Свържи се с нас

Новини

Криминалисти разкриха убийците на дядото с вързаните ръце и крака

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Само за 48 часа полицията в Севлиево разкри извършителите на тежко криминално престъпление, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В сряда (7 ноември) около 17.45 часа, в севлиевската полиция бе получен сигнал от жител на с. Градище, общ. Севлиево, че е намерил починал 79-годишен мъж от същото село. Тялото бе открито в къщата, в която възрастният мъж живеел сам. На местопроизшествието беше изпратена оперативно-следствена група. При извършения оглед, по тялото на жертвата бяха открити следи от насилие. Криминалистите бяха установили  няколко порезни рани, а ръцете и краката на починалия са били завързани. Трупът бе откаран за аутопсия в МБАЛ-Габрово, а по случая е започнато досъдебно производство.

Предприети били незабавни оперативно-следствени действия по няколко версии за извършване на престъплението. Постепенно, като водеща се очертала версията за грабеж, а полицейските служители свили кръга на заподозрените до четирима мъже от с. Върбовка, общ. Павликени, всичките криминално проявени и осъждани за кражби.

Трима от тях – К. В. /39 г./, Г. В. /43 г./ и А. Я. /24 г./, били  задържани, а в хода на проведените беседи направили пълни самопризнания. Впоследствие са разпитани и пред съдия. В домовете им били извършени претърсвания, като били намерени и иззети веществени доказателства относно съпричастността им към извършеното деяние.

Според направените самопризнания, лицата решили да ограбят възрастния мъж, за когото допускали, че разполагал с пари. В дома на жертвата проникнали през прозорец, в нощта на 6-ти срещу 7-ми ноември. Фактът, че не успели да открият пари, провокирал у извършителите агресия. Те завързали мъжа и му нанесли жесток побой. След това се оттеглили обратно към с. Върбовка.

Тримата са задържани за срок от 72 часа, като предстои да им бъде наложена постоянна мярка за задържане. Повдигнати са им обвинения “за грабеж, придружен с тежка или средна телесна повреда, от които е последвала смърт, наказанието е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна”, уточниха от полицията.

Четвъртият – Л. А. /21 г./ е обявен за издирване, като от страна на адвоката му вече са направени постъпки за явяването му в полицията.

Междувременно, в с. Градище бе осигурено засилено полицейско присъствие с цел обезпечаване на реда и осигуряване спокойствието на жителите, до изясняване на случая и задържането на извършителите. В работата по разкриване на тежкото криминално престъпление са участвали служители на РУП-Севлиево, психолог и служители на ОД на МВР-Габрово, под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица