета на общината при получени национални и международни награди – лични или на техни ученици от олимпиади, конкурси и състезания. Наградата ще се връчва по случай 24 май.

Инициативата за колективното договаряне в Дряново и Трявна бе на Синдиката на българските учители към КНСБ, а проектите на документи и преговорният процес се осъществиха с помощта на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица