Свържи се с нас

Новини

До дни слагат скеле на „НТС“-то

Ще изграждат още и панорамен асансьор на северната фасада на сградата…

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

До дни ще бъде поставено скеле на административната сградата на ул. “Брянска” в Габрово, известна като НТС на всички габровци. Това заяви инж. Радина Томова в присъствието на областния управител Мариян Костадинов по време на пресконференция по повод изпълнението на проекта за „Зелени инвестиции за енергийна ефективност на административната сграда на ул.”Брянска” № 30 в Габрово”. Областният управител увери, че към днешна дата са подписани абсолютно всички договори, свързани с пълната рехабилитация на сградата на НТС-то, като стойността им е от близо 1 милион лева.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Целта на проекта е повишаване на енергийната ефективност в административната сграда – държавна собственост, чрез прилагане на енергоспестяващи мерки с оглед значително намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Направеното проектиране  е преминало през три етапа, като в първия етап е предвидено в приземния етаж на сградата ще бъде обособен Център за услуги на хора с увреждания. Дейностите по втория етап включват смяна на дограмата, изолация на стените и покрива, отоплителна система, както и осветителна и ел. инсталации.

Най-любопитен е третият етап от проектирането, който предвижда изграждане външно аварийно стълбище, кула за принудително вентилиране и панорамен асансьор на северната фасада на сградата.  Към момента този етап е на ниво изваждане на разрешение за строеж. Неговата стойност е 400 000 лева.

НТС-то ще е първата административна държавна сграда с поставени вертикални фотоволтаици, които ще произвеждат 23 000 киловат/часа електроенергия годишно в помощ на сградата. Освен постигането на пълна естетическа завършеност на фасадата, ефектът от поставените фотоволтаични панели ще бъде в две направления – произвеждане на електроенергия, която да задоволи част от потребностите на сградата и значителен екологичен ефект. Те ще се монтират на определено разстояние от стената и ще действат на принципа на двойната фасада. През лятото ще намали нагряването на сградата и следователно ще намали разходите по климатизирането й. През зимата ефектът ще е обратният – сградата ще отдава по-малко топлина в атмосферата, което ще води до по-ниски разходи за отоплението й.

В емблематичната за Габрово сградата работят близо 250 служители, които приемат дневно около 1000 човека, имащи нужда от различни административни услуги.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Преброителите не изискват лични документи и не раздават декларации за подпис

Published

on

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис.

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

59 заразени с КОВИД – 19 за ден, двама са починалите

Published

on

Двама души са починали, а 59 са случаите на новозаразени с коронавирус през последните 24 часа на територията на област Габрово. Данните оповестиха днес, 24 септември, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Битката за живота си с вирусната инфекция са загубили 72-годишен мъж от Габрово и 92-годишна жена от Дряново.

През последното денонощие в четирите общини от област Габрово за пореден път най-много заразени с КОВИД – 19 има в Габрово, общо 33 случая. Седемнадесет са дали положителни резултати в Севлиево, шест са новозаразените в Дряново и трима в Трявна.

От потвърдените 59 случаи в областта 17 души хоспитализираните, а останалите 42-ма са с провеждат домашно лечение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

ЕК започна проверки след сигнал на Андрей Новаков

Published

on

Европейската Комисия ще предприеме действия към държавите, които неправомерно налагат глоби на шофьорите на товарни автомобили и изискват от тях да доказват с документ къде са извършили своята регулярна седмична почивка. Това се казва в писмо от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен до българския евродепутат от ПП ГЕРБ /ЕНП/ Андрей Новаков.

През месец юли Новаков сезира Еврокомисията по повод многобройни сигнали от потърпевши български шофьори, глобени с хиляди евро заради липса на документ, с който да докажат пред националните власти, че са извършили седмичната си почивка извън превозното средство.

През 2020 г. ЕС въведе законодателния пакет „Пакет Мобилност 1“, който налага допълнителни регулации в международните товарни превози и условията за работа на водачите на камиони. Регламентът забранява на товарните шофьори да спят в кабините на превозните средства и изисква регулярна седмична почивка за водачите в подходящи условия и с установени стандарти за настаняване и хигиена.

В официалното тълкуване на разпоредбата Европейската комисия отбелязва изрично, че шофьорите не са длъжни да доказват къде са прекарали тази почивка и властите в отделните страни-членки не могат да изискват от тях документи за това.

В писмото си до Андрей Новаков председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се ангажира ресорните служби да извършат проверка и да влязат в контакт с властите в държавите-членки, от които има получени сигнали. Конкретен резултат по предприетите действия се очаква максимално скоро.

Андрей Новаков е член на Европейския парламент за втори пореден мандат. Той е координатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие и участва в още три парламентарни комисии – Комисията по бюджети (BUDG), Комисията по транспорт и туризъм (TRAN), и Комисията по бюджетен контрол (CONT). Сектор „Транспорт“ заема важно място в неговата работа на евродепутат, като в годините досега той се ангажира трайно със защита на националния интерес и позицията на българските шофьори в дебата за европейското законодателство, известно с името „Пакет Мобилност“. През 2019 г. е избран за председател на Европейската ЖП Асоциация “Rail Forum Europe“. Неведнъж се е застъпвал за проблемите на авиосектора, особено в контекста на осигуряване на средства за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от пандемията COVID-19.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица