Свържи се с нас

Новини

Среща с кмета за Летния театър в Габрово?

Published

on

Архив © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Очакваме среща с кмета на Габрово Таня Христова, защото се обединихме няколко неправителствени организации за култура и младежки дейности, с които имаме желание да направим нещо с Летния театър в Габрово. Пуснали сме писмо до кмета, с когото да обсъдим какви възможности има, като бихме искали всички със собствени  усилия да намерим финансиране и начин да се реновира сградата, която съществува в момента. Мястото да бъде обособено като един младежки център, като пространство за младежки събития, както си е била и преди. И това да не е собственост на една конкретна организация, но и на всяка организация в обществена полза, която иска да направи фестивал, курсове за танци или прожекции на кино. Да има организационно ядро, което да го администрира и да движи целия процес. Това заяви в Галерията „Орловска 10“ Ангелина Рангелова от Сдружение „Артерия“ на пресконференция, по повод представянето на резултатите от културната дейност на сдружението през последните две години  – осъществени проекти, финансов отчет, партньори, както и плановете за близкото бъдеще.

Думите, казани от Рангелова, бяха допълнени от Ива Съйкова, която сподели пред местните журналисти, че подобни практики вече съществуват на териториите на други общини в България. „Например в Перник, където има Консултативен съвет по въпросите за младежта, са им дали 2 пространства безвъзмездно на сдружението на младежките организации, където те си работят в това пространство. Те го обгрижват и си правят културните събития там. Ние искаме този модел да влезе и в Габрово. Това не е нещо нова. Летният театър си е работел. Той е уникален като акустика, уникален е като сграда сама по себе си – здрава като конструкция. През цялото това време се чува – „Тя трябва да се събори и по европейски проект да се построи на ново“. Ние организациите, като си говорим си казваме – „Защо трябва да се събори нещо, което е направено толкова добре, работило е и има функция, за да се направи друго – лъскаво нещо, което ще бъде заключено или пък ще реанимира“. За нас е важно да има такова място и то да функционира като място за артистични дейности. Ние няма да останем само 5 организации. Ако направим обществен дебат и съберем подписи ще бъдем много повече. Стига кметът да реши да говори с нас“, каза още Ива Съйкова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица