Свържи се с нас

Икономика

Министър Тотю Младенов откри 2 обекта в Трявна и Габрово

Published

on

снимка: МТСП

снимка: МТСП

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов откри днес обновените сгради на Обединено детско заведение „Калина” в Трявна и на общинската администрация в Габрово. Ремонтът на двата обекта е реализиран по проект „Красива България” (КБ) и е на стойност близо 450 хиляди лева.

За последните 4 години община Трявна е спечелила проекти по КБ за над 1 млн. лева, съобщи министър Младенов по време на церемонията по откриването на реновираната сграда на ОДЗ „Калина” в града. Той припомни, че преди седмица общината спечели проект по схема „Помощ в дома“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) на стойност 160 хиляди лева. Кметът на община Трявна Драгомир Николов благодари за доброто взаимодействие с МТСП и подчерта, че с реализацията на проекти в социалната инфраструктура дейността на министерството се усеща пряко от хората. На церемонията присъстваха заместник-министрите Валентина Симеонова и Зорница Русинова и народният представител Цветомир Михов.

Ремонтните дейности в детската градина са на обща стойност 150 хиляди лева. За строителните дейности фирмата-изпълнител е наела 17 работници, в това число 5 безработни – регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”. За тяхното професионално обучение са осигурени 15 хиляди лева.

Програмата на министър Младенов в града продължи с посещение на социално предприятие за обществено хранене. Дейността му се реализира по схема „Нови възможности“ на ОПРЧР с бенефициент община Трявна. От услугите му се възползват 80 човека, на 40 от които храната им се доставя вкъщи. Персоналът на трапезарията е 17 души, а след завършването на проекта е заложено устойчиво развитие на услугата за следващите 5 години. Чрез него се създава заетост на лица от уязвимите групи и такива в социално неравностойно положение.

По-късно през деня министър Младенов посети обновената административна сграда на община Габрово. Ремонтът за близо 300 хиляди лева е извършен по проект КБ. Фирмата-изпълнител е ангажирала 27 работници, включително 8 безработни.

Посещението на министъра в Габрово завърши с откриването на нов магазин от верига хипермаркети за техника. Със стартирането на дейността му в града са разкрити нови 45 работни места, а инвестицията е за над 4 млн. лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица