Свържи се с нас

Икономика

Посланикът на Украйна посети Габрово

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Извънредният и пълномощен посланик на Украйна в България, Негово Превъзходителство Микола Балтажи беше на официално посещение в Габрово. Той се срещна и разговаря с областния управител Мариян Костадинов, след което бе сред официалните лица, присъствали на представянето на продуктовата гама на Лвовски автобусни заводи (ЛАЗ) в Ритуалната зала на Община Габрово. Представители на украинския холдинг „ЛАЗ“ заявиха интерес към изграждане на завод за произвеждане на автобуси и трелейбуси в Габрово.

На състоялата се среща в Областна администрация – Габрово Н.Пр. Балтажи сподели, че Украйна ще стреми към стратегическата цел страната да се присъедини към Европейския съюз. „Ние сме една европейска държава с голям икономически, производствен научно-технически, интелектуален и аграрен потенциал. Украинците и българите, които живеят в страната ни искат перспектива. Да бъдат в Европа. Нашият приоритет е подписването на спогодбата за асоцииране с ЕС, а съставната част на това споразумение е създаване на зоната за свободна търговия. Надяваме се това да стане по-бързо. Искаме да не губим време, а да работим до когато влезе споразумението в сила. Ние имаме доста възможности. Украйна и България да работим и партнираме“, каза Микола Балтажи.

По думите му с помощта на Българо – Украинската индустриална камара, българските инвеститори, които работят на украинския пазар и обратно, украинските бизнесмени тук в България, могат да работя по-ефективно, като по този начин се ангажира и потенциала на българските региони.

След проведен с Мариян Костадинов разговор, двете страни са се уговорили да бъде проведен бизнес форум, съвместно с Габровската търговско – промишлена палата. „Нека бизнесмените да седнат и да проучат какви са възможностите за по-нататъшното развитие на българо – украинските търговки икономически връзки. Много от тях са прекъснати, но има интерес от българските и от украинските партньори те да се възстановят, за да може хората в двете страни да живеят по-добре“, допълни Микола Балтажи

Това е първата официална визита на посланика в Габрово и областта, като поводът за нея бе деклариране на желанието на Украйна да развие икономическото си присъствие в България, чрез участието си в различни проекти. Делът на Украйна по отношение на стокооборота за миналата година е бил 1 милиард и 700 милиона, което я нарежда на една от челните позиции на държавите, с които България в условията на икономическа криза, осъществява търговски контакти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица