Свържи се с нас

Любопитно

Девето издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината

Тазгодишния конкурс се провежда под надслов „В търсене на идеалната баня” и предизвиква участниците с две нови категории

Published

on

От днес (7 декември) до 4 февруари 2013г. е отворена регистрацията за участие в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012. Деветото издание на конкурса приема за участие авторски 3D проекти на бани, създадени с предлаганите от марката Ideal Standard продукти.  В него могат да участват студенти и млади професионалисти, с квалификация и опит в областта на интериорния дизайн и архитектурата, продуктов дизайн, пространствен дизайн, инженерен дизайн, индустриален дизайн, приложни изкуства. Заявките за участие – индивидуални и колективни, се приемат на сайта на конкурса http://banianagodinata.com/  .

За тази година конкурсът има нови тема и категории. Темата „В търсене на идеалната баня” олицетворява философията на Ideal Standard като привлича вниманието на участниците върху проектирането на цялостни решения за баня, предназначени за конкретни хора – създаване на идеалната баня, която е направена специално за някого, по начин, който го кара да се чувства удобно и приятно всеки ден. Участващите 3D проекти ще се състезават  в две категории от жилищен интериор – „Идеалната баня за моето семейство” (баня до 15 кв.м.) и „Моята баня – това съм Аз!” (баня до 8 кв.м.). Предизвикателство към участниците е освен да проектират идеалната баня, да представят образа на семейството или индивидуалиста, които я използват.

Конкурсните заявки ще бъдат оценявани от творческо жури в състав от изявени професионалисти в областта на дизайна и архитектурата, под председателството на Ахим Пол от водещото дизайнерско студио Artefakt – партньор на Идеал Стандарт Интернешънъл в над 90 проекта за последните 10 години. Членове на журито са: арх. Албена  Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Величко Великов (CHERGA), Мариана Китанова (арт-директор на сп. „Наш дом”). Почетен член на журито е Лазар Лазаров – търговски директор за Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Номинирани и наградени ще бъдат тези кандидатури, които отговарят на посочените изисквания и критерии, определени от творческото жури и организаторите от “Идеал Стандарт – Видима” АД. Форматът поставя пред участниците предизвикателството на неограниченото въображение, творческо използване на продуктите с марка Ideal Standard и отваря възможности за нетрадиционни и оригинални хрумвания – елементи, които са заложени и в критериите за оценка.

Победителите в двете конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на годината 2012”, ще бъдат наградени с посещение на специализирано изложение за дизайн и с допълнителни награди от организаторите и медийните партньори на конкурса. Всички номинирани участници също ще получат награди.

„Сред основните елементи, които ще превърнат един проект, участник в конкурса, в конкурентен са: ясна мисъл в проектирането на банята, която започва с правилното разбиране на задачата; уместност на подбора и оползотворяване на пространството; хармония в съчетанието на продукти; оптимална организация на пространството и функция, съобразена с правилното разбиране на потребностите на хората, които ползват банята; естетическо съчетание на всички елементи от обзавеждането на банята; ясно открояване и аргументиране на основната линия на търсен резултат във всяка от категориите”, споделят членовете на творческото жури. „Предимство при номинирането имат конкурсните проекти, които предлагат новаторски идеи и  отправят послание към Ideal Standard за обратна връзка, което да вдъхновява нови дизайни”, допълват те.

Традиционно своята баня-фаворит ще могат да изберат и интернет потребителите в официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com. Избраниците на публиката в двете конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на публиката 2012”.  Сред участвалите в онлайн гласуването на случаен принцип ще бъдат изтеглени 20 участника, които ще получат награди.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Габрово засия празнично в коледни светлини (снимки + видео)

Published

on

Габрово грейна празнично! Централният площад „Възраждане“ засия приказно за предстоящите Коледно – новогодишни дни.

Светлините на коледната елха на Габрово включи кметът Таня Христова, която заедно с малко джудже донесоха до дървото грейналата звезда, която направи така, че градът да заблести.

Това се случи снощи, 6 декември. Въпреки ниските температури във вечерта на Никулден, десетки се събраха пред Общината, за да наблюдават събитието.

Жителите и гостите на града се насладиха на прекрасния момент, който донесе още повече добро настроение, а зрелищна заря украси небето в края на тържествения момент.

За да бъде още по-празнично на пл.“Възраждане“, три феи от Драматичния театър „Рачо Стоянов“ – Габрово орисаха събитието, което стана още по-вълшебно, а за музикалното оформление на празненството се погрижиха от Оркестър „Габрово“, с диригент Николай Венков и певицата Камелия Ноева.

Актьорите, със своята прекрасна игра, докоснаха многобройната публика, впечатлявайки малки и големи, предпочели да се насладят на градското тържество по включване на празничната украса.

На габровци кметът пожела светли и вълшебни празници. „Нека бъдем по-добри, да позволим доброто да достигне до всички наши сърца и да го раздаваме на всички, които са около нас. От сърце желая на всички вас да не спирате да преживявате тези прекрасни моменти, да не спирате вие, по-порасналите, да радвате децата и да ги усмихвате“, сподели Таня Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Бляскав дебют с три купи за балерините от конкурса „България танцува“

Published

on

Блестящо представяне за Балетната школа при Народно читалище „Развитие-1870” в XVI национален конкурс „България танцува“. Тридневният състезателен форум се проведе в обновената спортна зала „Младост” в Димитровград от 18-20 ноември. В конкурса премериха сили 42 формации с 1200 танцьори от цялата страна, разпределени в 48 състезателни категории.

С оригиналните хореографии в класически балет, характерни и съвременни танци, севлиевската балетна школа стана носител на три престижни купи и дипломи. Първото място в категория съвременни танци, първа възрастова група, спечелиха Далия Цонева, София Цонева, Никол Деева, Цветина Цветомирова, Моника Нейчева и Мила Генова. Те дебютираха в конкурса с хореографията „Имаме парти”.

Успех и трето място в категорията за класически балет, първа възрастова група, заслужиха Сияна Балчева, Рая Дочева, Валерия Иванова и Даная Маркова с нежния танц „Лебеди”. С купа и диплом за успешен дебют – специална награда, от XVI национален конкурс „България танцува“, бе удостоена Балетната школа при НЧ „Развитие-1870”. Заслужено отличие и пореден голям успех за художествения ръководител Иванка Цанова, корепетитора Румяна Павлова и талантливите балерини.

Отлично бе представянето на всички деца от школата в конкурса: Велизара Георгиева, Елица Ганчева, Катя Маринова, Раделина Георгиева, Ая Нешева, Лилия Апостолова, Дария Цонева, Радост Панчева, Сияна Ковачева, Боряна Богданова, Василена Василева, Виктория Недялкова, Ема Златославова, Йоана Колева, Рая Балинова, Тиана Атанасова, Александра Събчева, Деница Иванова и Петя Маркова.

В конкурсната програма балерините се представиха с танц върху огъня – „Нестинарско хоро”, „Полонез”, „Танц на куклата”, „Танц на малката принцеса”, „Валс”, „Кармен”, „Тя”, „Сълзата на времето”, „Испански танц” и вариация „Пицикато”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие – 1870“ – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Тази вечер ще светне коледната елха на Габрово

Published

on

Светлините на коледната елха на Габрово ще бъдат запалени днес, 6 декември, от 18.00 часа на площад „Възраждане“.

За доброто настроение и усмивките на всички ще се погрижат ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Оркестър „Габрово“.

Нека се съберем заедно около коледното дръвче в нашия град и дадем началото на празничното настроението.

Какви събития включва коледната програма през декември може да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица