Свържи се с нас

Култура

Сани Алекса и Богомил – на Карнавала по никое време

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

На 6-ти октомври на крайречната улица на Габрово „Аврам Гачев” ще се проведе грандиозно шоу, част от Карнавала по никое време. Габровци и гостите на града ще имат удоволствието да пеят и танцуват с младите надежди на българската музика – тийн любимецът Богомил и R’n’B дивата Сани Алекса. Новината съобщиха по време на редовния брифинг на кмета на община Габрово Таня Христова.

Точно в 18 часа ще стартира концертът на голямата сцена на Карнавала, от която талантливите звезди от Х Factor и техните балети ще забавляват публиката в продължение на 2 часа. Към шоуто ще се присъединят и танцьорите от групата на Памбос, които ще раздвижат всички посетители с горещи латино ритми. През цялото време водещият Део ще има отговорната задача да следи градусът на настроението да не спада нито за минута и ще забавлява публиката със забавни игри и скечове.

Още от 15 часа Део ще загрява публиката за предстоящото уникално шоу като най-талантливите и смели гости ще имат шанса да се качат на голямата сцена и да изиграят свои скечове. Естествено ще има и много награди за най-добрите самодейни комици.

В 16 часа доброто настроение ще се прехвърли по цялата дължина на крайречната улица. Там ще са разположени всички известни карнавали по света – като едни истински габровци защо ни е сами да ходим при тях, като можем да ги доведем при нас. Очаквайте невероятни забавления, игри и награди от немски, френски, бразилски и какъв ли не произход. И разбира се – кулминацията точно в 18 часа.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ гостува в Икономовата къща

Published

on

Изложбата „Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ на Регионален исторически музей – Ловеч гостува в Историческия музей на Дряново. Тя проследява живота и идеите на Васил Левски, сътворените от него дела, както и резултатите от тях, заради които той изкачва своята Голгота, минава границите на безграничната вечност и отива в измеренията на величието и безсмъртието.

В илюстрациите са показани и седемте оригинални портрети на Васил Левски, негови портрети, рисувани от различни художници през годините, снимки на съратници и сподвижници и оценки, направени от тях.

Отразени са идеите, мислите и представите на Апостола на българската Свобода и неговото виждане за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България като „свята и чиста република“.

Изложбата е експонирана в Икономовата къща и ще бъде на разположение за разглеждане от днес до 20 февруари, включително. Икономовата къща е отворена за посещения от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа, а посещението на изложбата е с вход свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Общинският съвет отпусна средства за най-новата книга на Милка Пурел

Published

on

Общинският съвет отпусна близо 3 500 лева за отпечатване на най-новата книга на Милка Пурел „Какво даде Габрово на България и света“.

Изданието включва истории за живота на талантливи габровци от различни поколения, които прославят Габрово и допринасят за просперитета му.

Желанието на автора и носител на почетния знак на Габрово, е книгата да достигне до максимално много млади габровци.

Самото представяне ще се състои на 4 февруари от 16.00 часа в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Съветниците подкрепиха Годишната програма за развитие на читалищата

Published

on

Съставът на Общински съвет – Габрово подкрепи Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Габрово за 2023 година.

Тя е насочена към обединяване на усилията за по-нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, които отстояват ценностната система на обществото в рамките на съществуващото културно многообразие в процесите на всеобхватна глобализация.

Целта на програмата е да подпомогне годишното планиране, организирането и реализацията на комплекса от читалищни дейности, както и да съдейства за повишаване активността на читалищните ръководства за превръщането на читалищата в духовни центрове, работещи в полза на общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица