Свържи се с нас

Любопитно

Десет признака, че гледа на теб като на повече от приятелка

Да погледнем с други очи на най-добрия си приятел

Published

on

снимка:flickr.com

снимка:flickr.com

За това писаха от meganews.bg.


Погледни до себе си. Твоят най-близък приятел може просто да се преструва на най-добрия ти приятел, а в действителност да иска нещо повече. Трудно е да разберем какво си мисли, но има няколко сигурни признака:

Забелязва прическата ти. За всяка жена новата прическа е много важна. Но през повечето време голяма част от приятелите ти дори не забелязват. Така че, ако той направи коментар, че харесва новата фризура, значи забелязва доста повече неща от стила ти.

Обажда се. В свят на съобщения, истинско телефонно обаждане си е рядкост. Ако ти звъни по-честичко, значи иска да чуе гласа ти.

Винаги плаща. Кавалерството не е отминало! Ако винаги плаща сметката, това е сигурен знак, че гледа на теб като на свое гадже.

Мрази всички мъже, с които си излизала. Ревността не е от най-добрите качества. Но ако постоянно съди всички мъже, с които някога си излиза, той се опитва да ти каже, че е по-добър от тях.

Помни плановете ти. В забързания свят на работа и други ангажименти, не винаги е лесно за поддържаш социален живот. Ако имате уговорка и той пристигне преди теб, значи няма търпение да те види.

Смее се на ужасните ти шеги. Не всеки от нас е забавен и остроумен. Когато кажеш глупав виц и никой не се засмее, освен той, той иска да знаеш, че го е грижа за чувствата ти.

Поставя ръката си в долната част на гърба ти. Изглежда просто, нали? Повечето мъже поставят ръката си там, когато насочват жената, или просто, когато вървят до нея. Но само жени, от които се интересуват – ако гледат на теб само като на приятелка, ръката им ще бъде по-нагоре.

Помни всичко, което си казала. Спомняш ли си, когато разказа онази случка от детството ти, когато си паднала и ти е останал белег? Когато започнеш да я разказваш отново, той помни всяка подробност. Не се стряскай, той просто е слушал внимателно, което означава, че чувствата му са по-дълбоки.

Спаси те от ОНЕЗИ мъже на бара. Случвало се е на всяка жена. Онзи противен тип на бара, който непрестанно те сваля. В този момент „най-добрият ти приятел“ магически изниква и те спасява. Не само, че не иска друг да говори с теб, но и иска той да бъде този, който ще те спаси.

Постоянно ти прави комплименти. Новият ти лак за нокти или парфюм, онази риза или пола. Ако забелязва тези постоянно променящи се неща, значи винаги обръща внимание на външния ти вид.

Може би е време да погледнеш на „приятеля“ с други очи и да обмислиш вероятна връзка. Не се страхувай, някои от най-стабилните връзки започват от приятелство.

Автор: Надежда Миланова

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Зимни забавления по габровски в миналото

Published

on

Зимата вече е тук, а с нея идват и забавленията и спортуването в снега. В днешния снежен януарски ден Държавен архив – Габрово обърне поглед назад, показвайки как и къде габровските деца са се радвали на бялата премяна със ски и шейни.

Точно по габровски за целта не е било необходимо да се ходи или пътува надалеч. Снимките показват деца с шейни пред някогашния Народен дом в Габрово към пързалките на Бакойския баир, както и млади скиори пак на Бакойския баир.

Снимките се съхраняват във ф. 1266 „Редакция на вестник „Балканско знаме“ – Габрово“ в Държавен архив – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Областната администрация стартира конкурс за кратко послание

Published

on

Конкурс за послание с до седем думи, обявява Областна администрация- Габрово. В надпреварата могат да участват всички жители на областта без възрастови ограничения. Предложенията се приемат в срок до 20 февруари 2023 г.на електронна поща: pr@gb.government.bg .

Най-доброто послание ще бъде изпратено за гравиране на мраморна плоча, изобразяваща картата на България, в Роженските поляни, където ще бъде изграден 111- метров пилон, от които ще се спуска българското национално знаме. Той ще е най- високият в Европа, като ще бъде издигнат на надморска височина от 1430 м. Така трибагреникът ще се вижда от километри разстояние. В основата на пилона, на мраморна плоча с картата на България, ще бъдат гравирани 28 послания от всички административни области в страната. Всяко послание ще бъде изписано на картата на мястото на съответната област, от която идва.

За изграждането на пилона стартира Национална дарителска кампания „България заслужава“ под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Проектът ще се реализира изцяло с дарения на родолюбиви българи, както и със съдействието на държавните и местни власти.

Очакват се Вашите послания с до седем думи до 20 февруари 2023 г. на pr@gb.government.bg. Предложенията следва да бъдат придружени с информация за автора (три имена, адрес/ел. адрес и телефонен номер). Кратките текстове ще бъдат оценявани от представители на Областна администрация. Класираното на първо място послание ще бъде изпратено за гравиране на мраморната плоча, изобразяваща картата на България, а авторът му ще бъде награден.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Обявиха победителите в ученическия конкурс „ЗАвръщането“

Published

on

14 ученици от Област Габрово заемат призовите места в ученическия конкурс на тема „ЗАвръщането“, а 4 са с поощрителни награди. Творческата надпревара се организира от Областна администрация-Габрово, като учениците представиха творби в две категории- за текст и рисунка.

Победителите бяха определени от жури, председателствано от областния управител Кристина Сидорова. В категория „Текст“, раздел „Проза“ първото място заема 16-годишната Пламена Пламенова Георгиева. На второ място е класирана Савина Страцимир Тинчева на 15 години. На деветокласничката Боряна Иванова Карапавлова бе присъдено третото място. Всички ученици, класирани в призовата тройка, са възпитаници на Национална Априловска гимназия, гр Габрово.

В раздел „Поезия“ челното място заема Алев Асанова Мехмедова, 12 клас в ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, гр. Севлиево. Илия Димитров Златев, 11 клас в Национална Априловска гимназия, се нарежда на втора позиция. Трета е Юлия Ивайлова Иванова, 11 клас в Национална Априловска гимназия.

В категория „Рисунка“ във възрастова група 1-4 клас първенец е Димитър Цанков Димитров, 3 клас в ОУ „Стефан Пешев“ гр. Севлиево. Втора се нарежда Дария Николаева Кирова, 3 клас в ОУ „Неофит Рилски“, гр. Габрово, а трети е Никола Тихомиров Николов, 4 клас в НУ “ Васил Левски“, гр. Габрово. Андрея Андрей Хотнишка на 11 години заема първото място във втора възрастова група- 5-8 клас. Второто място е за Дарина Цениславова Влъкненска, 6 клас в ОУ „Христо Ботев“, гр. Габрово. Марая Балевска, 5 клас в ОУ “ Стефан Пешев“, заема третото място.

След продължителна дискусия в трета възрастова група бяха определени две първи места- за 16-годишната Емили Цонева и 15-годишната Габриела Кирева.

Присъдени са и 4 поощрителни награди в категория „Рисунка“. Те са за : Мая Детелин Цветкова, 2 клас в ОУ „Неофит Рилски“; Саша Мари Метцер, 3 клас в ОУ „Стефан Пешев“; Яна Светлин Стоянова, 5 клас в ОУ „Христо Ботев“; Нелина Петкова на 13 години, възпитаник на школа „Елиза Арт“.

Победителите ще получат грамоти и награди от Областна администрация- Габрово. Награждаването ще се състои през февруари.

Областна администрация- Габрово благодари на всички талантливи деца и младежи, които се включиха в конкурса!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица