Свържи се с нас

Новини

„ДНЕС“ – Габрово оспорват такса „смет“ в съда

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Гражданско движение „ДНЕС“ – Габрово са внесли на 3-ти януари оспорване на такса „битови отпадъци“ в Габровския Административен съд. Това сподели пред габровски медии областният координатор на движението Анатолий Антов. Оспорването в Съда е било внесено от адвокат Николай Христов, според който с това им действие не се обявява война на Общината, а се защитават интересите на общността.

„Има два режима формиране на таксата – за търговските субекти (фирмите) и за нас (гражданите). Смисълът е, че ние плащаме и то указа се не малка част от местния бюджет под формата на такса „смет“. Не данък „Недвижими имоти“, а такса „смет“. Тя е истински обременяващото, дори бих казал извънредно сериозно бреме за местните хора. Оспорваме т.1 от ал.1 на чл.15 на Наредбата за администриране на таксата на местните битови услуги. Считаме, че начинът, по който е изчислявана за гражданите е дискриминиращ спрямо тях в сравнение с фирмите. Ние подехме тази инициатива, не за да тормозим Общината, а за да намерим едно взаимно приемливо решение за граждани и Община. Нямаше да започнем обжалването, ако не считахме, че има по-добри решения, които ще се опитаме да предложим. Не е приятно, че Административният съд в Габрово ще влезе в ролята на арбитър за спора между общинската администрация и общността, но ако няма друга възможност, нека изчерпим и тази“, каза адвокат Христов, който също присъства на срещата с журналистите.

От „ДНЕС“ – Габрово вярват, че ще бъде намерено взаимно изгодно решение. „Какво пречеше на Община Габрово след внасянето на подписката ни за формиране на такса „смет“, проведена през месец септември в нашия град, да бъдем поканени да ни убедят, че правилният начин е точка 1, а не точка 2, след което заедно с тях да излезем и да кажем на тези, които положиха подписите си в тази подписка. Просто процедурата в Габрово не се спазва, не се чува гражданинът. Има едно мегаломанско виждане в това, че управляващите са прави и просторното интервю на зам.-кмета Кунев в габровски всекидневник показва точно това“, допълни към казаното координаторът на движението Анатолий Антов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица