Свържи се с нас

Новини

Кампанията “Пази велосипедиста!” стартира в Габрово

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По инициатива на Областната дирекция на МВР – Габрово и с активната подкрепа на Общините Габрово, Севлиево и Трявна, на територията на Габровска област стартира кампанията “Пази велосипедиста!”. Днес в областният център, „Пътен полицай на 2012 година“ Момчил Григоров, заедно със свои колеги  от сектор “Пътна полиция” – Габрово проведоха разяснителна дейност сред водачите на велосипеди по отношение на изискванията към тях, определени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Всеки от спрените колоездачи получи разяснителна беседа от пътните полицаи, като в замяна се сдоби със светлоотразителна жилетка. На територията на област Габрово ще бъдат раздадени над 400 сигнални жилетки, осигурени от общините.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Съгласно измененията на ЗДвП, велосипедистите са длъжни да носят светлоотразителни жилетки при движение извън населените места, в тъмната част на денонощието и при намалена видимост.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Спазването на това изискване е от изключителна важност за опазване здравето и живота на тази група участници в движението, смятат специалистите от сектор “Пътна полиция” – Габрово.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Анализът на данните за пътния травматизъм сочи, че над 1/3 от общия годишен брой инциденти с велосипедисти възниква през месеците октомври, ноември и декември, както и че в основната си част, тези пътни произшествия се случват предимно вечер – след 17.00 ч., когато видимостта е значително намалена.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През двата месеца от влизането в сила на изискването за ползване на светлоотразителти жилетки от велосипедисти, пътните полицаи са установили, че нарушителите са предимно възрастни хора, с недостатъчна правна и пътна култура. В повечето случаи дори незнаещи за съществуването на такова задължение, с ограничени финансови възможности, които ползват велосипедите като единствено и безплатно средство за придвижване.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Всички тези факти и наблюдения водят до идеята за осигуряването на светлоотразителни жилетки, които през следващия месец полицейските служители да раздават на велосипедистите.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Любопитно

Мотосезонът в Габрово ще бъде открит тази събота, 13 април

Published

on

Тази събота, 13 април, в Габрово ще се проведе откриване на мотосезон 2024. Стартът ще бъде даден на площад „Възраждане“ в 09.30 часа, а след 13.00 часа ще започне демонстрационната мото обиколка на града.

Екипи на полицията ще съпроводят участниците по време на мото обиколката, която ще се проведе по определен маршрут.

Участниците в откриването ще потеглят от пл. „Възраждане“, ще преминат по бул. „Априлов“, в посока кръговото на Шиваров мост, откъдето ще продължат по бул. „Хемус“ до кръстовището с бул. „Столетов“.

Оттам след ляв завой по бул. „Столетов“ ще преминат по ул. „Капитан дядо Никола“, ул. „Йосиф Соколски“, ул. „Николаевска“, ул. „Априловска“, на която след завой надясно по ул. „Юрий Венелин“ ще се отправят към площад „Игото“, ул. „Брянска“, ул. „Христо Смирненски“, ул. „Търновсско шосе“ (бивша „Орловска“).

След това ще преминат по ул. „Индустриална“, ул. „Лазурна“ и оттам ще продължат на ляво по бул. „Могильов“ до кръстовището с бул. „Стефан Караджа“ и по бул. „Стефан Караджа“ към Севлиево.

Полицията призовава всички участници в движението да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

Зареди още

Новини

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово участва на кариерен форум в Плевен

Published

on

Възможностите за реализация в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово представиха на кариерния форум „Професионално развитие в медицината 2024 г“. Събитието се проведе в Медицински университет Плевен, под патронажа на ректора проф. д-р Добромир Димитров.

Над 100 студенти преминаха през щанда на габровската областна болница. Те имаха възможността лично да разговарят с изпълнителния директор д-р Минко Михов, главната сестра Радка Колева и младите попълнения в екипа- д-р Стефан Тодоров и рентгеновия лаборант Събина Събева.

Обръщението на д-р Михов и краткото видео за болницата предизвикаха аплодисментите на преподаватели, студенти и на представителите на други лечебни заведения. Форумът събра екипа на болницата с познати лица като Рая Колева. Тя е студент по медицина в четвърти курс и две лета работи в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ като здравен асистент.

Подобна възможност предоставят броени лечебни заведения. А Рая вече е направила своя избор за лятото на 2024г.- да се завърне отново в Габрово. Ако си студент в специалностите „Медицина“ или „Здравни грижи“, ти също като Рая можеш да получиш своя шанс.

И макар кариерният форум да приключи, вратите на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ са отворени всеки ден за мотивирани младежи, които искат да се развиват в сферата на здравеопазването.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица