Свържи се с нас

Новини

Среща с кмета за Летния театър в Габрово?

Published

on

Архив © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Очакваме среща с кмета на Габрово Таня Христова, защото се обединихме няколко неправителствени организации за култура и младежки дейности, с които имаме желание да направим нещо с Летния театър в Габрово. Пуснали сме писмо до кмета, с когото да обсъдим какви възможности има, като бихме искали всички със собствени  усилия да намерим финансиране и начин да се реновира сградата, която съществува в момента. Мястото да бъде обособено като един младежки център, като пространство за младежки събития, както си е била и преди. И това да не е собственост на една конкретна организация, но и на всяка организация в обществена полза, която иска да направи фестивал, курсове за танци или прожекции на кино. Да има организационно ядро, което да го администрира и да движи целия процес. Това заяви в Галерията „Орловска 10“ Ангелина Рангелова от Сдружение „Артерия“ на пресконференция, по повод представянето на резултатите от културната дейност на сдружението през последните две години  – осъществени проекти, финансов отчет, партньори, както и плановете за близкото бъдеще.

Думите, казани от Рангелова, бяха допълнени от Ива Съйкова, която сподели пред местните журналисти, че подобни практики вече съществуват на териториите на други общини в България. „Например в Перник, където има Консултативен съвет по въпросите за младежта, са им дали 2 пространства безвъзмездно на сдружението на младежките организации, където те си работят в това пространство. Те го обгрижват и си правят културните събития там. Ние искаме този модел да влезе и в Габрово. Това не е нещо нова. Летният театър си е работел. Той е уникален като акустика, уникален е като сграда сама по себе си – здрава като конструкция. През цялото това време се чува – „Тя трябва да се събори и по европейски проект да се построи на ново“. Ние организациите, като си говорим си казваме – „Защо трябва да се събори нещо, което е направено толкова добре, работило е и има функция, за да се направи друго – лъскаво нещо, което ще бъде заключено или пък ще реанимира“. За нас е важно да има такова място и то да функционира като място за артистични дейности. Ние няма да останем само 5 организации. Ако направим обществен дебат и съберем подписи ще бъдем много повече. Стига кметът да реши да говори с нас“, каза още Ива Съйкова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Безплатни тренировки по футбол за момичета по програмата Playmakers

Published

on

Безплатни тренировки по футбол за момичета, на възраст от 5 до 8 години, се организират в Габрово. Те ще се проведат по програмата Playmakers, която е създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”.

Това е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„От Месамбрия до Несебър“ на шеф Мария Озтюрк в Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

АПИ: До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт!

Published

on

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас.

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg.

Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр. Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти.

Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица