Свържи се с нас

Новини

Областното футболно първенство при мъжете започва този уикенд

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Футболното първенство в „А“ окръжна група при мъжете ще стартира този уикенд. Осем ще бъдат отборите, които ще участват в шампионата администриран от Областния съвет на БФС, съобщи неговият председател Николай Цанков. За новината информираха от спортния сайт sport-gabrovo.com.

Четири от тях ще бъдат габровски. Към „Янтра Габрово“, „Янтра 1919“ и „Орловец 94“ в последния момент се присъедини и съставът на „Чардафон 1919“. Другите четири тима в групата са новият тревненски тим „Ангел Кънчев“, „Локомотив“ (Дряново) и севлиевските представители „Ера-1“ и „Юнак“ (Кормянско).

Готова е и програмата. В първия кръг два от местните тимове ще бъдат домакини. „Янтра Габрово“ ще приеме състава на „Ангел Кънчев“, а отборът на „Янтра 1919“ ще посрещне „Локомотив“ (Дряново). И двете срещи ще се играят в събота. Мачът на „Янтра Габрово“ ще бъде на официалния градски стадион „Христо Ботев“ от 17 часа, а този на „Янтра 1919“ ще започне веднага след него, от 19 часа, на терена с изкуствена трева. Другите два местни състава в първия кръг ще гостуват. „Орловец 94“ ще играе с „Ера-1“ в събота от 16 часа на терена на детско-юношеската школа в Севлиево. „Чардафон 1919“ пък ще започне участието си в групата с мач срещу „Юнак“ в Кормянско. Възможно е обаче той да бъде отложен тъй като габровския тим се включи в последния момент в първенството.

Областният съвет на БФС ще администрира и „Б“ футболна група за мъже. В нея са заявили участие шест отбора селата край Севлиево – „Вихър“ (Ряховците), „Спортист“ (Петко Славейково), „Видима“ (Душево), „Стрела 2006“ (Шумата), „Росица“ (Стоките) и „Дан Колов“ (Сенник).

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Непочистена страна на прохода Шипка откъм Габрово създава трудности

Published

on

Габровската страна на прохода Шипка е непочистена и създава трудности на пътуващите. Това сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, на когото му се е наложило тази сутрин да мине през Балкана.

Човекът ни изпрати 2 снимки, с които илюстрира състоянието на пътя в разстояние на 200 метра от двете страни на Стара планина, отправяйки критики към поддържащите габровския участък.

По думите му едната снимка е от най-добре почистената габровска част на прохода, на която едва забележима е пътната настилка, докато при южната страна пътното платно е изчистено и обработено, дори в най-високата му точка.

„Коренна разлика! От габровската страна не се вижда пътят! Колите поднасят на места. При този слаб снеговалеж, който падна, цялата картинка е абсурдна и недопустима. Срамна работа направо! Един снегорин не срещнах по пътя си откъм северната страна на прохода. Откъм старозагорска обаче машините вървят, чистят и обработват. Дори застигнах снегорин“, възмущава се читателят.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица