Свържи се с нас

Новини

„ДНЕС“ отговори на „ГЕРБ“ за благотворителния концерт

Published

on

снимка: ГД "ДНЕС" - Габрово

снимка: ГД „ДНЕС“ – Габрово

Във връзка с  писмо на местната структура на ГЕРБ  относно провеждането на коледен благотворителен концерт с цел набиране на средства за изграждане на Рехабилитационен кабинет за децата със специални образователни потребности, според коeто благотворителният концерт, организиран от тях се препокрива с този на Гражданско движение „ДНЕС“ – Габрово, oт движението излязоха със своя позиция, разпространена от Областният координатор Анатолий Антов. Ето какво гласи:

„Същото писмо, което го има тук публикувано, го получихме и ние в ГД „ДНЕС“. Няма да критикувам, само ще си позволя да изложа фактите. ГД „ДНЕС“ е неправителствена доброволческа организация с основна цел да се бори всички институции, които си позволяват да не чуват гражданите и да не спазват законите в нашата страна. Ако имате интерес, вижте повече на www.dnes-bg.org. Идеята за Коледния Благотворителен Концерт я имахме още от миналата година, но поради обективни причини не можахме да я осъществим. Тази година след заседание на КС решихме да организираме концерта на 14.12.12г. и със събраните средства да доокомплектоваме Кабинет за деца със СОП в едно от габровските училища. В началото ние предложихме на директора на Ресурсния център да направим заедно концерта, без значение с коя партия или организация ще стане това, защото смятаме, че даренията и добрите дела нямат цвят. На нас ни беше отказано, като аргументът беше, че задаваме много въпроси и критикуваме управляващите. И още, парите били вече с предначертан път… Ние не се съгласихме с това и поехме по своя път. Кое копираме, уважаеми съграждани? Благотворителността!!! Това патент ли е??? Приветстваме всяка благотворителност, стига да е полезна за хората независимо от коя партия или движение е. Нека да има повече концерти и повече средства за хората и децата. На кой това пречи? Ние не сме политическа партия и не получаваме милиони левове субсидия от бюджета. За това сме обявили вход за 2 часов супер концерт 3 лева с безвъзмездното участие на Дичо, който ще пее за габровските деца. Това лошо ли е? Отговорих на ПП „ГЕРБ“, че ние ще присъстваме на концерта на 21.12.12г в зала „Орловец“ и ще подкрепим това начинание, както и концерта на 18.12.12г. в помощ на дете с увреждания от Трявна. Не търсиме никаква популярност, защото ние си я имаме с работата между хората всеки ден. Само Ви моля, когато пускате нещо в пресата да го проверявате и да не извличате политически дивиденти от това. Завършвам с това, че скоро прочетох в информационните източници и пресата, че всеки месец на един народен представител се превеждали в централата на съответната политическа партия по 15 000 лв. извън заплатата му!!! За това питам, колко ли дарителски акции трябва да организира ГД „ДНЕС“, за да събере тази сума, давана за един месец от нашите данъци на хората които ни представляват в НС???
Весела Коледа и Щастлива Нова Година на всички добри хора. Заповядайте на 14.12.12г в 18.00ч в зала „Възраждане“ в Габрово. Децата са на всички…….“

С оглед на обективността, информационният сайт „Габрово Нюз“ ще публикува и позицията на ПП ГЕРБ по създалия се казус.

„Рехабилитационен кабинет за децата със специални образователни потребности ще бъде изграден със средствата, които ще се съберат от коледния благотворителен концерт, организиран от ГЕРБ, общинските съветници от ГЕРБ, Ресурсния център и Сдружение „Равен старт”. Той ще се намира в Ресурсния център. Коледният благотворителен концерт в полза на децата със специални образователни потребности е на 21.12.2012 г., 18:00 ч., спортна зала „Орловец”. Входът е свободен.

Всяка година през последните пет ПП ГЕРБ, Ресурсен център и Сдружение „Равен старт” организират в полза на деца със специални образователни потребности коледен благотворителен концерт, съпроводен с коледен благотворителен базар на творби на децата от Школата по приложни изкуства с преподавател Ива Пенчева. За всичките години, в които се провежда инициативата, са събрани над 20 000 лв., които са използвани за изграждане на ресурсни кабинети в училищата, за закупуване и оборудване с пособия за обучение на децата от Ресурсния център, ресурсните кабинети и от сдружение „Равен старт“, както и сме подкрепили две деца с увреждания. За тази година каузата е със събраните средства да бъде изграден рехабилитационен кабинет в Ресурсния център, какъвто към момента не съществува в Габрово. Това е решено след разговори с институциите, по време на които е станало ясно, че, предвид реализирането на проект на Община Габрово и досегашната подкрепа от благотворителните коледни концерти през годините, нуждата от изграждане и оборудване на ресурсни кабинети е задоволена, но пък нуждата от рехабилитационен кабинет е огромна.

Участниците в коледния благотворителен концерт тази година са ОДЗ „Дъга”, ЦДГ „Явор”, Шоу-балет „Магия”, ДФА „Габровче”, Танцова школа „Лиана”, Школа по приложни изкуства, Бийтбоксери-Звукотрепачи”, Дани Меджикс – фокуси. Ще има и индивидуални изпълнения на деца.“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Бляскав дебют с три купи за балерините от конкурса „България танцува“

Published

on

Блестящо представяне за Балетната школа при Народно читалище „Развитие-1870” в XVI национален конкурс „България танцува“. Тридневният състезателен форум се проведе в обновената спортна зала „Младост” в Димитровград от 18-20 ноември. В конкурса премериха сили 42 формации с 1200 танцьори от цялата страна, разпределени в 48 състезателни категории.

С оригиналните хореографии в класически балет, характерни и съвременни танци, севлиевската балетна школа стана носител на три престижни купи и дипломи. Първото място в категория съвременни танци, първа възрастова група, спечелиха Далия Цонева, София Цонева, Никол Деева, Цветина Цветомирова, Моника Нейчева и Мила Генова. Те дебютираха в конкурса с хореографията „Имаме парти”.

Успех и трето място в категорията за класически балет, първа възрастова група, заслужиха Сияна Балчева, Рая Дочева, Валерия Иванова и Даная Маркова с нежния танц „Лебеди”. С купа и диплом за успешен дебют – специална награда, от XVI национален конкурс „България танцува“, бе удостоена Балетната школа при НЧ „Развитие-1870”. Заслужено отличие и пореден голям успех за художествения ръководител Иванка Цанова, корепетитора Румяна Павлова и талантливите балерини.

Отлично бе представянето на всички деца от школата в конкурса: Велизара Георгиева, Елица Ганчева, Катя Маринова, Раделина Георгиева, Ая Нешева, Лилия Апостолова, Дария Цонева, Радост Панчева, Сияна Ковачева, Боряна Богданова, Василена Василева, Виктория Недялкова, Ема Златославова, Йоана Колева, Рая Балинова, Тиана Атанасова, Александра Събчева, Деница Иванова и Петя Маркова.

В конкурсната програма балерините се представиха с танц върху огъня – „Нестинарско хоро”, „Полонез”, „Танц на куклата”, „Танц на малката принцеса”, „Валс”, „Кармен”, „Тя”, „Сълзата на времето”, „Испански танц” и вариация „Пицикато”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие – 1870“ – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Две коли се удариха тежко на кръстовището на „Еса“ (СНИМКИ)

Published

on

Тежка катастрофа стана на днешния Никулден, 6 декември, в Габрово. Произшествието се случи на възловото кръстовище в кв.“Младост“, образувано между бул.“Могильов“ и ул.“Зелена ливада“, известно сред местните като „Еса“.

Пътният инцидент е възникнал около 14.00 часа. Ударили са се лек автомобил „Киа“ и „Форд Фюжън“, видя репортер на „Габрово Нюз“, който посети мястото на катастрофата, малко след настъпването ѝ. „Киа“-та се е движела направо по булеварда, в посока от стадион „Априлов“ към кв.“Трендафила“.

В зоната на кръстовището се е сблъскала с движещия по бул.“Априлов“ в обратна посока и завиващ наляво към ул.“Зелена ливада“ лек автомобил „Форд“. И двете коли са преминали на зелен светофар, като по всяка вероятност се касае за отнето предимство отстрана на водача на „Форд“-а.

На мястото на катастрофата веднага пристигнаха полицейски екипи и такива на спешна помощ, и пожарната. По непотвърдена информация по-сериозно е пострадал водачът на „Киа“-та, който е бил транспортиран с линейка в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, където ще бъде установено неговото състояние. Шофьорът на „Форд“-а също е бил откаран в лечебното заведение. Пробите за алкохол за отрицателни.

Отзовалият се екип на полицията извърши оглед и запази местопроизшествието, видя още репортерът на „Габрово Нюз“. От катастрофиралите автомобили има изтекли по пътното платно течности, което ще наложи районът да бъде обезопасен, след като колите бъдат изтеглени от мястото.

Пътният инцидент предизвика известни затруднения в движението. Малко след 16.30 часа колите бяха преместени от местопроизшествието.

*Публикуваната информация е актуализирана в 16.35 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Тръгнала по лошия път габровка пак загази покрай дрогата

Published

on

Марихуана, хероин и метамфетамин бяха намерени у криминално проявена габровка. Арестът ѝ бил извършен 2 декември, в района на бул. „Могильов“.

Тогава служители на габровската полиция спрели за проверка 38-годишната жена. Установено било, че тя придобила и държи в себе си суха зелена листна маса, свивка, съдържаща кафяво вещество, както и бяло кристално вещество, реагирали съответно на марихуана, хероин и метамфетамин.

Габровката била задържана по редна на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу нея е образувано досъдебно производство.

Още един арест, свързан с наркотици бе извършен в последните дни, става ясно още от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

При него криминалисти от дряновската полиция задържали мъж за притежание. В хода на полицейската акция, проведена през вчерашния ден, полицейските служители спрели за проверка “Пежо 308“, управляван от 53-годишен местен жител.

При последвалите процесуално-следствени действия в багажното отделение на колата била открита полиетиленова торба, съдържаща 75 грама амфетамин.

Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР, като срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ е била реализирана и в Севлиево. При нея е задържана още млада жена.

Вчера, около 15.30 часа, на ул.“Стара планина“ белезници на ръцете щракнали и 21-годишна жителка на село Шумата. Установено било, че тя придобила и държи в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица