Свържи се с нас

Новини

Габровци срещу вандалите

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От днес стартира кампания „Габровци срещу вандалите“, организирана от Община Габрово. Това съобщи лично кметът Таня Христова пред местни медии. Повод за срещата с журналистите бе вандализмът, които в последно време сполетя нашия град и по-конкретно възникналия пътен инцидент в ранните часове в събота. Около 01.40 часа на ул.“Брянска“ в Габрово лек автомобил връхлетя с несъобразена скорост, качи се на тротоара и се удари в подпорната стенан на ул.“Аврам Гачев“, след което се спря в жилищна сграда. В момента на удара, под подпорната стена са се намирали трима души.  Инцидентът за щастие се размина без човешки жертви.

„За мен това, което се случи в 1 часа и 37 минути в събота сутринта е опит за обявяване на война по отношение на всички граждани и на хората, които искат да живеят в Габрово, да се трудят и забавляват. Това е поредният случай на тормоз, който ни наложиха, така нар. „състезатели“ по улиците на нашия град. Очевидно е, че продължават да го правят, както и множеството вандализъм, който регистрираме по различни точки на Габрово. Това не е нечия друга собственост. Нека всички габровци всеки ден да помнят, че всъщност това е наша собственост  и ако нещо се разруши, то тези които плащат сме пак ние. Смятам, че трябва да се обединим срещу тази война, защото според мен това очевидно е война. Смятам, че тази битка си заслужава, защото тя показва едно открито и отговорно отношение към всичко, което се случва“, категорична бе Таня Христова.

В понеделник следобед, кметът се е срещнал с водача, който катастрофира на „Брянска“. На срещата Таня Христова категорично е заявила, че щетите, които са заявени в обхвата на участъка ще бъдат поети от причинилия транспортното произшествие. „Аз категорично няма да позволя при подобни злодеяния, габровци да плащат за липсата на възпитание и отговорност към това, което заедно изграждаме и стопанисваме“, каза още кметът.

От казаното стана ясно, че от сайта на Община Габрово ще може се виждат всякакви регистрирани вандалски прояви, извършени на територията на града, като за целта ще бъде поставен банер. „Освен, че ще публикуваме подобни случаи и ще ангажираме гражданското съзнание и отговорност на хората, ще се обърнем и към тях, защото една Община за съжаление не може да бъде непрекъснато навсякъде. Вярвам, че хората ще бъдат активни, ангажирани  и ще ни изпращат материали, които  за съжаление демонстрират подобни прояви. Вярвам още, че по този начин ще събудим едно по-положително отношение към поведението си към Габрово. Искам хората също така да имат отношение към това, което те поемат като отговорност и ангажимент. Вярвам, че повечето от нас, които живеем в града сме нетърпими към подобни прояви“, допълни кметът Христова. Кампанията остава без краен срок. Банерът „Габровци срещу вандалите“ ще остане на сайта на Общината, докато има деяния за огласяване.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица