Свържи се с нас

Новини

„Левски” и „Черно море” за Купата на Община Габрово – тази събота

Тити Папазов и вицешампионът на България срещу Спас Натов и петия в ранглистата

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Баскетболните отбори на „Левски” и „Черно море – Порт Варна” ще се срещнат в демонстрационен мач, който ще бъде за Купата на Община Габрово. Двата тима ще играят в спортна зала „Орловец” днес, 13 октомври, от 17.30 часа. Новината съобщи експертът „Публичност и визуализация” към Община Габрово Миглена Въгленова.

Сблъсъкът на два от най-класните български отбори ще бъде кулминацията на турнира за кадети и кадетки „Христо Донков”, който ще се състои в Габрово през този уикенд. При момчетата за награда ще се борят „Левски” – София, габровският „Чардафон-Орловец”, „Зограф” от Трявна и „Етър 49” – Велико Търново. При момичетата –  „Левски”, два тима на домакините и отбор на „Зограф”.

Три от срещите ще се играят в обновения с помощта на „Чардафон-Орловец” спортен салон на Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев”, който ще бъде официално открит в събота от 13.00 часа.

Промени ще има и в спортна зала „Орловец”, която ще бъде оборудвана с нови баскетболни съоръжения – дарение от ръководството на верига хипермаркети „Технополис”.

Двубоят между вицешампиона „Левски” и петия от последното първенство „Черно море – Порт Варна” стана възможен благодарение на договора за сътрудничество между „сините” и местния „Чардафон-Орловец”, подписан точно преди година. Амбицията и на двата отбора е съботният ден да се превърне в празник на баскетболната игра.

Събитието ще уважат президентът на федерацията по баскетбол и единствен българин досега, играл в НБА Георги Глушков, президентите на „Левски” и на „Черно море – Порт Варна” – Иван Джиджев и Симеон Варчев.

Началният удар ще бъде даден лично от кмета на общината Таня Христова. Входът за срещата е свободен, а местата в спортна зала „Орловец” са само 2000.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Над 20 часа продължава снеговалежът над Габрово

Published

on

Близо 20 часа продължава снеговалежът на територията на Габрово. Снежната покривка в града е 15-17 см. по високите части на общината минава 30 см.

На Шипка вали слаб сняг, температурата на върха е – 10 градуса, настилката се обработва периодично, проходимо е при зимни условия.

Главните пътища от Републиканската пътна мрежа също се почистват и обработват, включително и към курортен комплекс Узана. Температурата в града е минус 6 градуса, приоритетно се почистват маршрутите на обществения транспорт, подходи към лечебни заведения, училища, детски градини и ясли.

Пътищата към населените места в общината също се почистват и обработват. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват, част от тях с известно закъснение. Няма населени места с нарушено електроподаване.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали. Въпреки че за област Габрово няма обявено предупреждение от НИМХ, температурите до утре сутрин ще бъдат около минус 8-10 градуса, на места и по-ниски.

Община Габрово призовава гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си, както пеша, така и с автомобил.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Какво трябва да знаем, ако детето ни е под карантина?

На вниманието на родителите, чиито деца са под карантина.

Published

on

Родителите на деца, върнати от детско заведение (детска градина или ясла), вкл. и заради карантина, имат право на болничен лист. Това е посочено в Кодекса за социално осигуряване.

Родителите на ученици до 14 години, които не посещават училище поради въведените противоепидемични ограничения, имат право на месечна целева помощ, в случай че са принудени да излязат в неплатен отпуск, тъй като не могат да работят дистанционно, нямат възможност да ползват платен отпуск и не са в болнични.

За семейства с едно дете размерът на помощта е равен на минималната работна заплата – 650 лв. За семейства с две и повече деца помощта е 150% от размера на месечната минимална работна заплата или 975 лв.

Помощта се отпуска на семейства, в които средният доход на човек е по-нисък или равен на 150% от минималната заплата или 975 лв. Това означава, че за да има право на такава подкрепа от държавата, семейство с едно дете трябва да има общ доход до 2925 лв., а с две деца – до 3900 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почти 1 000 заразени с КОВИД – 19 през миналата седмица, 22 са починалите

Published

on

Двадесет и двама души са загубили битката за живота си, а деветстотин шестдесет и четири са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 през миналата седмица на територията на област Габрово.

Данните, обхващащи периода от 17 до 23 януари, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През миналата седмица общо 129 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 835 провеждат домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 964 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са положителните проби в Габрово, общо 667.

Сто деветдесет и четири са тези в Севлиево, петдесет и две в Трявна, и петдесет и една в Дряново, са отчетените резултати през миналата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица