Свържи се с нас

Любопитно

Започват Коледните и новогодишни тържества в Дряново

Published

on

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

През тази седмица започват Коледните и новогодишни тържества в Дряново. Организатори на проявите са Народно читалище „Развитие-1869”, СОУ „Максим Райкович” и ЦДГ „Детелина”. По традиция, децата от детските градини и учениците от първи до четвърти клас, ще посетят детските програми, които този път са озаглавени „Коледно настроение”. В продължение на един час за малчуганите са предвидени забавни игри, награди, музикални изпълнения, мултимедийна презентация, гатанки, изненади, подаръци с лакомства и среща с белобрадия старец.

снимка: Община Дряново

В рамките на Коледните празници, от началото на този месец е обявен конкурс за най-атрактивна външна коледна украса. Резултатите ще станат известни на 27 декември, а победителят ще получи награда от сто лева. И този път дядо Коледа ще раздава подаръци по домовете на послушните деца, след предварителна заявка. По повод Бъдни вечер в кино „Дряново” ще бъде подредена празнична трапеза. Всички ястия ще бъдат приготвени от служителите на Центъра за обществена подкрепа и читалището. Трапезата е предназначена за децата и семействата – ползватели на Центъра.

Народно читалище „Развитие-1869”-Дряново и Народно читалище „П. Славейков-1871” – Трявна организират на 17 декември от 18 часа празничен Коледен концерт на дряновския смесен камерен хор за школувано пеене. Програмата включва Църковно-славянски произведения, Класически произведения от наши и чуждестранни автори и Коледни песни. Диригент на формацията е Росица Иванова.

снимка: Община Дряново

На 19 декември от 18 часа е официалният Коледен концерт. Организаторите предвиждат участие на самодейците от ПТА „Балкан”, ДЮТС „Балканджийче”, Смесен камерен хор за школувано пеене и на ученици от Детската школа по изкуствата.

Специална празнична програма е предвидена за 25 декември 2012г. и 01 януари 2013г. от 21.00 часа. В нея са включени изпълнения на самодейците от ПТА „Балкан”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Красива заря озари небето над Габрово за Карнавала (Видео)

Published

on

Красива заря озари небето над Габрово в нощта на Карнавала. Пиротехническият спектакъл впечатли и зарадва всички габровци и гости на града, дошли да наблюдават музикалните изпълнения на откритата сцена на централния градски площад „Възраждане“.

Празничните илюминации, продължили няколко минути, започнаха веднага след концерта на Група Остава. Избухването на фойерверките в небето можеха да бъдат наблюдавани почти от всяка точка на целия град.

Безспорно зарята на габровския карнавал отново се превърна в търсено събитие за много любители на фотографията, уловили чрез обективите на своите фотоапарати шареното очарование на всички цветове, озарили небето на Габрово в празничната нощ.

На едно такова място в центъра на Габрово бе и фотографът Маргарита Ташева, чието видео ви представяме, за да представим красотата на събитието.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Пълен площад „Възраждане“ за концертите в нощта на Карнавала

Published

on

Пълен площад „Възраждане“ посрещна музикалните участия на всички групи, които се качиха на откритата сцена, за да поздравят габровци и гостите на града в нощта на Карнавала.

Снимка: Тодор Тодоров, фотограф, Фото „Спринт“ – Габрово

На централния градски площад бяха изпълнени хитове, което се хареса на публиката и тя не спря да аплодира, пее и танцува. Хората останаха на крака до края на вечерта и не спряха да се забавляват през цялото време.

Снимка: Тодор Тодоров, фотограф, Фото „Спринт“ – Габрово

Първи на сцената се качиха Група „Остава“, които откриха вечерта и посветиха концерта си в Габрово на 30 години от своето създаване. Концертът им започна след края на карнавалното шествие.

Веднага след тях, малко след 22.00 часа, започнаха и празничните илюминации, които традиционно впечатлиха със своята пищност и палитра от цветове.

Снимка: Тодор Тодоров, фотограф, Фото „Спринт“ – Габрово

След като зарята приключи, за да зарадват своите почитатели и всички гости на Карнавала, на площад „Възраждане“ излязоха легендарните музиканти от C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys. В продължение на близо час и половина те изпълняваха добре познати свои песни, донесли им световна слава.

Дълго след края на концертите, всички качили се на сцената пред многохилядната аудитория раздаваха автографи и не отказаха на никой да се снима за спомен с тях.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Карнавалът в Габрово (Галерия от снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица