Свържи се с нас

Новини

„ДНЕС“ с още една структура в област Габрово

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Гражданско движение „ДНЕС“ създаде още една своя структура в Габровска област. В края на миналата седмица представители на движението и на младежката им структура присъстваха в Севлиево, където учредиха свое представителство. Новината съобщи на пресконференция областният координатор на “ДНЕС” за Габрово Анатолий Антов.

На самото учредително събрание са били приети документите, целите и призивите към политиците. Поставени  били още и проблемите, за които представителите на движението ще се захванат първо. Те ще получат документ за легитимност, на който да разчитат в бъдеще за пряката им работа. Подготвено е още и входящо писмо до кмета на Община Севлиево, с което ще го информират за местната структура на „ДНЕС“.

Общински координатор за Севлиево бе избран Николай Недялков, като ще му помагат в дейността Здравка Иванова и Любина Пешева. Основен мотив за избора на Николай Недялков за координатор за града е активната му гражданска позиция и участието му в обществения живот на Севлиево. „Искаме винаги да изказваме нашето мнение и това, което мислим да бъде чуто, а не да стоим, да мълчим и просто да съществуваме в този град“, каза той.

И тримата присъстващи се обединиха около казаното, че не искат да следят случващото се от страни, а да помагат на хората. „Бих искала нещо да направя, защото от нашето днес  зависи и нашето утре. Това, което направим днес ще се отрази в нашето бъдеще. Искам ние като млади да привлечем повече млади хора с нас, защото от тях зависи бъдещето“, допълни Любина Пешева. „Ако не го направим сега може би бъдещите млади няма да знаят какво да правят. Как да продължат напред и да се борят за правата си“ , категорична бе  Здравка Иванова.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица