Свържи се с нас

Новини

Сагата около МГЕРБ – Габрово продължава

Published

on

снимка: Фейсбук, МГЕРБ – Габрово

Сагата около Младежи ГЕРБ – Габрово продължава. Ден след като на пресконференция лидерът на БСП – Габрово Николай Григоров скандализира обществеността с направеното разкритие, че МГЕРБ  организират тържествено отбелязване на Деня на народните будители (1 ноември) само с дванадесетокласниците от габровските училища, днес от младежката организация на ГЕРБ изпратиха писмо адресирано до кмета на община  Габрово Таня Христова, с копие до зам.-кмета Нела Рачевиц, директора Дирекция „Образование и социални дейности“ Даниела Василева и директорите на габровските учебни заведения, с което съобщават, че планираната от тях инициатива няма да се състои.

Писмото на МГЕРБ буди няколко въпроса, на които очакваме да бъде даден отговор. Знаели ли са кметът Христова, ресорният зам.-кмет Рачевиц и директорът Василева за инициативата на МГЕРБ? Какво ще бъде официално становище на кметската институция по казуса и дали от липсата на реакция към момента може да се заключи, че те подкрепят работата на политически партии в училище и с ученици? Не се ли нарушава Конституцията на България, по отношение на навлизане на политическите партии в българското училище и защо въпросното  писмо не е изпратено и до Регионалния инспекторат по образование в Габрово?

Във връзка със зачестилите инициативи на управляващата партия, в която участват непълнолетни лица и граждани на Република България, информационният сайт „Габрово Нюз“ изразява своята категорична позиция, че българското училище е неприкосновена територия за агитация  и разпространяване на каквато и да е политическа пропаганда, от която и да е политическа партия. С цел да се избегнат всякакви манипулации и спекулации публикуваме дословно писмото, изпратено вчера след скандалната пресконференция.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица