Свържи се с нас

Новини

До края на ноември подписват договор за ВиК мрежата на Севлиево

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

До края на ноември очакваме да се подпише договор за изпълнение на проекта за рехабилитация и разширение на канализационната и водопроводна мрежа на Севлиево. Това гласи официалното изявление на кмета на  Севлиево Иван Иванов относно дейността на Общината върху проектите за канализационната и водопроводна мрежа, публикувано на сайта на Община Севлиево.

В публикуваното съобщение пише още, че в края на 2011 г. Общината е възложила ново проектиране на фаза идеен проект, който включва рехабилитация и разширение не само на  канализационната, но и на и водопроводна мрежа на град Севлиево, защото проблемът на града е в водоснабдяването. Точните параметри са – реконструиране на водопровод – 5981 м., които ще се финансират от ОП “Околна среда“ и 120 м. от бюджета на общината. Канализационната мрежа, която ще се реконструира е 12 659 м. и ще се изгради нова – 3640 м.

Освен това са предвидени два дъждопреливника с отливни канали към тях и брегови зауствания към р. Росица, три канализационни помпени станции с тласкатели към тях за южните, източните и северните части на града.

На втори етап, през следващия програмен период, се предвижда подмяна на всички останали улични канализационни отклонения. Общата стойност на проекта е 18 890 193 лв., от които 59 612 лв. са недопустими разходи и ще са за сметка на Община Севлиево. Освен тях задължителното съфинансиране по проекта е 628 199 лв.

Предстои до края на ноември да се подпише договор за изпълнение по проекта. По график изпълнението трябва да приключи до края на 2014 година, като се обяснява, че към момента се прави работното проектиране и се подготвят тръжните  документации за възлагане на отделните части по проекта.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица