Свържи се с нас

Новини

Инициатива на Областния управител представя Първите

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Всеки град има своята история и личности, които са я сътворили. Историята на Габрово е част от националната ни история, а габровци са активни участници във формирането на историческото й лице, на нейното духовно измерение, в създаването на ценности, допринесли за напредъка на града и нацията ни.

“Ние всички вярваме в неговото развитие и просперитет на европейски град, но и помним неговата история. Помним дързостта на всеки, който е записал името си в летописната книга на Габрово като пръв сред други, новатор, първооткривател и още много и много…че да намерим място за тях по всички свои страници е родов дълг и кауза”, споделя в обръщението си областният управител на Габрово Мариян Костадинов, публикувано на официалната страница на администрацията.

Израз на тази гордост и признателност към неговите първостроители е изданието на Областна администрация – Габрово „Дързостта  да бъдеш първи”. На пръв поглед то представлява интересно дизайнерско предложение за работен календар, но всъщност, когато го разгърнеш попадаш на страниците на летописна книга, която съвременните габровци продължават да дописват чрез своите постижения.

Календар – бележникът разказва историите на Първия министър-председател на България Тодор Бурмов, роден в Габрово, на първия военен министър на страната ни, първия професор по химия, първия машинен инженер, текстилен инженер, благодетеля на първото новобългарско училище, първата българска лекарка и т.н до 52 –та страница, колкото са седмиците в годината.

Целта на този проект е да покаже, както  на днешните габровци, така и на всички българи, че има с какво да се гордеем, да продължаваме да надграждаме стореното от нашите съграждани и да имаме едно достойно самочувствие. Календарите ще достигнат до всички министри, областни управители, до всеки кмет в страната, директори на регионални структури, т.е. това ще стане една действаща реклама.

Изданието е подготвено със съдействието на Държавен архив – Габрово, рекламна къща „Екс прес”, разработила проекта и финансирано от габровски фирми, които имат дързостта днес да бъдат сред първите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица