Свържи се с нас

Новини

В Севлиевско предприеха действия за снабдяване с вода

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Три водоноски по тон и двеста от днес са на разположение в селата Търхово, Ловнидол и Идилево. Новината официално разпространиха от Община Севлиево.

Създадена е организация за закупуване и разпределение на прибори за хранене за еднократна употреба. Такива ще бъдат раздадени в домовете за стари хора в селата Добромирка, Столът, Батошево, Стоките и ДДЛРГ.

Закупени и предоставени са 40 бидона по 120 литра, изготвен е разчет за ежедневно снабдяване с  минерална вода за 4529 деца и ученици на територията на цялата Община Севлиево, както и за 265 домуващи в социалните заведения.

Специалисти в общинската администрация са изготвили анализ, според който около 100 000 лв. на месец ще бъдат необходими на общината, за да се справи с бедственото положение. По тази причина ръководството на Севлиево ще сезира Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Към момента се изготвя задание за проектиране и основен ремонт чрез рехабилитация на довеждащия водопровод с дължина 20 500 м. с вътрешен диаметър 400 мм. от ВЕЦ „Видима” над гр. Априлци до ПСПВ „Стоките”, и източен магистрален водопровод за пречистена вода с дължина 33000 м. с диаметър 546 мм. (етернитов) за водоснабдяване на гр. Севлиево, 11 селища от Община Севлиево, 8 от Община Габрово и 1 от Община Дряново.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Непочистена страна на прохода Шипка откъм Габрово създава трудности

Published

on

Габровската страна на прохода Шипка е непочистена и създава трудности на пътуващите. Това сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, на когото му се е наложило тази сутрин да мине през Балкана.

Човекът ни изпрати 2 снимки, с които илюстрира състоянието на пътя в разстояние на 200 метра от двете страни на Стара планина, отправяйки критики към поддържащите габровския участък.

По думите му едната снимка е от най-добре почистената габровска част на прохода, на която едва забележима е пътната настилка, докато при южната страна пътното платно е изчистено и обработено, дори в най-високата му точка.

„Коренна разлика! От габровската страна не се вижда пътят! Колите поднасят на места. При този слаб снеговалеж, който падна, цялата картинка е абсурдна и недопустима. Срамна работа направо! Един снегорин не срещнах по пътя си откъм северната страна на прохода. Откъм старозагорска обаче машините вървят, чистят и обработват. Дори застигнах снегорин“, възмущава се читателят.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица