Свържи се с нас

Новини

Крадци обраха частен дом и салон за красота в Габрово

Published

on

Неизвестен извършител е проникнал в жилище на ул. “Чумерна” в Габрово, откъдето е извършил кражба на 100 евро и 2 златни пръстена, съобщават от полицията в града. Крадецът е проникнал, след като счупил секретния патрон на входната врата. Криминалното деяние е било извършено за времето от 07.00 до 20.30 часа в сряда. Нанесените щети са на обща стойност около 800 лв. На местопроизшествието е бил извършен оглед от разследващи полицаи. По случая е започнато досъдебно производство.

От габровската полиция информираха още за две кражби регистрирани през вчерашния ден. В РУП – Габрово бил получен сигнал, че за времето от 16.00 часа в сряда до 09.30 часа вчера, неизвестно лице е проникнало през незатворен прозорец на сервизни помещения в салон за красота в Габрово, откъдето били задигнати цветен телевизор, 70 шишенца с лак за нокти и сумата от 14 лв. Нанесените щети са на обща стойност около 1 500 лв. На местопроизшествието е извършен оглед, а по случая е започнато досъдебно производство.

Другата кражба е била извършена в землището на с. Чарково. Там  неизвестно лице е извършило кражба на 128 звена с метални шпилки от вериги на верижен трактор, на обща стойност около 6 500 лв. По случая е започнато досъдебно производство.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица