Свържи се с нас

Новини

Снежана Сидерова: „Денят на будителите не трябва да има политически нюанс“

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Директорът на габровското училище СОУ „Райчо Каролев“ Снежана Сидерова изрази мнение относно инициативата на младежката организация на Политическата партия ГЕРБ по повод  Деня на народните будители – 1 ноември с дванадесетокласниците от габровските училища. Това тя направи вчера на пресконференция, на която бе представена получената международна награда “Златна Звезда” за качество. Малко след пресконференцията стана ясно, че инициативата на МГЕРБ – Габрово няма да се състои. За да бъдем коректни публикуваме и мнението на г-жа Сидерова, която освен директор на учебното заведение е общински съветник от ГЕРБ и председател на Комисията по Образованието в местния парламент. Ето какво сподели:

„Аз лично бях запитана от Младежи ГЕРБ какво ще кажа за тяхната инициатива по повод Деня на народните будители. Моят отговор по телефона беше категоричен – това е приоритет на Община Габрово. Общината винаги е организирала факелно шествие и молебен в църквата. Пред паметника на Априлов се събират всички училища, учители и ученици. Аз мисля, че това е един сериозен национален празник, който не бива да отива и да има посока политика. В това съм категорична и им го казах и на тях. Въпреки това, МГЕРБ  решиха да го направят – изпратиха писмо до всички училища дали ще участват и оттам нататък нищо не знам по въпроса. За мен Денят на будителите е свещен. Обясних им това, че всяко училище има право да си организира празника. Имаме достатъчно училища в Габрово, които носят имена на будители. Те са си организирали вече своя празник. Мнението ми е, че не трябва да има политически нюанс. Когато работим с ученици не трябва да ги поставяме на политическа основа. Денят на будителите трябва да бъде един строго образователен, строго национален въпрос, а не политически“, каза Снежана Сидерова.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица