Свържи се с нас

Икономика

Габровци проявяват най-голям интерес към енергийното обновяване

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От седемте оперативни програми, които са достъпни през този програмен период, най – голям интерес за габровци представлява Оперативна програма „Регионално развитие“ или по-конкретно проектът за енергийното обновяване на българските домове. Това сподели експертът от Областния информационен център – Габров Ваня Пенчева в сряда, по време на информационната среща с представители на местните медии.

Хората се интересуват най – често от това колко ще струва енергийното обновяване, участието на всеки един апартамент, какво се прави, ако някой от живущите в сградата не се съгласи да участва и дали могат да участват еднофамилни жилищни сгради. Често задаван е и въпросът дали може да се направи нещо конкретно, например само покрива или друг елемент. Основно спънка пред този проект е необходимото пълното съгласие, което живущите в сградата трябва да имат.   Този проект е актуален и в момента.

Другата оперативна програма, представляваща голям интерес за бизнеса е „Конкурентоспособност“. Проектът, който се чака с нетърпение е „Енергийна ефективност и зелена икономика“, като най-честите въпроси са свързани с това дали е възможно да се ремонтира само помещение, в което се извършва дейността на фирмата, без да се закупуват машини или оборудване, и дали е задължително  да се енергиен одит. По ОП „Развитие на човешките ресурси“, най – привлекателни са се оказали „Безопасен труд“ и „Ново работно място“, представляващ голям интерес сред габровския бизнес. Актуална към момента и представляваща интерес е също и програмата „На път“, която представлява осигуряване на транспорт от и до работното място от работодатели за заетите в предприятието им лица. Тя е с краен срок за подаване на проектни предложения 8 февруари 2013 година и е за период от 12 месеца. Минималният размер за финансиране е 20 000 лева, а максимумът е 390 000 лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Заключителна конференция: Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП

Published

on

ПОКАНА

Габровската търговско-промишлена палата кани представители на малки и средни предприятия, на общините и институциите от областта, представителите на медиите на заключителна конференция по проект: „Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“.

Проектът се изпълнява в партньорство с норвежката фирма Prios Kompetanse AS и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с извършените дейности по проекта, както и с добри практики от България (Клинтех България и Община Габрово) и Норвегия. Експерти от Техническия университет в Габрово ще насочат вниманието ни към мерките, които биха могли да се приложат за повишаване на енергийната ефективност и какъв ефект би могъл да се очаква.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат на 29 април 2029 г. от 13.30 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет Габрово – гр. Габрово, ул. „Хаджи Димитър“ 4 (Ректорат). След края на конференцията дискусиите ще продължат на чаша вино.

Моля, заявете участие на място на мейл: office@chamber-gabrovo.com.
Линк за включване в събитието: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/8322874812?pwd=ZHhDd0M2ZVczYjgwQ2NDS2YxKzFrUT09 Meeting ID: 832 287 4812
Passcode: 123

Приложение: Предварителна програма
За допълнителна информация: тел. 066 80 31 42, e-mail: office@chamber-gabrovo.com Галина Михнева, Ганка Бакалова

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица