Свържи се с нас

Новини

ОДФ – Габрово става на 10 години

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

На 12.12.2012г. децата от ОДЗ „Дъга” ще духнат 10 свещички по случай 10 годишнината на Обществения дарителски фонд – Габрово. Инициативата е част от празненствата по случай годишнината. Предвидено е децата да изрисуват 10 уникални дарчета, които са запазеният символ на дарителството в Габрово и да се открие изложба в библиотеката на детската градина със снимки на старо Габрово, картини със стари къщи през погледа на децата и новогодишни картички, нарисувани отново от малчуганите от ОДЗ „Дъга”.

Директорът  на детското заведение Красимира Колева, отправи специална покана към екипа на Фондацията да отпразнуват заедно годишнината, защото през годините градината неведнъж е била подпомагана в рамките на различни инициативи на ОДФ – Габрово.

За пръв път тази година дарчетата промениха своя облик и всяко едно е уникално, изрисувано от деца на възраст между 3 и 10 години. Вече 10 години дарчето е запазеният символ на обществената фондация в Габрово, който всеки направил дарение, получава в знак на признателност. Екипът на Фондацията се надява тази година общият брой на всички разпространени през последните 10 години дарчета да достигне 10 000.

В месеца, когато най-често се сещаме за дарителството и за малките неща, с които можем да зарадваме някого, Фондация Обществен дарителски фонд – Габрово вече стартира подкрепата си за инициативи, насочени към работата с деца със специални образователни потребности.

Каузата може да обедини усилията на различни институции, организации, бизнес и индивидуални дарители, които са съпричастни към проблемите и живота на тези деца. Всички, които желаят да инициират дейности в тази връзка могат да се свържат с Фондация Обществен дарителски фонд – Габрово на адрес: odf_gabrovo@abv.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Решения за стария ви автомобил от „ВАИКАР“

Изкупуване на автомобили, джипове, бусове и камиони, излезли от употреба.

Published

on

Имате стара кола, джип, бус или камион, който е дефектирал или изобщо не е в движение, и се чудите какво да направите? „ВАИКАР“ ЕООД има решение за Вас!

„ВАИКАР“ изкупува всякакъв вид излезли от употреба моторни превозни средства и е Вашият коректен партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване.

Фирмата има много партньори на територията на Габрово и в страната, които ще реагират веднага на Вашите нужди. „ВАИКАР“ има сключени договори с фирми за рециклиране на черни и цветни метали.

Плащането става веднага, на момента и предлага най-добри цени!

ВАИКАР“ ЕООД разполага и с репатриращ автомобил за оказване на пътна помощ на аварирали автомобили до 10 тона.

Телефон за контакти: +359 999 009 008. Не се колебайте и позвънете! „ВАИКАР“ ще се погрижи за всичко останало!

Освен всичко друго „ВАИКАР“ изкупува ретро и класически автомобили!

Зареди още

Новини

Курс за „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“

Published

on

От днес, 22 октомври, стартира информационен курс, на тема „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“, насочен към домоуправители, представители на асоциации на етажната собственост, собственици на жилищни сгради и общински специалисти.

Обучението ще представи на участниците информация по най-важните теми, свързани с управлението на процеса на сградно обновяване и контрола върху качеството на строителните дейности.

Ще бъдат засегнати въпроси, свързани както с техническите изисквания към сградните компоненти, така и с икономическата рентабилност, комфорта и здравословните условия на живот.

Лекциите ще се водят от специалисти на ЕнЕфект и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), а в модерирането ще се включи и председателят на Европейския институт са сградните характеристики Юлиан Попов.

Курсът е създаден чрез съвместна инициатива на Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Състои се от 7 лекции, които ще се провеждат в онлайн платформата Zoom всеки четвъртък от 17:30 ч. Стартът ще бъде даден днес, 22-ри октомври, а регистрацията е безплатна и достъпна чрез уебсайтовете и Фейсбук страниците на организаторите.

На същата дата – 22 октомври, от 17:30 часа в Зала „Възраждане“, Община Габрово ще обезпечи необходимите условия за онлайн обучението. От тях могат да се възползват всички желаещи да се включат, както и хората, които нямат техническа възможност да го направя в домашни условия. Регистрация за обучението на следния линк: https://forms.gle/rMKiDo5bEsxVpHBY8 /

На посочения в регистрацията адрес ще получите линк и парола за включване в уебинара минимум 24 часа преди всяка сесия./

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Отново ръст на заразени с коронавирус, 48 са случаите

Published

on

48 са новите положителни проби за коронавирус в област Габрово. Данните са към вчерашна дата, съобщени днес, 22 октомври, от Регионалната здравна инспекция. Най-много потвърдени случаи на КОВИД – 19 има в Габрово – 31, Севлиево – 16 и един в Трявна.

От потвърдените 48 случаи в областта, десет човека са хоспитализирани с вирусна пневмония, а 30 от заразените са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение. Осем души с положителни проби към момента са без симптоми на заболяването.

Новорегистрираните случаи са епидемиологично проучени. Изготвени са и са връчени предписания на контактните лица на заболелите за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица